NOS VoetbalAangepast

Messi bevestigt dat hij naar Inter Miami gaat: 'Omdat Barcelona niet lukte'

Lionel Messi is van plan zijn loopbaan bij Inter Miami in de Verenigde Staten te vervolgen. De 35-jarige Argentijn laat dat weten in een exclusief interview aan de Spaanse kranten Sport en Mundo Deportivo.

Messi kondigt transfer naar Miami aan: 'Wilde naar Barça, maar dat lukte niet'

"Ik heb de beslissing genomen dat ik naar Miami ga. Ik wilde Europa verlaten, uit de schijnwerpers stappen en meer aan mijn familie denken", stelt Messi. "Ik had aanbiedingen van Europese teams, maar ik nam ze niet eens in overweging. Mijn idee was om terug naar Barcelona te gaan, maar omdat dat niet lukte, wilde ik weg uit Europa."

Dat dat niet lukte, kwam omdat Messi het idee kreeg dat Barcelona spelers moest verkopen of salarissen moest verlagen om hem binnen te halen. Daar wilde hij niet aan meewerken.

"Miami is nog niet honderd procent rond, er mist nog iets, maar we hebben besloten wel die kant op te gaan."

Ook geen Saudi-Arabië

Messi nam zondag na twee jaar afscheid van Paris-Saint Germain. De aanvaller, zeven keer verkozen tot beste voetballer ter wereld, werd in verband gebracht met Barcelona en Al-Hilal uit Saudi-Arabië, waar hij naar verluidt 400 miljoen euro per jaar kon verdienen.

Zelf zegt Messi daarover: "Ik heb in ieder geval geen keuze gemaakt voor het geld. Als dat zo zou zijn, was ik wel naar Saudi-Arabië gegaan."

Oud-voetballer David Beckham is een van de eigenaren van Inter Miami, waar oud-Feyenoord-keeper Nick Marsman onder contract staat. Sportmerk Adidas en techgigant Apple zouden de komst van Messi naar Inter Miami mede mogelijk maken.

Op dit moment is de Italiaan Lorenzo Insigne grootverdiener van de Major League Soccer, de Amerikaanse voetbalcompetitie. De aanvaller van Toronto heeft een jaarloon van 14 miljoen euro. De verwachting is dat Messi veel meer gaat verdienen.

Inter Miami presteert dit seizoen ondermaats. De club staat na zestien duels laatste in de Eastern Conference.

Greatest Of All Time

Ook al zegt Messi zelf dat de deal nog niet helemaal rond is, de Major League Soccer kondigt zijn komst al wel groot aan op Twitter. "De GOAT (Greatest Of All Time) is er."

En ook de grote Amerikaanse tv-zender Fox Soccer bevestigt de komst van Messi naar de Verenigde Staten.

Messi moest Barcelona in 2021 na 21 jaar verlaten, omdat de club hem niet meer kon betalen. Hij kondigde zijn vertrek destijds in tranen aan en tekende voor twee jaar in Parijs.

In de Franse hoofdstad bereikte hij niet de heldenstatus die hij had in Barcelona, maar hij was dit seizoen toch goed voor 21 doelpunten en 20 assists in alle competities. Hij werd ook landskampioen met PSG.

Messi veroverde eind vorig jaar met Argentinië de wereldtitel, de enige hoofdprijs die nog op zijn imposante erelijst ontbrak.

Luister hieronder een interview met FC Dallas-keeper Maarten Paes over de overgang van wereldster Lionel Messi naar competitiegenoot Inter Miami.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl