liveblog
NOS VoetbalAangepast

Ajax op volle toeren • Excelsior en Fortuna slaan toe in blessuretijd

liveblog gesloten

Tot morgen!

We houden ermee op in Hilversum. Morgen begint de eredivisiezondag om 12.15 uur met FC Utrecht-Vitesse en dan zijn we er ook weer bij met ons liveblog. Tot dan!

De stand in de eredivisie

Na vier van de negen duels in de zesde speelronde zijn er al twee dingen duidelijk; Ajax is ook na deze speelronde de koploper en Fortuna Sittard blijft de hekkensluiter.

Uitslagen en programma zesde speelronde

EXC-EMM | Klaar in Rotterdam: 2-1

Het is klaar in Kralingen: Excelsior verslaat FC Emmen met 2-1.

Bekijk de samenvatting van Excelsior - FC Emmen

EXC-EMM | 90+5' DOELPUNT EXCELSIOR!

In de blessuretijd wordt het toch nog 2-1 voor de thuisploeg door een kopbal via de grond van invaller Seymor.

Woudestein - of we moeten eigenlijk zeggen het Van Donge & Roo Stadion - schudt op zijn grondvesten want de zege is nu voor het grijpen.

Excelsior-FC Emmen 2-1

EXC-EMM | 90' Nieuw drama voor Hardeveld?

Een pijnlijk moment voor de net ingevallen Emmen-verdediger Jeff Hardeveld. Hij blesseert zich en het ziet er helemaal niet goed uit. In tranen verlaat Hardeveld, die een historie heeft van zware knieblessures, het veld.

In 2018 lag hij er als Heracles-speler al eens maandenlang uit met een afgescheurde kruisband. Daarvoor werd hij bij FC Utrecht ook enkele keren geteisterd door zware knieblessures.

Excelsior-FC Emmen 1-1

Jeff Hardeveld ligt geblesseerd op het veld en het ziet er niet goed uit

Ondertussen in Madrid: Griezmann valt in de 63ste minuut in

Waarom is bovenstaande zo bijzonder? De Franse aanvaller van Atlético Madrid viel de afgelopen wedstrijden achtereenvolgens in de 62ste, 62ste, 64ste, 63ste, 61ste en nu dus - in de thuiswedstrijd tegen RC Celta - opnieuw in de 63ste minuut in. Het lijkt wel een patroon, en dat is het vermoedelijk ook.

De reden is een clausule in het contract van Griezmann, die wordt gehuurd van Barcelona. Daarin staat dat Atlético verplicht is Griezmann voor 40 miljoen euro over te nemen als hij in 50 procent van de wedstrijden meer dan 45 minuten speelt.

Barcelona wil graag van Griezmann af, vanwege zijn hoge salaris, maar had er niet op gerekend dat Atlético er op deze manier mee zou omgaan. De Catalanen zouden zelfs juridische stappen overwegen, maar Atlético is op deze manier maar wat blij met zijn supersub.

Antoine Griezmann in het shirt van Atlético

EXC-EMM | 79' Kans voor Emmen

De slotfase loopt in Rotterdam, waar Emmen ineens een grote kans had om weer op voorsprong te komen. Een voorzet van Burnet komt in een bescheiden flipperkast terecht met keeper Van Gassel en El Messaoudi, en uiteindelijk gaat de bal naast.

Excelsior-FC Emmen 1-1

EXC-EMM | 61' DOELPUNT EXCELSIOR!

Tjoe-a-on schiet de Kralingers met een snoeiharde pegel op gelijke hoogte met FC Emmen.

De goal volgt op een tijdelijke stortbui aan kansen na een plotselinge versnelling van Excelsior. Goudmijn geeft af op Tjoe-a-on, die legt de bal klaar en haalt vervolgens met links ongenadig hard uit in de hoek.

Excelsior-FC Emmen 1-1

Blijdschap bij Excelsior na de goal van Nathan Tjoe-a-on

EXC-EMM | 58' Op en neer

Emmen begon prima aan de tweede helft, toen was Excelsior weer een tijdje beter, toen weer Emmen, en zo golft het spel op en neer.

Zivkovic was net dicht bij een Emmense goal, maar hij verprutste de kans. Een minuut later is het echt bijna raak voor Excelsior: na goed terugleggen van Horemans schiet Goudmijn op de paal.

Excelsior-FC Emmen 0-1

EXC-EMM | 47' Diemers op de lat

In de tweede minuut na rust worden we ineens getrakteerd op de mooiste aanval van deze wedstrijd. Diemers is het eindstation, de middenvelder van Emmen werkt de bal op de lat.

Emmen is sowieso wel aardig uit de kleedkamer geworden, zo blijkt uit de openingsfase van de tweede helft.

Excelsior-FC Emmen 0-1

EXC-EMM | Tweede helft in Rotterdam

De tweede helft is begonnen, FC Emmen leidt met 1-0 bij Excelsior.

Bij de Rotterdammers is Nieuwpoort geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven. Zijn vervanger is Seymor.

Fenerbahçe schrijft PSV-huurling Bruma niet in voor competitie

Het gaat PSV-huurling Bruma bepaald niet voor de wind bij Fenerbahçe. De Turkse club heeft de Portugees namelijk niet ingeschreven voor de competitie.

Bruma is door PSV aan Fenerbahçe verhuurd met een verplichte optie tot koop, maar kwam na de eerste competitiewedstrijd niet meer in actie. In Turkije geldt een quotum voor buitenlandse spelers in de selectie. En dat gaat ten koste van Bruma, Filip Novak en Mauricio Lemos.

De Jong man van de wedstrijd bij winnend Barcelona

Frenkie de Jong heeft Barcelona-trainer Xavi laten zien dat hij ook mét Sergio Busquets op het middenveld uit de voeten kan. Op bezoek bij Cádiz werd de Oranje-international uitgeroepen tot man van de wedstrijd, na een met 4-0 gewonnen duel waarin hij de openingstreffer voor zijn rekening had genomen.

Het treffen in Cádiz lag lange tijd stil vanwege een incident op de tribunes, waarbij een supporter gereanimeerd moest worden. Tot opluchting van alles en iedereen kwam Cádiz-voorzitter Manuel Vizcaíno enige tijd later met positief nieuws: "De supporter heeft weer een hartslag en zijn toestand is stabiel."

Frenkie de Jong is blij met zijn goal tegen Cádiz

EXC-EMM | Rust in Rotterdam

En dan is het rust: Emmen gaat met een 1-0 voorsprong naar de Kralingse kleedkamer.

EXC-EMM | 45' DOELPUNT FC EMMEN!

Excelsior liet de kansen liggen, vlak voor rust slaat FC Emmen toe: Romeny schiet binnen in de rebound.

Doelman Van Gastel redt bij een schot van Vlak, maar kan de bal niet vasthouden, waarop Romeny scoort.

Excelsior-FC Emmen 0-1

Ole Romeny schiet de 1-0 binnen

Schreuder: blessure Bassey valt mee

De blessure van Calvin Bassey valt mee, meldt Ajax-trainer Alfred Schreuder op de persconferentie na afloop van het duel met Heerenveen.

Bekijk hieronder de reacties na de 5-0 zege van Ajax.

EXC-EMM | Excelsior scoort, maar VAR zegt nee

Driouech scoort na uit een prachtige pass van Ayoub. Het lijkt 1-0 voor Excelsior, maar de VAR zegt nee bij nadere bestudering van de beelden: het was buitenspel.

De Kralingers hebben tot nu toe het beste van het spel, Emmen heeft nog weinig laten zien in zijn jubileumwedstrijd.

Excelsior-FC Emmen 0-0

Keziah Veendorp in duel met Yassin Ayoub

EXC-EMM | 25' Bijna Baas

Daar was bijna de openingsgoal voor Excelsior. Een voorzet van Tjoe-a-on wordt door Baas in één keer in de hoek geplaatst, maar Oelschlägel pareert.

Excelsior-FC Emmen 0-0

Europa League-duel Arsenal-PSV gaat definitief door

Het Europa League-duel tussen Arsenal en PSV gaat donderdag door. Dit weekeinde ligt de Premier League stil in verband met het overlijden van koningin Elizabeth, maar - zo meldt PSV - de Europese wedstrijd van komende week vindt doorgang.

Over de Champions League-wedstrijd tussen Liverpool en Ajax van dinsdag zijn nog geen officiële mededelingen gedaan.

EXC-EMM | 18' Twee kansen

Na ruim een kwartier hebben we toch twee serieuze kansen gezien. De eerste was voor Excelsior, waar Van Duinen zijn hoofd niet goed tegen een voorzet van Driouech wist te krijgen. Aan de andere was er bijna de eerste goal van Zivkovic, maar de spits schiet de bal rakelings voorlangs.

Excelsior-FC Emmen 0-0

EXC-EMM | 11' Rommelige openingsfase

Het is rommelig en er gaat veel mis in de openingsfase van Excelsior-FC Emmen. Beide ploegen moeten er nog een beetje inkomen, zullen we maar zeggen.

Excelsior-FC Emmen 0-0

EXC-EMM | Honderdste eredivisiewedstrijd voor FC Emmen

Emmen speelt tegen Excelsior zijn honderdste eredivisiewedstrijd. De club won 27 van zijn voorgaande 99 eredivisieduels en verloor er 49. Ook voor trainer Dick Lukkien is het de honderdste eredivisiewedstrijd.

Emmen is de 45ste club die deze bereikt. De laatste ploeg die zijn honderdste eredivisieduel won, was FC Dordrecht in 1992 (1-0 thuis tegen FC Twente). Daarna verloren sc Heerenveen (1995), SC Cambuur (1999) en RBC Roosendaal (2004) elk hun honderdste wedstrijd.

Emmen-trainer Dick Lukkien voor de jubileumwedstrijd tegen Excelsior

EXC-EMM | Aftrap in Rotterdam

Het toetje van deze eredivisiezaterdag is begonnen: Excelsior-FC Emmen.

Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen overdenkt zijn opstelling voor de wedstrijd

AJA-HEE | Klaar in Amsterdam: 5-0

Ajax blijft foutloos in de eredivisie met de zesde zege op rij: tegen Heerenveen wordt het 5-0. Enige smetje is het uitvallen van Bassey.

Bekijk de samenvatting van Ajax - sc Heerenveen

Opstellen Excelsior-FC Emmen (aftrap 21.00 uur)

Vanaf 21.00 uur wacht ons nog een schitterend toetje op deze eredivisiezaterdag: Excelsior-FC Emmen.

De Kralingers staan na een vliegende start met twee zeges inmiddels op de tiende plek, na drie nederlagen. FC Emmen is de nummer 15 met 4 punten uit 5 duels.

AJA-HEE | 85' Blessure Bassey

Een tegenvaller voor Ajax in de slotfase, terwijl de Amsterdammers de nachtkaars al hadden aangestoken. Bassey blesseert zich lelijk bij een verdedigende actie en moet naar de kant. Dat levert Schreuder wellicht wat zorgen op voor de komende week.

Ajax-Heerenveen 5-0

AJA-HEE | 70' DOELPUNT AJAX!

Invaller Brobbey heeft geen tien minuten nodig om te scoren. Op aangeven van wederom Tadic knalt hij de 5-0 binnen tegen Heerenveen.

En zo is het weer een bijzonder makkelijke avond voor Ajax en kan de blik vanaf morgen met een goed gevoel op het Champions League-duel met Liverpool, als die wedstrijd inderdaad doorgaat.

Ajax-Heerenveen 5-0

AJA-HEE | 59' DOELPUNT AJAX!

Brobbey stond al klaar om in te vallen, maar Kudus pikt nog even snel de 4-0 mee tegen Heerenveen.

Álvarez stuurt Sánchez weg, die legt terug op Kudus en de Ghanees kan simpel binnentikken.

Brobbey komt er vervolgens wel in, maar niet voor Kudus maar voor Bergwijn. Ook Grillitsch komt erin, het is het debuut voor de Oostenrijker, voor Álvarez.

Ajax-Heerenveen 4-0

Ondertussen in Cádiz: Frenkie de Jong scoort

Met Frenkie de Jong en Memphis Depay in de basis speelt Barcelona in het zuiden van Spanje een moeizame wedstrijd tegen Cádiz.

Zonder Pedri, Dembele en Lewandowski, die rust krijgen voor het Champions League-duel met Bayern München komende dinsdag, komt Barca moeilijk tot scoren. Maar vlak na rust reageerde De Jong alert met een intikker toen de Cadiz-doelman de bal losliet. Belangrijke 1-0 dus van Frenkie.

In de 57ste minuut kwam Lewandowski alsnog in de ploeg voor Depay. Acht minuten later maakte het Poolse fenomeen de 2-0.

Frenkie de Jong is blij met zijn goal tegen Cádiz

AJA-HEE | 48' DOELPUNT AJAX!

Nu lijkt het wel beslist in Amsterdam. Vlak na rust werkt Kudus de bal binnen voor de 3-0.

Het doelpunt komt voort uit een hoekschop van Tadic, die al goed was voor assists bij de eerste twee doelpunten. Officieel kunnen we zijn bijdrage bij de derde goal echter geen assist noemen, er zaten wat Heerenveen-benen tussen. Het is wel duidelijk dat de Servische aanvoerder, waarop de laatste weken wat kritiek was, ouderwets op dreef is vanavond.

Ajax-Heerenveen 3-0

Ook Mohammed Kudus pikt weer zijn goaltje mee

AJA-HEE | Tweede helft in Amsterdam

De bal rolt weer in de Johan Cruijff Arena. Eén wissel bij de Amsterdammers: Rensch is vervangen door Sánchez.

Kudus, die in de eerste helft niet supersterk speelde, staat er dus nog in. Brobbey kijkt nog steeds toe vanaf de bank.

Late treffer bezorgt Napoli zege

Napoli heeft de goede lijn drie dagen na de afgetekende zege op Liverpool in de Champions League (4-1) voortgezet in de Serie A. In een matige wedstrijd werd laagvlieger Spezia verslagen: 1-0.

Ook Internazionale pakte laat in de wedstrijd de volle buit. Met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis won Inter thuis met alle moeite van Torino: 1-0. Met een mooie actie en dito schot was Torino via Nikola Vlasic het dichtst bij een voorsprong voor rust.

Bekijk de samenvatting van NEC - Fortuna Sittard

Bekijk de samenvatting van NEC - Fortuna Sittard

AJA-HEE | Rust in Amsterdam: 2-0

Ajax had in de eerste helft nauwelijks een kind aan Heerenveen, op een fase van een paar minuten na, maar leidt 'slechts' met 2-0.

AJA-HEE | 42' Noppert laat zich zien

Bijna was daar de derde Amsterdamse treffer: Bergwijn produceert een ferme uithaal, doelman Noppert laat zien dat hij niet voor niets is opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje en redt knap.

Ajax kan het zichzelf verwijten dat het niet ruimer afstand heeft genomen van de Friezen na de swingende openingsfase.

Ajax-Heerenveen 2-0

AJA-HEE | 37' Enorme kans voor Heerenveen

Ajax is oppermachtig, maar ineens krijgt Heerenveen een enorme kans op de aansluitingstreffer. De weg ligt open voor Timossi, die in zijn eentje op Pasveer afstormt. Maar de Ajax-goalie brengt redding. Eindelijk een teken van leven van de Friezen.

Even later is er ook nog een beste schietkans voor Van Hooijdink en even later nog een kans van dichtbij voor Bochniewicz. Ajax laat de teugels een beetje vieren.

Ajax-Heerenveen 2-0

AJA-HEE | 26' Ajax op volle toeren

De ene aanval van Ajax volgt de andere op in deze fase. De Amsterdammers zijn heer en meester in de eigen Arena. Heerenveen is nog niet verder gekomen dan een hoekschop en een gele kaart voor Van Beek.

Ajax-Heerenveen 2-0

Het is een en al machtsvertoon, een demonstratie. Heerenveen is het lijdend voorwerp in een wedstrijd die er eigenlijk geen is.

Commentator Jeroen Grueter is onder de indruk van Ajax

AJA-HEE | 16' DOELPUNT AJAX!

En het is al 2-0 voor de Amsterdammers. Na een ingestudeerde vrije trap knalt Taylor van afstand raak.

Tadic en Blind overleggen bij de vrije trap, maar ineens gaat de bal naar rechts en schiet Taylor vogelvrij raak door de gedesoriënteerde Heerenveen-defensie.

Het draait in de openingsfase op rolletjes bij Ajax. De bal gaat snel rond met veel positiewisselingen en Heerenveen wordt af en toe al een beetje tureluurs.

Ajax-Heerenveen 2-0

AJA-HEE | 4' DOELPUNT AJAX!

Na een mooie aanval zet Davy - Mister 1-0 - Klaassen de Amsterdammers op 1-0.

Vanaf de eerste minuut was het meteen een kat-en-muis-spel van de Amsterdammers met de Friezen. Uit een voorzet van Tadic kan Klaassen simpel de score openen.

Het aantal tegendoelpunten van Heerenveen - en dus doelman Noppert - in dit seizoen is daarmee in één klap verdubbeld. De enige andere tegentreffer was een penalty.

Ajax-Heerenveen 1-0

De felicitaties zijn voor Davy Klaassen

AJA-HEE | 1' Aftrap in Amsterdam!

Ajax en Heerenveen zijn begonnen aan hun duel in de Johan Cruijff Arena. Heerenveen verloor nog geen wedstrijd dit seizoen en dankt dat onder meer aan doelman Noppert, die pas één goal tegen kreeg. Kan hij het ook tegen Bergwijn, Kudus en Tadic?

Minuut stilte voor Piet Schrijvers

De oud-doelman van Ajax, 'De Beer van de Meer', overleed donderdag op 75-jarige leeftijd.

Minuut stilte voor Piet Schrijvers

Onbesuisde actie De Ligt kost Bayern zege, schokeffect in Leipzig met winst op Dortmund

Bayern München is in de zesde speelronde van de Bundesliga tegen zijn derde puntenverlies op rij aangelopen. De landskampioen zag Stuttgart in de tweede minuut van de blessuretijd een strafschop benutten via Serhou Guirassy (2-2).

RB Leipzig beleefde na het ontslag van Domenico Tedesco, afgelopen woensdag, een goede middag. Onder leiding van de nieuwe coach Marco Rose werd Borussia Dortmund op de pijnbank gelegd: 3-0.

Matthijs de Ligt in duel met Serhou Guirassy

NEC-FOR | Klaar in Nijmegen: 1-1

Het is afgelopen. Fortuna Sittard boekt toch niet zijn eerste zege, maar pakt wel zijn eerste punt in dit seizoen. Het duel bij NEC eindigt in 1-1.

Burak Yilmaz baalt van zijn gekeerde vrije trap in het duel met NEC

NEC-FOR | 90+5' DOELPUNT NEC!

De 1-1 valt toch nog in Nijmegen! Invaller Marques schiet via de grond de verdiende gelijkmaker binnen tegen Fortuna.

Doelman Cillessen was in blessuretijd mee naar voren gekomen bij een hoekschop en zorgde voor onrust, de bal belandt uiteindelijk via het hoofd van Dimata - voetbalnaam Nani - bij de scorende Marques.

NEC-Fortuna Sittard 1-1

NEC-FOR | 89' RODE KAART FORTUNA

Na een forse overtreding krijgt Erdogan zijn tweede gele kaart, en dus rood. Fortuna moet met tien man verder. Erdogan windt zich erg op, maar heeft daar niets aan.

Erdogan kwam in de 80ste minuut pas in de ploeg, kreeg eerst geel vanwege spelbederf en nu dus rood. Dat is snel.

NEC-Fortuna Sittard 0-1

NEC-FOR | 83' Slotfase in Nijmegen

NEC heeft de mouwen nog eens opgestroopt om in de laatste tien minuten de ongelukkige achterstand goed te maken. Tannane probeerde het afstand, maar zijn inzet ging naast.

NEC-Fortuna Sittard 0-1

Opstelling Heerenveen tegen Ajax (aftrap: 18.45 uur)

Kees van Wonderen kan drie basisspelers niet gebruiken. Halilovic is geschorst, Köhlert geblesseerd en Sarr heeft niet de hele week kunnen trainen. Daarom krijgen bij de Friezen Kaib, Olsson en Timossi de kans.

NEC-FOR | 71' DOELPUNT FORTUNA!

Invaller Özyakup haalt schitterend uit en de bal zeilt onhoudbaar voor Cillessen in het doel. Fortuna leidt, enigszins tegen de verhouding in, met 1-0.

Als je zelf je kansen niet benut, valt de goal vaak aan de andere kant, is de voetbalwet waar NEC nu mee te maken krijgt.

NEC-Fortuna Sittard 0-1

Oguzhan Özyakup juicht na zijn goal

NEC-FOR | 65' Özyaküp en Cissoko

Bij Fortuna is Özyakup in de ploeg gekomen, de Zaandammer die 43 interlands voor Turkije heeft gespeeld. Na Besiktas en een huurperiode bij Feyenoord was hij clubloos, maar vorige week pikte Fortuna hem op.

Bij NEC is Cissoko in het veld gekomen voor Duelund en hij wordt meteen bediend door Tannane. Hij kopt echter naast.

NEC-Fortuna Sittard 0-0

Opstelling Ajax tegen Heerenveen (aftrap: 18.45 uur)

Na zijn uitstekende wedstrijd tegen Rangers FC in de Champions League is er weer een basisplaats voor Kudus. Brobbey begint opnieuw op de bank.

Opvallend is ook dat Klaassen start in plaats van Berghuis.

NEC-FOR | 55' Gele kaart, verder nog niks

We hadden al een handvol beuken en acties gezien die een gele kaart konden opleveren, maar na een overtreding van Fortuna-middenvelder Duarte gaat de kaart voor het eerst uit het borstzakje van scheidsrechter Dieperink.

Het is tot nu toe de enige vermeldenswaardige gebeurtenis uit de tweede helft. Een kopballetje van Márquez uit een hoekschop, recht in de armen van Pandur, was er ook nog.

NEC-Fortuna Sittard 0-0

NEC-FOR | Tweede helft in Nijmegen

Daar gaan we weer: de tweede helft van het nog doelpuntloze NEC-Fortuna Sittard is begonnen.

Bij Fortuna is Seuntjens, die op de bank startte, alsnog in de ploeg gekomen. Hij vervangt Córdoba.

Koek en ei bij Feyenoord

Feyenoord speelt morgenavond om 20.00 uur de Rotterdamse derby tegen Sparta. Donderdag ging de club uit Rotterdam-Zuid pijnlijk onderuit bij Lazio en was er na afloop wat gedoe rond een penalty, die aanvoerder Kökcü wilde nemen, maar nieuweling Gimenez was hem te snel af.

Kökcü miste respect, Gimenez bood een dag later excuses aan, en nu is alles weer koek en ei, blijkens deze tweet van Feyenoord.

NEC-FOR | Rust in Nijmegen

We zoeken de kleedkamers op. NEC was in de eerste helft de betere ploeg en miste een behoorlijk aantal kansen. Fortuna kreeg er slechts eentje, een vrije trap van Yilmaz.

George Cox in duel met Oussama Tannane

NEC-FOR | 39' Kansen NEC

Wederom een grote kans voor NEC: Tannane stuurt Tavsan weg, die stormt op het doel van Pandur af, maar hij wacht te lang en zijn poging wordt onschadelijk gemaakt.

Minuutje later is er een kopkans voor Márquez: over.

NEC-Fortuna Sittard 0-0

NEC-FOR | 35' Yilmaz laat zich zien

Na een kans voor NEC - prima schot Tavsan, dito redding Pandur - is het de beurt aan Yilmaz. De aanvoerder verdient na een parmantige duik een vrije trap van behoorlijk afstand, en die schiet de Turk met zijn formidabele traptechniek schitterend in de hoek. Cillessen brengt echter redding.

Opvallend: na 37 minuten zien de eerste wissel bij Fortuna: Vita vervangt Noslin.

NEC-Fortuna Sittard 0-0

NEC-FOR | 25' Weer prima vrije trap Tannane

NEC heeft al een trits vrije trappen op gevaarlijke plekken gekregen, en na 25 minuten is er weer eentje die gevaar oplevert. Tannane legt de bal opnieuw panklaar op een NEC-hoofd, dit keer het lichaamsdeel van Dimata, maar wederom brengt Pandur redding.

Even later is er nog een potentieel gevaarlijk schot van Van Rooij, dat via een Limburgs been naast gaat. Aan de andere kant heeft doelman Cillessen vooralsnog een rustige middag.

NEC-Fortuna Sittard 0-0

NEC-FOR | 19' NEC maakt het spel

NEC maakt het spel in de beginfase van het duel met Fortuna en is ook dreigender, vooral via vrije trappen, zonder echt gevaarlijk te worden.

NEC-Fortuna Sittard 0-0

NEC-FOR | 2' Tannane laat zich meteen zien

Tannane is terug en laat meteen weer zien dat hij er is: hij legt een vrije trap al na een minuut panklaar op het hoofd van Duelund, maar die kopt recht op de prima reageerde doelman Pandur. Daar was het toch al bijna 1-0 voor NEC.

Een paar minuten later is er bijna de eerste mogelijkheid voor Fortuna, maar Ferati neemt een voorzet heel beroerd aan.

NEC-Fortuna Sittard 0-0

NEC-FOR | Aftrap in Nijmegen!

De bal rolt in Nijmegen voor het duel van NEC met Fortuna Sittard.

De kersverse aanvoerder Yilmaz gaf de bal hoogstpersoonlijk het eerste zetje. Misschien dat dat Fortuna zijn eerste puntje van het seizoen zou kunnen opleveren. NEC staat negende, met 6 punten uit 5 wedstrijden.

Opstellingen NEC-Fortuna Sittard (16.30 uur)

Bij NEC is Tannane terug van een blessure, de smaakmaker staat meteen weer in de basis.

Bij Fortuna Sittard zit de nieuwe trainer Julio Velázquez nog niet op de bank, maar op de tribune. Hij zal hopen dat Fortuna straks een einde kan maken aan het nog puntloze seizoen.

Als iemand Ajax op de nul kan houden is het Schreuders maatje Van Wonderen wel

Toen Ajax na het aangekondigde vertrek van Erik ten Hag op zoek was naar een nieuwe trainer, wist Kees van Wonderen wel een goede kandidaat. Alfred Schreuder was voor de toenmalige trainer van Go Ahead Eagles de ideale opvolger van Ten Hag. Ajax dacht er hetzelfde over.

Van Wonderen zei dat niet zomaar. De twee werkten samen bij FC Twente. Met Schreuder en Van Wonderen als assistenten werd FC Twente onder leiding van coach Steve McClaren in 2010 kampioen van Nederland. Later werd Van Wonderen ook assistent van hoofdcoach Schreuder bij Twente.

Vanavond treffen beide coaches elkaar in de Johan Cruijff Arena. En Schreuder moet oppassen, want het houden van de nul is een specialiteit van Van Wonderen.

Van Wonderen gelooft in goed resultaat bij Ajax: 'Het kan'

Hoe één woord Ajax-icoon Van Basten recht in het hart trof: 'Pannenkoek!'

Het is alweer dertien jaar geleden dat toenmalig Ajax-coach Marco van Basten na een thuisnederlaag tegen sc Heerenveen door een opgewonden fan de iconische verwensing 'pannenkoek' naar zijn hoofd kreeg geslingerd.

De vergelijking van de coach met het vooral bij kinderen populaire gerecht van meel en ei hakte er flink in bij Van Basten.

Met Ajax-Heerenveen op het programma vanavond dook verslaggever Thierry Boon nog eens in deze opmerkelijke affaire.

2009: emotionele Ajax-fan maakt trainer Van Basten uit voor pannenkoek

De stand in het land

Zo ziet de eredivisiestand eruit, met 1/9 deel van de zesde speelronde achter de rug.

Stand eredivisie

De wedstrijd van vrijdagavond

Gisteravond werd de zesde speelronde afgetrapt met FC Volendam-Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer won enigszins fortuinlijk met 3-2 en pakte zo zijn eerste punten van het seizoen.

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - Go Ahead Eagles

Welkom bij de eredivisiezaterdag!

Slechts drie wedstrijden op deze zaterdagavond in de zesde speelronde in de eredivisie. We beginnen om 16.30 uur met NEC-Fortuna Sittard en via Ajax-Heerenveen (18.45 uur) stromen we door naar Excelsior-FC Emmen om 21.00 uur.

Met dit liveblog houden we je de hele avond op de hoogte.

Programma speelronde 6