Lionel Messi
NOS VoetbalAangepast

Messi naar Saudi-Arabië? Vader Jorge ontkent: 'Helemaal geen overeenkomst'

Lionel Messi vertrekt volgens het Franse persbureau AFP bij Paris Saint Germain en speelt komend seizoen in Saudi-Arabië. De club waar hij een contract bij zou hebben getekend, is nog niet bekend.

Diverse media noemen Al-Hilal, de huidige nummer vier van Saudi-Arabië als volgende club van Messi. Bij een mega-aanbod zou het Saudische investeringsfonds Public Investment Fund zijn betrokken als geldschieter. Messi staat nog tot eind juni onder contract in Parijs.

Vader Messi ontkent

Jorge Messi, de vader en zaakwaarnemer van de Argentijnse stervoetballer, heeft dinsdagmiddag echter ontkend dat zijn zoon zijn loopbaan voortzet in Saudi-Arabië.

"Er is helemaal geen overeenkomst met een club voor het komende seizoen. Lionel wil eerst het seizoen afmaken met PSG en pas daarna een beslissing nemen", meldt Jorge Messi op Instagram.

Cristiano Ronaldo maakte afgelopen winter al voor veel geld de overstap naar Saudi-Arabië. Hij voetbalt voor Al-Nassr. De vijfvoudig voetballer van het jaar tekende een contract tot de zomer van 2025 voor zo'n 70 miljoen euro per jaar. Het bedrag kan via commerciële afspraken zelfs oplopen tot 200 miljoen euro per jaar.

De 37-jarige Ronaldo forceerde in november een breuk bij Manchester United. Public Investment Fund was ook betrokken bij de transfer van Ronaldo naar Saudi-Arabië.

Cristiano Ronaldo bij Al-Nassr

Messi speelt sinds 2021 bij PSG. Tot zulke goede prestaties als de vele jaren daarvoor bij FC Barcelona kwam de vedette niet. De Argentijn is toeristisch ambassadeur van Saudi-Arabië. Vorige week miste Messi een training van PSG omdat hij voor promotie-werkzaamheden was in dat land.

De harde kern van PSG heeft zich inmiddels tegen Messi gekeerd. De supporters balen van 'parasiterende' spelers, die zich volgens hen in moeten zetten of anders maar moeten vertrekken.

Laureus Award

Messi kreeg maandagavond in Parijs de Laureus Award voor sportman van het jaar. De Argentijnse voetballer werd in december met zijn land wereldkampioen. Messi mocht ook nog de prijs voor de Argentijnse voetbalploeg mee naar huis nemen, als aanvoerder van de sportploeg van het jaar.

Laureus Awards: Messi de beste atleet, Eriksen geprezen voor comeback

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl