Getty
NOS VoetbalAangepast

Fortuna Sittard heeft nieuwe hoofdtrainer: Julio Velázquez

Fortuna heeft een nieuw hoofdtrainer: Julio Velázquez. De 40-jarige Spanjaard heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot het einde van het seizoen. In het kielzog van de oefenmeester komen ook assistent-trainer Jaime Mut, performance coach Javier Chocarro en data-analist Miguel Pérez naar Sittard.

Velázquez was in het verleden onder meer werkzaam bij Villarreal, Udinese en Deportivo Alaves.

"Ik heb in de afgelopen periode de selectie aandachtig geanalyseerd", aldus de Spanjaard. "Er staat een groep met enorm veel potentie, de stand op de ranglijst geeft mijns inziens een vertekend beeld. Natuurlijk neemt de positie druk met zich mee, maar daarvoor moet je niet weglopen. We moeten met z'n allen aan het gezamenlijke doel werken om deze club hogerop te brengen."

Slechte start: nul uit vijf

Deze zomer werd de Turkse sterspeler Burak Yilmaz naar Sittard gehaald. De supporters waren hoopvol. Maar de resultaten vielen tegen: de club zorgde zelfs voor het eerste trainersontslag van het nieuwe eredivisieseizoen. Sjors Ultee werd al na drie wedstijden op straat gezet. De taken werden overgenomen door Jeroen Schepens en Dominik Vergoossen, maar ook Yilmaz bemoeide zich nadrukkelijk met het elftal op het trainingsveld.

Fortuna Sittard bevindt zich momenteel op de laatste plaats in de eredivisie, met nul punten uit vijf gespeelde wedstrijden.

Fortuna nam de tijd voor een opvolger van Ultee. De club sprak met Dick Schreuder, die hoofdtrainer van PEC Zwolle is. Ook de naam van Phillip Cocu viel bij de club uit Limburg. "We hebben met verschillende trainers gesproken de afgelopen periode", aldus technisch manager Sjoerd Ars.

"Julio maakte in zijn presentatie indruk door de manier waarop hij ons team had geanalyseerd, met daarin de pijnpunten, maar zeer zeker ook de mogelijkheden. We zijn overtuigd dat hij op dit moment de juiste man is om energie, tactische discipline en intensiteit in ons team te gaan brengen. Als we met zijn allen dat kunnen bewerkstelligen gaan we de onderste regionen hopelijk snel verlaten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl