Trots poseert Eloy Room met zijn pronkstuk: het shirt van Lionel Messi
NOS Voetbal

Room legt uit hoe hij Messi's shirt kreeg: 'Iedereen wilde het, maar ik heb het!'

"Ja, hier issie dan!", glundert Eloy Room vanuit een Argentijnse hotelkamer.

De 34-jarige doelman van Curaçao is gepokt en gemazeld in de voetballerij, maar voelt zich weer even kind wanneer hij vol trots het blauw-witte shirt van wereldkampioen Lionel Messi tevoorschijn haalt. "Iedereen wil 'm, maar ik heb hem!"

Tijdens het videobellen begint zijn telefoon zo nu en dan te pruttelen, zoveel berichten krijgt Room. Iedereen wil weten: hoe is het hem gelukt om na het laatste fluitsignaal van het oefenduel Argentinië-Curaçao (7-0) het felbegeerde shirtje van Messi, die zijn honderdste interlandgoal maakte, te bemachtigen?

In de video hieronder legt Eloy Room uit hoe het hem is gelukt.

Trots poseert Curaçao-doelman Room met Messi's shirt: 'Ik heb 'm!'

Na een kort nachtje geeft Room zijn geheim prijs. "Ik heb een Argentijnse teamgenoot bij Columbus Crew: Lucas Zelarayán. Voor de wedstrijd vroeg ik al aan hem of hij niet kon regelen dat ik het shirt van Messi zou krijgen. Hij kent wat spelers binnen de Argentijnse selectie."

"Hij vertelde dat hij het wel voor me zou vragen, maar dat ik het tijdens de wedstrijd toch echt zelf zou moeten doen, omdat iedereen natuurlijk het shirt van Messi wil." En dat doet Room dan ook tijdens het duel, waarin hij een hattrick van Messi moet slikken en met 7-0 verliest.

"In de rust liep ik toevallig naast hem richting de spelerstunnel. Dus ik vroeg om zijn shirt en hij zei meteen dat het goed was, na de wedstrijd. Ik dacht nog: dat zegt hij nu wel, maar straks vergeet hij het."

Messi wil ook het shirt van Room

Wanneer Messi na het laatste fluitsignaal in het zestienmetergebied van Room staat, ziet hij zijn kans. "Hij liep van me weg, dus ik riep hem. En hij deed al meteen zo van: oh ja, we moeten shirtje ruilen. Dus ik liep naar hem toe en hij gaf meteen zijn shirt."

Tot Rooms verbazing vroeg Messi ook om zijn shirt. "Ik dacht: dat hoeft hij vast niet te hebben. Maar hij vroeg er meteen om. Dus toen ruilden we shirts. Ik feliciteerde hem en hij complimenteerde mij met wat reddingen. Mooi om dat van zo'n grote speler te horen. Hij was heel aardig en oprecht."

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel.

Messi maakt hattrick in zevenklapper tegen Curaçao

Grote vraag is nu wat Room, voormalig doelman van Vitesse, Go Ahead Eagles en PSV, met zijn nieuwste pronkstuk gaat doen. "Deze ga ik wel inlijsten. Dat doe ik eigenlijk nooit, dat heb ik alleen met mijn debuutshirt gedaan, maar deze komt daar wel bij te hangen. Dit is toch wel heel speciaal."

Zal het andersom ook zo gaan? Dat Messi het shirt van Room thuis inlijst? "Wie weet", lacht de keeper. "Ik heb ooit een foto gezien dat hij wel veel shirts bewaart. Ik weet niet of hij deze gaat houden, maar hij vroeg er wel om. Dus wie weet!"

Nog altijd de beste

Ondanks de 7-0 nederlaag heeft Room een wereldavond gehad in het noorden van Argentinië. En voor de mensen die denken dat Messi met zijn 35 jaar en WK-goud op zak tegenwoordig rustig aan doet, daarvoor heeft de international van Curaçao nog een boodschap.

"Mensen die dat zeggen, hebben nooit tegen hem gespeeld. Hij is wel ouder, maar als je zijn versnelling ziet en de manier waarop hij met kracht en precisie schiet, dan denk ik dat hij nog steeds de beste is. Dat heb ik nu zelf kunnen ervaren. Het is soms ongelooflijk als je ziet wat hij doet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl