Matthijs de Ligt in duel met Serhou Guirassy

Onbesuisde actie De Ligt kost Bayern zege, schokeffect in Leipzig met winst op Dortmund

Bayern München is in de zesde speelronde van de Bundesliga tegen zijn derde puntenverlies op rij aangelopen. De landskampioen zag Stuttgart in de tweede minuut van de blessuretijd een strafschop benutten via Serhou Guirassy (2-2).

Het was een onbesuisde actie van Matthijs de Ligt die aan de basis stond van de toegekende strafschop. De Oranje-international stond bij een verdedigende actie in de zestien op de enkel van Guirassy, die de penalty daarna feilloos in de kruising schoot.

De middag begon nog zo feestelijk voor Bayern, met de openingstreffer van Mathys Tel, die met zijn 17 jaar en 136 dagen de jongste doelpuntenmaker voor de club werd in de Bundesliga.

Chris Fuhrich zorgde vlak na rust voor de gelijkmaker van Stuttgart, maar Jamal Musiala had op aangeven van basisspeler Noussair Mazraoui al snel de 2-1 in petto voor Bayern.

Met invaller Ryan Gravenberch in de slotfase erbij lukte het Bayern München uiteindelijk niet om de voorsprong vast te houden. De 'Rekordmeister' beleeft daarmee een tegenvallende opwarmer voor de Champions League-kraker tegen FC Barcelona van komende dinsdag.

Schokeffect RB Leipzig

RB Leipzig beleefde na het ontslag van Domenico Tedesco, afgelopen woensdag, een goede middag. Onder leiding van de nieuwe coach Marco Rose werd Borussia Dortmund op de pijnbank gelegd: 3-0.

Willi Orban juicht na zijn openingstreffer voor RB Leipzig

Al na zes minuten lag de bal erin voor Leipzig na een rake kopbal van Willi Orban uit een corner. De thuisploeg kreeg vertrouwen en vlak voor rust schoot Dominik Szoboszlai op heerlijke wijze de 2-0 binnen.

Dortmund, nog altijd zonder de geblesseerde Donyell Malen, toonde na rust herstel, maar Leipzig profiteerde van de steeds groter wordende ruimtes op het veld. Amadou Haidara besliste in de slotfase op aangeven van Timo Werner de wedstrijd.