liveblog
NOS VoetbalAangepast

Van Nistelrooy zegt geen 'nee' tegen hoofdtrainerschap PSV • Geen debuut Bony

In dit liveblog blikken we vooruit op het nationale en internationale voetbalweekend:

liveblog gesloten

Tot morgen!

Daarmee besluiten we dit liveblog voor vanavond. Zaterdag zijn we terug met liefst vijf wedstrijden in de eredivisie. Bedankt voor het volgen en graag tot morgen!

Uitslagen en programma speelronde 20 eredivisie

Portugal ook naar finale EK zaalvoetbal in Amsterdam

Portugal heeft zich na een zinderende halve finale tegen Spanje geplaatst voor de eindstrijd van het EK zaalvoetbal. Met twee goals completeerde Zicky Té de comeback van de titelverdediger: 3-2. Rusland is zondag de tegenstander in de finale.

Portugal viert de aansluitingstreffer

Spelers eerste divisie geven signaal af en eren Wim Jansen

Voorafgaand aan alle duels in de eerste divisie werd vanavond een minuut lang geapplaudisseerd voor de afgelopen week overleden Wim Jansen. De speler van de verschillende clubs deden dat overigens in speciale shirts, waarmee ze wilden onderstrepen dat de clubs meer toeschouwers op de tribunes willen dan het toegestane 1/3 van de capaciteit.

  • Pro Shots
    De spelers van NAC Breda herdenken Wim Jansen en geven een signaal af naar de overheid.
  • Pro Shots
    Ook in Volendam werd aandacht gevraagd voor het toegestane aantal toeschouwers.
  • Pro Shots
    FC Emmen wil De Oude Meerdijk vol zien.
  • Pro Shots
    De Graafschap, op bezoek bij Telstar...
  • Pro Shots
    ...en ook Almere City en FC Dordrecht deden mee aan het protest.

Van Nistelrooij zegt geen 'nee' tegen hoofdtrainerschap PSV

Ruud van Nistelrooij sluit niet uit dat hij de opvolger wordt van Roger Schmidt als hoofdtrainer van PSV. "Ik heb een idee over hoe ik het wil doen en zit in dat traject", vertelde de huidige trainer van Jong PSV voorafgaand aan de derby met Helmond Sport voor de camera van ESPN. "Maar nu is er een nieuwe situatie ontstaan, dat begrijp ik ook."

Een speciale afspraak met algemeen directeur Toon Gerbrands of technisch directeur John de Jong staat niet op de agenda. "Dat hoeft ook niet", aldus Van Nistelrooij. "Ik ben constant in gesprek met de clubleiding. Ik heb gezegd dat ik eerst een wedstrijd heb op vrijdag en een op maandag. Daarna zien we wel weer verder."

Ook de naam van Wim Jonk, succesvol met FC Volendam, wordt genoemd als mogelijke opvolger. De voormalig middenvelder van onder meer Ajax, Internazionale én PSV, wilde niet ingaan op speculaties. "Ik had een droom om hier het stadion te vullen en dat is nog steeds niet gelukt. Ik wil goed voetbal spelen met Volendam en promoveren naar de eredivisie."

Ruud van Nistelrooij

Spits Bony moet debuut voor NEC uitstellen

Wilfried Bony kan komend weekend nog niet zijn debuut maken voor NEC. De 33-jarige spits uit Ivoorkust is nog niet speelgerechtigd omdat zijn werkvergunning nog niet binnen is.

NEC verraste vorige week door Bony, voormalig speler van Vitesse, vast te leggen. De club uit Nijmegen zocht een vervanger voor de langdurig geblesseerde aanvaller Pedro Ruiz.

Nummer 9 NEC wacht zaterdag de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, dat laatste staat. Donderdag speelt NEC in de kwartfinales van de KNVB-beker tegen Go Ahead Eagles.

Fortuna Sittard legt spits Gladon tot einde seizoen vast

Fortuna Sittard heeft spits Paul Gladon vastgelegd. De 29-jarige spits, die zonder club zat, trainde al een paar dagen mee in Sittard.

"Ik ben hier meteen goed ontvangen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik direct een goed gevoel had bij mijn overstap naar Sittard. Er staat een sterke groep, een waar ik graag onderdeel van uitmaak. Zeker nu de supporters weer deels terugkeren in de stadions kijk ik uit naar de komende periode", aldus Gladon.

Gladon was transfervrij na zijn vertrek bij FC Emmen. Hij speelde eerder in Nederland voor Sparta, FC Dordrecht, Heracles Almelo, FC Groningen en Willem II.

EK zaalvoetbal: Rusland ontsnapt tegen Oekraïne

Rusland heeft zich met de grootst mogelijke moeite geplaatst voor de finale van het EK zaalvoetbal. In het politiek gevoelige duel met Oekraïne in de Ziggo Dome werd het 3-2. De Russen nemen het in de finale op tegen de winnaar van een andere burenruzie: Spanje-Portugal.

Het was vanwege de oplopende spanningen bij de grens tussen Oekraïne en Rusland een beladen eerste halve finale van het EK zaalvoetbal. Dat bleek ook op de tribune. Bij het het spelen van Russische volkslied draaiden Oekraïense fans hun rug naar het veld.

Fortuna Sittard zonder positief geteste doelman Verrips

Fortuna Sittard mist zaterdag in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen doelman Michael Verrips. De 25-jarige keeper, onlangs overgekomen van de Engelse club Sheffield United, heeft positief getest op het coronavirus en is in isolatie gegaan.

Trainer Sjors Ultee zal daarom tegen Heerenveen terugvallen op Yanick van Osch, die zijn basisplaats na de winterstop moest afstaan aan Verrips.

Met de nieuwe doelman onder de lat verloren de Limburgers afgelopen maand met 2-1 van zowel AZ als RKC Waalwijk. Fortuna Sittard houdt met 13 punten uit twintig wedstrijden alleen PEC Zwolle (12) onder zich in de eredivisie.

Michael Verrips als speler van FC Emmen

AC Milan in stadsderby tegen koploper Inter zonder Ibrahimovic

AC Milan moet het in de stadsderby tegen koploper Internazionale doen zonder clubtopscorer Zlatan Ibrahimovic. De 40-jarige Zweed is niet op tijd hersteld van een blessure aan zijn achillespees, die de spits eind januari tegen Juventus opliep. In vijftien Serie A-wedstrijden dit seizoen scoorde Ibrahimovic acht keer voor zijn club.

Coach Stefano Pioli van AC Milan, de nummer drie van de Serie A, noemde het ontbreken van de vedette "jammer". "Maar we hebben al laten zien ook goed te kunnen zijn zonder hem."

De achterstand van AC Milan op de koploper, waar Oranje-internationals Stefan de Vrij en Denzel Dumfries spelen, is vier punten. Inter heeft nog een wedstrijd tegoed. Ook Napoli zit nog in de titelstrijd, met evenveel punten en gespeelde wedstrijden als AC Milan.

De stadsderby wordt zaterdag om 18.00 uur gespeeld.

Overigens komt Ibrahimovic momenteel de tijd wel goed door, zo blijkt uit een tweet van vandaag op zijn twitteraccount.

AZ 'heeft vertrouwen en wil groei doorzetten' tegen PSV

AZ-trainer Pascal Jansen kijkt met vertrouwen uit naar de uitwedstrijd tegen PSV. Hij is met zijn ploeg al dertien duels op rij ongeslagen en de sfeer bij de Alkmaarse club is volgens Jansen "heel erg goed".

"We willen de groei doorzetten die wij in de afgelopen periode hebben doorgemaakt. We kijken dus enorm uit naar deze wedstrijd en streven ernaar deze keer aan de juiste kant van de streep te staan", aldus Jansen, die eerder dit seizoen in Alkmaar nog met 3-0 verloor van PSV.

Jansen kan tegen PSV beschikken over de nieuwe linksback Milos Kerkez, die echter nog niet hoeft te rekenen op een basisplaats. "Het is duidelijk dat Owen Wijndal op dit moment onze absolute nummer 1 is op de linksbackpositie. Milos kan van hem nog veel leren", aldus Jansen. Aanvaller Kamal Sowah, gehuurd van Club Brugge, is nog niet speelgerechtigd.

Bruno Martins Indi is weer fit na een voetblessure en Zakaria Aboukhlal is terug na zijn deelname aan het toernooi om de Afrika Cup met Marokko.

Het duel in Eindhoven begint zaterdag om 20.00 uur.

Assistent Tobiasen maakt seizoen af als trainer van Heerenveen

De Deen Ole Tobiasen maakt het seizoen af als interim-hoofdtrainer van sc Heerenveen. De Friese club ontsloeg begin vorige week trainer Johnny Jansen. Tobiasen keerde afgelopen zomer terug in het Abe Lenstra-stadion, als assistent van Jansen.

"Na het vertrek van Johnny hadden we drie opties: het aanstellen van een interim-trainer van buitenaf, het direct contracteren van een trainer voor de lange termijn of het seizoen afmaken met de huidige technische staf", zegt technisch manager Ferry de Haan. "Wij denken dat de laatste oplossing het beste is."

Trainersstaf

Tobiasen (46) krijgt assistentie van Peter Reekers, Jeffrey Talan en keeperstrainer Ruud Hesp. De Deen speelde zelf tussen 1995 en 1997 bij Heerenveen. Hij werd begin vorig jaar ontslagen als hoofdtrainer van Almere City FC, zijn eerste klus als hoofdcoach in het betaalde voetbal.

Ole Tobiasen

Jong PSV-revelatie krijgt kans van Schmidt

De loopbaan van PSV-aanvaller Johan Bakayoko zit in de lift. De 18-jarige Belg heeft de afgelopen periode een dusdanige indruk gemaakt dat hij van trainer Roger Schmidt de kans krijgt om zich te bewijzen.

Bakayoko noteerde in zijn laatste zes duels voor Jong PSV acht goals, waarvan vier keer tegen VVV-Venlo, en gaf vijf assists. Reden genoeg voor Schmidt om rechtsbuiten al bij de A-selectie te halen.

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft Bakayoko "voorlopig" promotie naar de A-selectie gemaakt.

Johan Bakayoko poseert trots voor de camera na zijn vier goals tegen VVV-Venlo op 14 januari

Twente blijft bij standpunt: stadion dicht

Hoewel er weer publiek is toegestaan bij sportwedstrijden, houdt FC Twente zaterdagavond voor de wedstrijd tegen Vitesse (aftrap 21.00 uur) zijn stadion dicht. De club wil het stadion pas openen als alle seizoenkaarthouders en sponsors welkom zijn.

FC Twente kreeg ook wat teleurgestelde reacties van supporters vanwege dat standpunt. "Uiteraard snappen we dat. Toch kiezen we ervoor om onze rug recht te houden", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan.

"Hiermee willen we een krachtig signaal afgeven: óf al onze seizoenkaarthouders en sponsors naar binnen, óf niemand."

Coach Ron Jans van FC Twente liet weten dat de van Hoffenheim overgekomen Joshua Brenet zijn debuut in de selectie maakt. "Met de komst van Joshua zijn we dik tevreden, hij kan op beide kanten spelen", zei Jans.

Feyenoord zonder positief geteste Nelson en nog niet fitte Sandler

Feyenoord mist in de stadsderby tegen Sparta aanvaller Reiss Nelson. Trainer Arne Slot zei op zijn persconferentie dat de 22-jarige Engelsman vrijdag naar huis moest na een positieve test op het coronavirus.

Nelson verscheen op de club met klachten en werd gelijk getest. Het is volgens Slot afwachten of hij andere spelers heeft besmet. Zaterdag volgt een nieuwe testronde voor de wedstrijd van zondag.

Nelson had in de laatste eredivisiewedstrijd tegen NEC nog een basisplaats. Ook winteraanwinst Philippe Sandler is tegen Sparta niet beschikbaar. De 24-jarige verdediger heeft nog tijd nodig wedstrijdfit te worden.

Sandler, Hendrix en Walemark op Europese lijst

Slot meldde verder dat de recent aangetrokken Philippe Sandler, Jorrit Hendrix en Patrik Walemark op de spelerslijst zijn gezet voor de Conference League. Dat gold niet voor Dermane Karim en Cole Bassett.

Ajax hoogstwaarschijnlijk zonder Gravenberch

Ajax mist zondag in het duel met Heracles Almelo (aftrap 16.45 uur) hoogstwaarschijnlijk Ryan Gravenberch. De middenvelder is ziek. Ook achter het meespelen Lisandro Martinez en Edson Alvarez, die interlands achter de rug hebben, staat een vraagteken.

Mohammed Kudus keert na een lange afwezigheid sowieso terug bij Ajax. De 21-jarige Ghanees speelde op 7 november zijn laatste duel, waarna hij met een gebroken rib lang buitenspel stond.

Komst Bergwijn was erg gewenst.

Erik ten Hag

Trainer Erik ten Hag ging op de persconferentie ook in op het mislopen van de komst van Steven Bergwijn tijdens de voorbije wintertransferperiode. "Hij is zo'n kwaliteitsspeler, zijn komst was erg gewenst", geeft Ten Hag toe. "Met Bergwijn hadden we nog meer wapens gehad, maar er is een grens aan wat we kunnen en willen."

Volgens Ten Hag is het niet uitgesloten dat Ajax komende zomer opnieuw een poging voor Bergwijn waagt. "Het hoeft zeker niet van de baan te zijn", aldus de trainer van de eredivisiekoploper.

Ten Hag stond ook even stil bij de komst van Mohamed Ihattaren. "Hij is momenteel niet fit. We moeten hem nu met rust laten en zijn ding laten doen. Hij heeft alle middelen tot zijn beschikking, het is nu aan hem. Op termijn zullen we zien of hij binnen onze selectie gaat aansluiten."

Administratie op orde

Een verslaggever kreeg op het einde van de persconferentie ook nog de lachers op zijn hand met de vraag aan Ten Hag of nieuwkomers Brian Brobbey en Ihattaren wel voor op de spelerslijst voor de Champions League zijn gezet. Ten Hag liet volmondig weten dat de twee op de spelerslijst zijn gezet.

Ajax blunderde vorig seizoen door winteraankoop Sebastian Haller, die voor 22,5 miljoen euro van West Ham United was overgekomen, niet in te schrijven voor de Europa League.

'Bony nog niet speelgerechtigd'

De rentree van Wilfried Bony (33) in de eredivisie laat nog op zich wachten. Volgens Omroep Gelderland is de werkvergunning van de nieuwbakken NEC-spits nog niet rond.

Het papierwerk had op vrijdag voor 12.00 uur in orde moeten zijn, maar dat is dus niet gelukt. Dat betekent dat voormalig Vitesse-spits Bony er zaterdagavond niet bij is in het uitduel van NEC met PEC Zwolle.

De Ivoriaan maakt nu komende donderdag hoogstwaarschijnlijk zijn debuut voor NEC in het bekerduel met Go Ahead Eagles.

Madueke en Vinicius trainen, last-minute beslissing Sangaré en Guti

Noni Maduke en Carlos Vinicius zijn volgens PSV-trainer Roger Schmidt nog niet volledig fit voor het thuisduel met AZ (aftrap om 20.00 uur). Het tweetal heeft de groepstraining wel hervat.

De trainer laat teven weten dat op zaterdag een beslissing genomen over de fitheid van Ibrahim Sangaré en Erick Gutiérrez. Beiden komen terug van interlandverplichtingen.

Schmidt: 'Ik ben niet meer de jongste'

Roger Schmidt laat weten dat zijn aanstaande vertrek bij PSV louter een persoonlijke keuze is geweest. De 54-jarige trainer vindt dat hij als coach niet het eeuwige leven heeft.

"Ik blijf sowieso geen coach tot en met mijn 65ste of 70ste. Ik heb nog een paar jaar als coach in mij zitten. Ik ben niet meer de jongste", legt Schmidt uit op persconferentie.

De PSV-leiding (algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch manager John de Jong) reageerde teleurgesteld op het besluit van Schmidt, die zijn aflopende contract niet meer twee jaar wilde verlengen. "Ik begrijp die teleurstelling, maar ik heb natuurlijk ook mijn persoonlijke afwegingen", zei Schmidt.

Als ik altijd op de Herdgang mag terugkomen voor een kop koffie, ben ik sowieso tevreden.

Roger Schmidt

Schmidt heeft ondanks zijn uitleg nog geen heldere doelen met betrekking tot zijn toekomstplannen. "Ik heb echt nog geen idee wat ik hierna ga doen, dat is mijn eerlijke antwoord", zegt hij.

"Ik wil mij nu met PSV bezighouden en op een heel mooie manier hier eindigen. Als ik altijd op de Herdgang mag terugkomen voor een kop koffie, dan ben ik sowieso tevreden."

Volgens Schmidt was een contractverlenging in Eindhoven voor één seizoen geen serieus onderwerp. "Dat had gekund, maar dan had ik in oktober weer allemaal vragen gekregen. Van deze optie was geen sprake."

Roger Schmidt

Europa League: Barcelona schrijft Dani Alves niet in

FC Barcelona heeft Dani Alves niet op de spelerslijst gezet voor de Europa League. De club geeft de voorkeur aan drie andere aankopen: Ferran Torres, Adama Traore and Pierre-Emerick Aubameyang.

Volgens Spaanse media zou de Braziliaan het nieuws schoorvoetend hebben geaccepteerd.

Barcelona speelt in de knockout-fase van de Europa League een dubbele ontmoeting met Napoli.

Dat de 38-jarige Alves het nog niet verleerd is, bleek tijdens de voorbije interlandperiode wel. Hij maakte vorige week na anderhalf jaar afwezigheid zijn rentree bij de nationale ploeg van Brazilië en droeg in de wedstrijd tegen Paraguay de aanvoerdersbond.

Dani Alves

Conference League-duel PSV vervroegd

Het aanvangstijdstip van de Conference League-wedstrijd PSV tussen Maccabi Tel Aviv is vervroegd. Het heenduel in de tussenronde van het toernooi begint nu op donderdag 17 februari om 18.45 uur.

PSV kreeg van de Europese voetbalbond UEFA toestemming om de wedstrijd van 21.00 naar 18.45 uur te verplaatsen. Dankzij het aangepaste tijdstip krijgen de toeschouwers in het Philips Stadion de mogelijkheid om de wedstrijd in zijn geheel te bekijken.

In het oude geval hadden de fans in de rust het stadion moeten verlaten, omdat in Nederland op dit moment vanwege de coronamaatregelen een eindtijd van 22.00 uur geldt voor toeschouwers van sportwedstrijden.

Ook Vitesse komt op donderdag 17 februari in de tussenronde van de Conference League in actie tegen het Oostenrijke Rapid Wien.

Feyenoord en AZ hebben zijn als groepswinnaar al zeker van de achtste finales van het derde Europese clubtoernooi.

Ajax komt op woensdag 23 februari voor het eerst in actie in de achtste finales van de Champions League. Benfica is dan de tegenstander.

Uneken ziet Abraham

Een heugelijke dag voor RKC-assistent Peter Uneken, die vandaag zijn vijftigste verjaardag viert.

Het clubicoon van FC Den Bosch, hij speelde ruim tweehonderd officiële wedstrijden voor de club, werd door RKC even flink in het zonnetje gezet.

Verloren zonen terug in de eredivisie

Als voetballer de gok wagen in het buitenland om vervolgens enkele jaren (of zelfs maanden later) te concluderen dat het niet de beste keuze is geweest. Ook in de afgelopen wintertransferperiode keerden weer veel voetballers (gedesillusioneerd) terug naar Nederland.

Van Brian Brobbey tot en met Sydney van Hooijdonk: de NOS zette op een rijtje welke 'verloren zonen' in de tweede helft van dit seizoen weer in de eredivisie zijn te bewonderen.

'Alvarez onzeker bij Ajax vanwege knieblessure'

Slechts nieuws voor Ajax. Edson Alvarez is naar verluidt met een knieblessure teruggekomen naar Amsterdam, nadat hij in het WK-kwalificatieduel van Mexico met Costa Rica geblesseerd was geraakt.

Alvarez miste door de kwetsuur daarna de interland van Mexico tegen Panama.

De blessure van Alvarez lijkt volgens De Telegraaf dusdanig serieus dat het nog onduidelijk is hij kan meedoen in de thuiswedstrijd van koploper Ajax tegen nummer veertien Heracles Almelo (aftrap, zondag om 16.45 uur).

Edson Alvarez

Dit weekend overal één minuut stilte

Op alle Nederlandse velden in het betaald voetbal wordt dit weekend stilgestaan bij het overlijden van Wim Jansen.

Voor elke wedstrijd zal er overal een applaus van één minuut klinken voor het Feyenoord-icoon, die op dinsdag 25 januari op 75-jarige leeftijd overleed.

Schmidt geeft om 12.30 uur tekst en uitleg

Het kwam donderdag voor velen als een verrassing: Roger Schmidt vertrekt na dit seizoen als trainer van PSV.

"Het was een moeilijke beslissing, maar uiteindelijk heb ik geluisterd naar mijn gevoel", gaf de Duitse trainer donderdag tegen PSV TV een eerste reactie.

Schmidt liet daarnaast doorschemeren dat een nieuwe verbintenis tot en met 2024 hem iets te veel van het goede leek, waarmee hij te kennen gaf dat PSV hem een verlenging van twee jaar als voorstel had gedaan.

Om 12.30 uur geeft Schmidt op een persconferentie tekst en uitleg over zijn beslissing.

Dankzij het nieuws is ook direct het grote speculeren losgebarsten. Wie moet Schmidt gaan opvolgen bij PSV?

De namen van Ruud van Nistelrooij, Ronald Koeman, Phillip Cocu, Arne Slot en Henk Fraser circuleren nu overal. Wordt vervolgd.

Twee zaalvoetbalkrakers live bij de NOS

We zijn vandaag toe aan de halve finales van het EK zaalvoetbal in Nederland (Amsterdam).

Om 17.00 uur beginnen op NOS.nl en NPO 2 we met de politiek beladen ontmoeting tussen Oekraïne en Rusland.

Vanaf 20.00 uur is de tweede halve finale tussen twee klassiek grote zaalvoetballanden: zevenvoudig kampioen Spanje en titelhouder Portugal. De wedstrijd is bovendien een herhaling van de finale van 2018.

Let op: Spanje-Portugal wordt vanavond op NPO 3 uitgezonden in plaats van NPO2, en uiteraard via NOS.nl en de NOS-app.

Russische zaalvoetballer vindt affiche tegen Oekraïne niet extra bijzonder

Terugkeer Ziyech bij Marokko ver weg

Hakim Ziyech hoeft onder bondscoach Vahid Halilhodzic van Marokko niet te rekenen op een terugkeer in het Marokkaanse elftal. De Bosniër gaf op een persconferentie na terugkeer van de voor het land vroegtijdig geëindigde Afrika Cup aan dat de 28-jarige middenvelder "de sfeer in de groep kan verpesten".

"Zo'n speler kan ik niet oproepen, zelfs niet als het Lionel Messi is", zei de bondscoach.

Ziyech ontbrak, net als Ajax-verdediger Noussair Mazraoui, in de selectie voor het eindtoernooi in Kameroen. Volgens Halilhodzic was dat omdat de Chelsea-speler onterecht had gezegd een blessure te hebben en daardoor vorig jaar juni geen oefenwedstrijden kon spelen.

Ook voor de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijden van afgelopen najaar werd Ziyech niet opgeroepen voor het nationale team.

Ondertussen staat de positie van Halilhodzic onder druk na de verloren kwartfinale in de Afrika Cup tegen Egypte (2-1). Hij zei niet van te plan zijn ontslag te nemen.

Hakim Ziyech in duel met Cristiano Ronaldo tijdens het afgelopen WK

Voetbalclubs voeren dit weekend actie

De clubs uit het betaalde voetbal gaan actie voeren met als doel hun stadions zo snel mogelijk weer vol te krijgen.

Alle spelers in de eredivisie en eerste divisie komen bij de wedstrijden van dit weekeinde het veld op in shirts met daarop letters die de tekst 'stadions vol' vormen. De trainers en scheidsrechters dragen een button met daarop die tekst.

Sinds vorige week mogen de voetbalclubs weer publiek toelaten in het stadions. Het kabinet staat echter niet toe dat meer dan een derde van de capaciteit van een stadion wordt bezet.

Programma en stand

De 21ste speelronde van de eredivisie wordt op zaterdagmiddag aangevangen met FC Utrecht-SC Cambuur. Feyenoord en Ajax komen zondag in actie.

Welkom!

Na een pauze van een week wordt er komend weekend weer in de eredivisie gevoetbald.

Meest in het oog springende wedstrijd van dit weekend is de confrontatie van zaterdag tussen PSV en AZ in Eindhoven.

Die wedstrijd staat ook in het teken van het nieuws dat trainer Roger Schmidt bij PSV gaat vertrekken. De trainer geeft om 12.30 uur een persconferentie om zijn besluit toe te lichten.

Verder houden we je in dit liveblog op de hoogte van al het wel en wee in de voetbalwereld.