NOS Sport

Russische zaalvoetballers winnen beladen halve finale van Oekraïne

Rusland te sterk voor Oekraïne in beladen halve finale

Rusland heeft zich met de grootst mogelijke moeite geplaatst voor de finale van het EK zaalvoetbal. In het politiek gevoelige duel met Oekraïne in de Ziggo Dome werd het 3-2.

Het was vanwege de oplopende spanningen bij de grens tussen Oekraïne en Rusland een beladen eerste halve finale van het EK zaalvoetbal. Dat bleek ook op de tribune. Bij het het spelen van Russische volkslied draaiden Oekraïense fans hun rug naar het veld.

Supporters Oekraïne met rug naar volkslied tijdens halve finale tegen Rusland

In de wedstrijd was vooral de felheid bij Oekraïne, dat in het eerste pouleduel nog verloor van Oranje, zichtbaar. De klasse was vooral zichtbaar aan Russische zijde.

Vroege goal

Na een minuut lag de bal al achter Kyrylo Tsypoen. De Oekraïense keeper werd verrast door een schot van Anton Sokolov dat van richting werd veranderd. Pas nadat Andrei Afanasjev naar 2-0 had gecounterd, zette Oekraïne aan.

Terwijl de spanning bij de grens tussen Oekraïne en Rusland oploopt, wilde de Russische aanvoerder vooraf niets weten van eventuele gevoeligheden weten. Zie onderstaande video.

Russische zaalvoetballer vindt affiche tegen Oekraïne niet extra bijzonder

Jevgen Sirii bracht nog voor rust de spanning terug. Oekraïne maakte het de Russen erna veel lastiger, maar Artem Nijazov bracht de marge halverwege de tweede helft weer op twee met een halve omhaal.

De meevoetballende keeper leverde Oekraïne nog wel de 3-2 van Danyil Abaksjin op. Sjotoerma miste dé kans op de 3-3. Hij schoot vlak voor tijd een strafschop recht doelman Dmitri Poetilov af.

De Russen kunnen zondag in de finale tegen de winnaar van het duel tussen titelverdediger Portugal en Spanje voor de tweede keer Europees kampioen worden. De eerste en enige titel stamt uit 1999.

Sport en politiek. Twee aparte werelden? Vaak wel, maar zo nu en dan raken ze met elkaar verwikkeld. Het meest actuele voorbeeld hiervan treft de spanningen tussen Rusland en Oekraïne.

  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl