Messi scoorde dit weekend nog in de kampioenswedstrijd van PSG
NOS Voetbal

Coach Galtier bevestigt vertrek Messi bij Paris Saint-Germain

Lionel Messi gaat weg bij Paris Saint-Germain. De Argentijnse aanvaller speelt komende zaterdagtegen Clermont zijn laatste wedstrijd voor de kampioen van Frankrijk, zo heeft zijn coach Christophe Galtier vandaag tijdens een persconferentie bevestigd.

Het vertrek van Messi hing in de lucht. Er wordt al langer volop gespeculeerd over de voetbaltoekomst van de Argentijnse wereldkampioen. Trainer Xavi van Barcelona wil Messi graag terughalen, maar het Franse persbureau AFP wist eerder te melden dat de Argentijnse stervoetballer al rond is met een club in Saudi-Arabië, waar hij toeristisch ambassadeur voor is. Hij zou daar rond de 360 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

'Eer om met hem te werken'

Vorige maand barstte er een hoop kritiek op Messi los in Frankrijk toen bekend werd dat hij twee weken door de club was geschorst na een ongeoorloofde trip naar Saudi-Arabië, terwijl hij had moeten trainen bij zijn club na de 3-1 thuisnederlaag tegen Lorient.

Coach Galtier bevestigt vertrek Messi bij Paris Saint-Germain

"Hij is dit jaar een belangrijk onderdeel van het team geweest", sprak Galtier. "Al die commentaren zijn wat mij betreft niet op zijn plaats. Hij is er altijd geweest voor de club. Het was een eer om met hem te werken en de beste speler in de geschiedenis te mogen coachen. Dit wordt zijn laatste wedstrijd in het Parc des Princes. Ik hoop dat hij een warm afscheid krijgt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl