NOS Voetbal

Messi door het stof na ophef over gemiste training: 'Excuses aan mijn teamgenoten'

Lionel Messi heeft naar aanleiding van de ophef over de training van PSG die hij miste door een commerciële trip naar Saudi-Arabië, zijn excuses aan zijn teamgenoten aangeboden. De Argentijnse superster werd door de Franse club twee weken geschorst.

"Ik dacht dat we, zoals altijd, een vrije dag zouden hebben na de wedstrijd", vertelt Messi vrijdag in een video op Instagram. "Ik had deze trip gepland en ik kon hem niet annuleren. Ik maak mijn excuses aan mijn teamgenoten en wacht af wat de club met mij wil doen."

Daarover kon of wilde zijn trainer Christophe Galtier eerder op de dag nog niet veel kwijt. "We gaan het zien als Leo straks terug is. Ik ga er met de club over in gesprek, maar natuurlijk ook met hemzelf."

Excuses Messi na ongeoorloofde trip: 'Wacht af wat de club met mij wil doen'

Messi is toeristisch ambassadeur van Saudi-Arabië en vloog daarom maandag met zijn gezin naar de Golfstaat. In eerste instantie was dat geen probleem, omdat de selectie van PSG twee dagen vrij zou zijn.

Trainer Christophe Galtier had een van die vrije dagen echter ingetrokken na de beschamende 3-1 thuisnederlaag tegen Lorient van afgelopen zondag. Hij verwachtte iedereen maandag op het trainingsveld, maar Messi was op dat moment al onderweg naar de Golfstaat.

Toekomst onzeker, fans boos

Door verschillende Franse media werd geschreven dat Messi na dit seizoen waarschijnlijk vertrekt bij PSG. Een overgang naar een Saudische club of naar zijn oude liefde FC Barcelona lijkt voor de hand te liggen.

Ondertussen heeft de harde kern van PSG zich tegen Messi gekeerd. Woensdag stelden zij een verklaring op. De supporters richten zich daarin tegen 'parasiterende' spelers, die zich volgens hen in moeten zetten of anders maar moeten vertrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl