Vreugde bij de spelers van Oekraïne
NOS Sport

Politiek gevoelige halve finale bij EK zaalvoetbal: Rusland treft Oekraïne

In de halve finales van het EK zaalvoetbal in Amsterdam staat vrijdag een politiek gevoelig duel op het programma. Rusland speelt dan in de Ziggo Dome tegen Oekraïne om een plek in de finale.

Het is de vraag hoeveel er op het veld te merken zal zijn van het conflict tussen de twee landen, maar het affiche is wel pikant. De afgelopen weken liep de spanning bij de landsgrens steeds verder op. Er wordt gespeculeerd over een ophanden zijnde Russische invasie in Oekraïne.

Stunt Oekraïne

In Amsterdam plaatste de Russische zaalvoetbalploeg zich voor de halve eindstrijd door Georgië met 3-1 te verslaan in de kwartfinales. Een dag eerder stuntte Oekraïne door een van de favorieten voor de titel, Kazachstan, met 5-3 uit te schakelen.

Het is pas de vierde keer in de geschiedenis dat Oekraïne zich geplaatst heeft voor de halve finales. De laatste keer dat dat lukte, was zeventien jaar geleden.

De andere halve finale gaat vrijdag tussen titelverdediger Portugal en zevenvoudig Europees kampioen Spanje. De Spanjaarden kwalificeerden zich met een eenvoudige 5-1 zege op Slowakije voor de halve finales. Maandag schakelden de Portugezen in de kwartfinales Finland uit (3-2).

De Nederlandse ploeg werd bij het EK in eigen land al uitgeschakeld in de groepsfase. Oranje was in het eerste pouleduel wel met 3-2 te sterk voor Oekraïne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl