Supporters op de tribune tijdens een oefenwedstrijd van SC Cambuur en Heracles Almelo
NOS Voetbal

Betaaldvoetbalclubs zijn klaar met halflege tribunes: stadions moeten voller

Alle clubs uit het betaald voetbal voeren dit weekend actie om hun stadions zo snel mogelijk weer vol te krijgen. Spelers uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie dragen dit weekend shirts met daarop de tekst 'stadions vol'. Trainers en scheidsrechters dragen een button.

Voetbalclubs mogen sinds vorige week weer publiek toelaten in het stadion, maar van het kabinet mag niet meer dan een derde van de capaciteit worden bezet. Daarnaast moeten toeschouwers anderhalve meter afstand houden, op een stoel zitten en een mondkapje dragen als ze door het stadion lopen.

De 34 clubs in het betaald voetbal, voetbalbond KNVB, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie vonden de versoepeling van het toeschouwersaantal toen al veel te weinig. Ze hadden gehoopt dat het kabinet de clubs zou toestaan twee derde van de stadioncapaciteit te gebruiken.

Heldere einddatum

Voor de eredivisieclubs betekent het passen en meten om te bepalen wie er tot de uitverkorenen behoren. FC Twente besloot na overleg met supporters en sponsoren om het stadion helemaal dicht te houden.

"Een derde stadionbezetting is geen oplossing voor de langere termijn", aldus de clubs. "We willen niet weer een traject ingaan dat weken of maanden kan gaan duren. Er moet vanuit Den Haag een heldere einddatum komen. We willen zo snel mogelijk weer iedereen met een seizoenkaart ontvangen."

Publiek bij de wedstrijd tussen TOP Oss en FC Den Bosch

In Oss werd vorige week vrijdag voor het eerst weer met publiek gespeeld, tijdens het eerste divisieduel tussen TOP Oss en FC Den Bosch. Met name het anderhalve meter afstand houden werd daar niet altijd nageleefd.

Het Supporterscollectief, waarbij supportersverenigingen van bijna alle clubs zijn aangesloten, startte vorige week een petitie om de stadions weer vol te krijgen. Die is inmiddels ruim 30.000 keer ondertekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl