Lionel Messi
NOS VoetbalAangepast

'Trip naar Saudi-Arabië levert Messi schorsing PSG op, contract wordt niet verlengd'

Lionel Messi is door zijn club Paris Saint-Germain voor twee weken geschorst en kan na dit seizoen gaan uitkijken naar een andere club, melden diverse Franse media. De Argentijn baarde opzien doordat hij in Saudi-Arabië bleek te verblijven in plaats van maandag op de training in Parijs te verschijnen.

De Franse topclub legde Messi daarop een schorsing van veertien dagen op en volgens de Franse sportkrant L'Équipe zal zijn aflopende contract ook niet worden verlengd.

De aanvaller, die de komende tijd ook niet welkom is op het trainingsveld en geen salaris zal ontvangen, mist door zijn schorsing de competitieduels met Troyes en AC Ajaccio. De eerstvolgende wedstrijd waarin Messi weer in actie zou kunnen komen is het duel met Auxerre op 21 mei.

Koploper PSG heeft vijf punten voorsprong op Olympique Marseille met nog vijf duels te spelen. In de Champions League verloor de club begin maart in de achtste finales van Bayern München.

Messi is toeristisch ambassadeur van Saudi-Arabië en vloog daarom met zijn gezin naar de Golfstaat. In eerste instantie was dat geen probleem omdat de selectie van PSG twee dagen vrij zou zijn.

Trainer Christophe Galtier had een van die vrije dagen echter ingetrokken na de beschamende 3-1 thuisnederlaag tegen Lorient van afgelopen zondag. Hij verwachtte iedereen maandag op het trainingsveld, maar Messi was op dat moment al onderweg naar de Golfstaat.

Volgens L'Équipe had Messi eerder al verlof aangevraagd om naar Saudi-Arabië af te reizen, maar dat verzoek werd afgewezen. Maar ook het intrekken van de vrije dag deerde de Argentijn blijkbaar niet.

Naast de straf van de clubleiding zet het gedrag van Messi ook kwaad bloed bij zijn ploeggenoten. Volgens L'Équipe reageerden die geschokt op het nieuws dat de vedette naar Saudi-Arabië was gevlogen.

Op weg naar de uitgang?

De reis van Messi is het volgende hoofdstuk in het moeizame huwelijk tussen hem en PSG. De Argentijn wordt steeds vaker uitgefloten door het eigen publiek en zou niet meer zo heel goed liggen in de kleedkamer. "De wegen van Messi en PSG zullen scheiden", kopte L'Équipe al eerder.

Sinds zijn emotionele en controversiële vertrek bij zijn grote liefde FC Barcelona in de zomer van 2021 liet Messi zelden zien waarom hij beschouwd wordt als de beste speler van zijn generatie. In zijn eerste seizoen in Parijs kwam hij niet verder dan zes competitietreffers bij de latere kampioen.

Dit seizoen lijkt Messi zijn draai beter te vinden, althans op papier. In 28 competitiewedstrijden kwam de wereldkampioenen tot 15 doelpunten en 15 assists. In de Champions League scoorde hij vier keer en gaf ook vier assists.

Bij Barcelona kwam Messi vanaf het seizoen 2009/2010 tot en met 2020/21 elk jaar tot meer dan 30 doelpunten in alle competities. Het hoogtepunt was in 2011/12, toen de Argentijn - opgestuwd door eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo - tot 60 treffers en 73 assists in een seizoen (alle competities) kwam.

Mede door alle perikelen had hij zijn aflopende contract in Parijs nog niet verlengd. En dat gaat dus naar alle waarschijnlijk ook niet meer gebeuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl