NOS Voetbal

Messi bij PSG eerder terug van schorsing: 'Hij zal morgen starten'

PSG-trainer Galtier over eerdere terugkeer Messi: 'Hij was vastberaden om te spelen'

Lionel Messi staat morgen 'gewoon' in de basis bij Paris Saint-Germain in de competitiewedstrijd tegen Ajaccio. Dat zegt zijn trainer Christophe Galtier.

Vorige week miste de 35-jarige Messi een training van PSG, omdat hij voor promotie-werkzaamheden naar Saudi-Arabië was vertrokken. Daarop werd de Argentijnse wereldkampioen door de club uit Parijs in eerste instantie voor twee weken geschorst.

Een week later verscheen hij echter weer op de training. Zonder de aanvaller won PSG afgelopen zondag met 3-1 bij Troyes. Nu keert Messi een week eerder dan gepland al terug op het wedstrijdformulier, en zelfs in de basis.

Mea culpa Messi

Galtier werd door Messi overtuigd in een gesprek. "Ik heb hem dinsdag gesproken om te kijken hoe hij erin stond, en ik vond hem zeer vastberaden om te spelen. Hij zal morgen starten."

Na de schorsing bood Messi zijn excuses aan aan zijn teamgenoten.

Excuses Messi na ongeoorloofde trip: 'Wacht af wat de club met mij wil doen'

"Ik dacht dat we, zoals altijd, een vrije dag zouden hebben na de wedstrijd", vertelde Messi vrijdag in een video op Instagram. "Ik had deze trip gepland en ik kon hem niet annuleren. Ik maak mijn excuses aan mijn teamgenoten en wacht af wat de club met mij wil doen."

Ambassadeur

Messi is toeristisch ambassadeur van Saudi-Arabië en vloog daarom met zijn gezin naar de Golfstaat. In eerste instantie was dat geen probleem, omdat de selectie van PSG twee dagen vrij zou zijn.

Trainer Galtier had een van die vrije dagen echter ingetrokken na de beschamende 3-1 thuisnederlaag tegen Lorient op zondag 30 april. Hij verwachtte iedereen de dag erna op het trainingsveld, maar Messi was op dat moment al onderweg naar Saudi-Arabië.

Messi vandaag op de training bij PSG

Door verschillende Franse media werd geschreven dat Messi na dit seizoen waarschijnlijk vertrekt bij PSG. Een overgang naar een Saudische club of naar zijn oude liefde FC Barcelona lijkt voor de hand te liggen.

Ondertussen heeft de harde kern van PSG zich tegen Messi gekeerd. De supporters richten zich tegen 'parasiterende' spelers, die zich volgens hen in moeten zetten of anders maar moeten vertrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl