Lionel Messi

Messi uitgefloten bij Paris Saint-Germain, dat titel ruikt na simpele zege

Paris Saint-Germain heeft na een simpele zege op Ajaccio (5-0) de Franse titel bijna binnen, maar na afloop ging het vooral over Lionel Messi. De Argentijn werd - als hij de bal in bezit had - uitgefloten door een deel van de PSG-fans.

Vorige week miste de 35-jarige superster een training van PSG, omdat hij voor promotie-werkzaamheden naar Saudi-Arabië was vertrokken. Daarop werd de Argentijnse wereldkampioen door de club uit Parijs in eerste instantie voor twee weken geschorst.

Excuus

Messi bood deze week zijn excuses aan middels een videoboodschap en kreeg zijn basisplaats terug. Een deel van de supporters van PSG heeft dat excuus nog niet aanvaard, zo bleek.

Excuses Messi na ongeoorloofde trip: 'Wacht af wat de club met mij wil doen'

Het Franse persbureau AFP meldde dinsdag dat stervoetballer na dit seizoen transfervrij vertrekt bij PSG. Messi zou een lucratief contract ondertekend hebben bij een club in Saudi-Arabië. Zijn vader ontkende dat.

Makkelijke zege

PSG had weinig problemen met Ajaccio, dat door de nederlaag gedegradeerd is uit de Ligue 1. Na twintig minuten zette Fabián Ruiz de ploeg uit Parijs op voorsprong. Achraf Hakimi verdubbelde de score nog voor rust.

Sterspeler Kylian Mbappé - topscorer met 26 doelpunten - besliste het duel met twee goals. Mohamed Youssouf, die een eigen doelpunt maakte een kwartier voor tijd, bepaalde de eindstand op 5-0. Er zijn nog drie speelrondes in de Franse competitie. PSG staat zes punten voor op achtervolger Lens.