ANP
NOS Voetbal

Trainer Grim maakt overstap in Brabant: van RKC naar Willem II

Willem II heeft niet ver hoeven zoeken voor een opvolger van trainer Zeljko Petrovic. Fred Grim, afgelopen drie jaar trainer van concurrent RKC Waalwijk (hemelsbreed 20 kilometer verderop), maakt de overstap naar Tilburg. De 55-jarige Grim heeft een contract getekend voor twee seizoenen.

Grim bracht RKC in 2019 terug naar de eredivisie. In het eerste seizoen werd RKC nog gered door het stopzetten van de competitie vanwege de coronacrisis, maar de afgelopen jaargang wist hij zich knap op eigen kracht te handhaven met de Waalwijkers.

Willem II begon het seizoen nog in de voorronde van de Europa League, maar kende onder trainer Adrie Koster een diep verval in de competitie. Uiteindelijk speelde het zich met Petrovic op de bank pas op de laatste speeldag veilig.

Op de clubwebsite spreekt Grim van "een mooie en logische volgende stap in mijn loopbaan als hoofdtrainer".

Na zijn loopbaan als doelman van Ajax en SC Cambuur was Grim onder meer assistent-trainer bij Ajax en Sparta Rotterdam. Na een succesvolle periode als hoofdtrainer van Almere City werd hij bondscoach van Jong Oranje en later assistent van Danny Blind bij het grote Oranje.

Drie duels als bondscoach

Blind werd na een 2-0 nederlaag tegen Bulgarije de laan uitgestuurd, waarop Grim drie duels als interim-bondscoach fungeerde. Onder de Amsterdammer verloor Oranje met 2-1 van Italië, maar werd gewonnen van Marokko (2-1) en Ivoorkust (5-0).

Als assistent van Dick Advocaat degradeerde Grim met Sparta om vervolgens in de eerste divisie aan de slag te gaan bij RKC Waalwijk. Dat seizoen promoveerde hij met de Waalwijkers na een knotsgekke beslissingswedstrijd bij Go Ahead Eagles (4-5).

"Na een bijzondere promotie, een half afgemaakt seizoen en een hele knappe handhaving zal Fred altijd een bijzonder plekje innemen in de historie van RKC Waalwijk", schrijft RKC op de clubwebsite, "en daar zijn we hem heel dankbaar voor. We wensen hem veel succes in zijn verdere trainerscarrière."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl