Vitesse klopt NEC in verhitte Gelderse burenruzie voordat tribune instort

Bekijk de samenvatting van NEC - Vitesse

Vitesse heeft de in ere herstelde Gelderse derby tegen NEC in zijn voordeel beslist. In Nijmegen bleek een doelpunt van Nikolai Baden Frederiksen voldoende voor de overwinning: 0-1.

Na vier jaar stond de burenruzie weer op het programma en dat was te merken. De beginfase was verhit, met enkele pittige overtredingen en opstootjes. De aanhang van beide ploegen liet zich ook gelden, soms in negatieve zin. Zo werden er bij corners van Vitesse talloze drinkbekers op het veld gegooid.

Na de wedstrijd was er drama in de overtreffende trap. Vitesse-supporters vierden hossend de overwinning, terwijl onder hen een deel van de tribune het begaf.

Tribune in stadion NEC bezwijkt onder feestende Vitesse-fans

Na een kwartier spelen was er ook opwinding in de wedstrijd, dit keer na een treffer van Vitesse-aanvaller Baden Frederiksen. In aanloop naar de goal maakte Oussama Darfalou hands en vervolgens leek de bal de achterlijn te zijn gepasseerd.

De VAR oordeelde anders, waardoor de Arnhemmers feest konden vieren.

Af en toe gevaar

In het vervolg van de eerste helft ontstond er voor beide doelen af en toe gevaar. Een vrije trap van Lasse Schöne werd gepareerd door Vitesse-keeper Markus Schubert en aan de andere kant schoot Darfalou op aangeven van Yann Gboho in kansrijke positie over.

Vitesse viert de 1-0 van Nikolai Baden Frederiksen

Ook na rust bleef de derby enerverend, ook al was het voetbal niet al te sprankelend. Vitesse kreeg al snel twee goede mogelijkheden, maar Iván Márquez haalde een bal van Eliazer Dasa voor de lijn weg en doelman Mattijs Branderhorst hield Darfalou van scoren af.

In de slotfase ging NEC op jacht naar de gelijkmaker. Schubert keerde een kopbal van Márquez, maar verder dan die kans kwam de thuisploeg niet.