Trainer Mike Snoei steunt zijn spelers ANP

De ontreddering in Doetinchem is groot. Promoveren naar de eredivisie was het doel vanaf dag één. Uiteindelijk zag De Graafschap na een horrorweek het laatste draadje richting de hoogste klasse van het Nederlands voetbal doorgeknipt worden.

Roda JC gaat verder in de play-offs om promotie na een 3-2 zege in Doetinchem. "Hoe zuur kan het zijn?", stamelde trainer Mike Snoei na het nieuwe drama op De Vijverberg, waar het een paar dagen eerder ook al misging tegen Helmond Sport.

"Ik wist na afloop niet meer wat ik tegen de jongens moest zeggen. De jongens wisten zelf ook niet meer wat ze tegen elkaar moesten zeggen. Dit is een enorme teleurstelling", aldus Snoei.

Snoei blijft bij De Graafschap

Snoei: "We hebben bijna het hele seizoen op de tweede plaats gestaan. Het mocht niet zo zijn. Op doelsaldo rechtstreekse promotie missen en dan dit", zei de trainer, die wel van plan is door te gaan bij De Graafschap. "Zeker."

Trainer Snoei van De Graafschap: 'We hebben het al veel eerder laten liggen'

De Graafschap had acht dagen geleden alles in eigen hand. Een overwinning op Jong Ajax of Helmond Sport was voldoende om te promoveren. Dat lukte niet. De strohalm van de play-offs werd ook een drama. "Dit is pijnlijker dan degradatie", vindt Ted van de Pavert, een van de belangrijke steunpilaren van Snoei in het veld.

"In acht dagen geven we een seizoen weg. Dit zijn allemaal harde klappen. We begonnen nog aardig tegen Roda, maar na de 2-2 klapte het in elkaar. We hebben even tijd nodig om dit te analyseren. In ruim een week is het seizoen mislukt, ondanks dat we een groot aantal punten hebben vergaard"', aldus de aanvoerder van De Graafschap.

Van de Pavert na uitschakeling De Graafschap: 'Nog pijnlijker dan degradatie'

STER reclame