NOS Voetbal Aangepast

Rumoerige duels in Nijmegen en Enschede • AZ schittert tegen FC Utrecht

Liveblog gesloten
 • Tot volgende week!

  De komende week kunnen we ons verheugen op Europees voetbal, vanaf vrijdag is de eredivisie weer aan de beurt. En er komt een topper aan: op zondag staat Ajax-PSV op het programma.

  We houden ermee op hier in Hilversum, tot de volgende keer!

  NOS
 • Onrust in Nijmegen na NEC-Vitesse

  De schrik was groot in Nijmegen na het instorten van een deel van een tribune met hossende Vitesse-fans. Na de wedstrijd veroorzaakten NEC-supporters buiten het stadion rellen.

  Een woordvoerder van de politie Oost-Nederland bevestigt dat er charges worden uitgevoerd, maar kan nog niet zeggen hoeveel mensen zijn gearresteerd, omdat de actie nog in volle gang is. Volgens Omroep Gelderland hebben supporters een politiebus compleet vernield.

  Lees meer over het instorten van de tribune bij NEC.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Voetbalsupporters vernielen politiebus in Nijmegen
 • De stand na speelronde 9

  Ajax is nog altijd de koploper met PSV hijgend in de nek. FC Utrecht verloor vandaag drie punten, Willem II wipt door het gelijkspel bij FC Twente over Feyenoord heen.

  NOS
 • De uitslagen van speelronde 9

  NOS
 • TWE-WIL - Afgelopen in Enschede: 1-1

  In een duel dat bol stond van de onvriendelijkheden en resulteerde in twee rode en twee gele kaarten moesten beide smaakmakers van het linkerrijtje genoegen nemen met één punt: 1-1.

  Lees het wedstrijdverslag.

 • Newcastle United-Tottenham stilgelegd na onwel worden fan

  In de Premier League is de wedstrijd tussen Newcastle United en Tottenham Hotspur stilgelegd nadat een supporter op de tribune onwel was geworden.

  De spelers op het veld werden en door supporters op de tribune op gewezen dat er iets aan de hand was, waarna de scheidsrechters en de spelers in actie kwamen en een verzorger met een defibrillator naar de toeschouwer stuurden. Volgens de laatste berichten is de toeschouwer gestabiliseerd en inmiddels onderweg naar het ziekenhuis.

  Het incident speelde zich zeven minuten voor rust af. De wedstrijd is inmiddels hervat. De Spurs leiden met 2-1 bij Newcastle.

 • TWE-WIL - 76' RODE KAART WILLEM II

  Köhn ontvangt zijn tweede gele kaart en moet van het veld. Het is dus weer tien tegen tien bij FC Twente-Willem II. Köhn kreeg zijn eerste gele kaart na een opstootje in de eerste helft met Zerrouki, die al eerder met zijn tweede geel van het veld is gestuurd.

  Meteen na de rode kaart zien we een beste kans voor Twente via Vlap, maar het blijft vooralsnog 1-1.

  FC Twente-Willem II 1-1

 • TWE-WIL - 72' Tien man Twente houden nog stand

  FC Twente houdt vooralsnog stand tegen Willem II, dat met een man meer speelt sinds de rode kaart, vlak voor rust, van Zerrouki. Maar we zitten nu wel in een fase waarin de Tilburgers de druk een beetje beginnen op te voeren.

  Bij Willem II zijn Llonch en Wriedt ondertussen vervangen door Meerveld en Kampetsis. Bij Twente heeft Rots plaatsgemaakt door Misidjan.

  FC Twente-Willem II 1-1

 • TWE-WIL - 58' Doelpunt Willem II afgekeurd

  Hoewel FC Twente een man minder heeft, speelt de ploeg 'gewoon' met drie aanvallers. Doelpunten hebben we nog niet gezien in de tweede helft, waarin de sfeer nog wel verhit is, maar er wel weer wordt gevoetbald.

  Willem II leek vlak na rust overigens op voorsprong te komen, maar de treffer van Wriedt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

  FC Twente-Willem II 1-1

 • 'Container heeft erger voorkomen' bij instorten tribune

  "Zover ik weet, zijn er geen gewonden", zei algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC in een eerste reactie op het instorten van een deel van de tribune na afloop van het duel met Vitesse.

  "Ik ben er stil van. Er schiet van alles door je hoofd. Er stond een container onder die tribune en die heeft erger voorkomen", aldus Van Schaik.

  Lees meer over de ingestorte tribune in Nijmegen.

  Tribune stort in, container onder tribune voorkomt echter Pro Shots
 • TWE-WIL - Tweede helft in Enschede

  De tien man van FC Twente zijn begonnen aan de tweede helft tegen Willem II. De stand is 1-1.

 • Bayern München dendert in topper met 5-1 over Bayer Leverkusen heen

  Bayern München heeft in de Bundesliga op imponerende wijze de topper bij Bayer Leverkusen gewonnen. Het werd liefst 5-1. Alle treffers van Bayern, dat voor de interlandperiode nog verloor van Eintracht Frankfurt, vielen in de eerste helft.

  Lees het wedstrijdverslag.

  Robert Lewandowski weer trefzeker ANP
 • TWE-WIL - Rust in Enschede

  De overgebleven spelers zoeken nu ook de kleedkamers op en dat is maar goed ook. Wellicht kunnen de verhitte gemoederen even tot bedaren komen en kan er in de tweede helft weer worden gevoetbald.

  Het staat 1-1 bij FC Twente-Willem II.

 • TWE-WIL 45+2' - RODE KAART FC TWENTE

  Zerrouki krijgt zijn tweede gele kaart en moet inrukken van scheidsrechter Kamphuis. FC Twente moet de tweede helft met tien man verder.

  Scheidsrechter Jochem Kamphuis stuurt Ramiz Zerrouki (r) van het veld ANP
 • TWE-WIL - 44' 'Puberaal gedrag' op en buiten het veld

  Het wordt er allemaal niet gezelliger op in Enschede. Fans van Twente zingen kwetsende liedjes over scheidsrechter Kamphuis en de stadionspeaker vraagt vriendelijk of ze daarmee kunnen ophouden.

  Ook in het veld regent het overtredingen en opstootjes. "Strontvervelend en puberaal gedrag", aldus commentator Frank Snoeks.

  FC Twente-Willem II 1-1