Johnny Jansen ANP

Johnny Jansen is niet langer de hoofdtrainer van sc Heerenveen. "Het spelbeeld van de laatste wedstrijden gaf te weinig vertrouwen voor verbetering en heeft de club doen besluiten om de samenwerking per direct te beëindigen", laat de Friese club in een persverklaring weten.

De 46-jarige Jansen was al sinds 2000 als trainer verbonden aan sc Heerenveen, eerst bij de jeugd en vanaf 2014 als assistent-trainer bij het eerste elftal.

Aan het eind van het seizoen 2018/2019 nam hij na het ontslag van hoofdtrainer Jan Olde Riekerink de honneurs waar bij het vlaggenschip, waarna de geboren Heerenvener het nieuwe seizoen zelf inging als hoofdcoach.

Tiende plaats

Heerenveen, dat de laatste vier wedstrijden verloor - inclusief het bekertreffen met Go Ahead Eagles -, staat momenteel op de tiende plaats in de eredivisie met 25 punten uit 20 wedstrijden. Zaterdag werd in eigen huis met 1-0 verloren van hekkensluiter PEC Zwolle.

Zie hieronder de reactie van (onder anderen) Heerenveen-trainer Johnny Jansen na de wedstrijd tegen PEC Zwolle:

Van Polen ziet PEC 'goede stappen' maken, Heerenveen-trainer Jansen 'teleurgesteld'

Onder Jansen eindigde de club, die zich nog beraadt op de opvolging, de afgelopen twee seizoenen als tiende en twaalfde.

STER reclame