PSV is er niet in geslaagd de koppositie te veroveren in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Na de nederlaag van koploper PEC Zwolle van afgelopen vrijdag ging nummer twee PSV met 2-1 onderuit bij Feyenoord. PEC blijft daardoor koploper, voor Feyenoord, Ajax en PSV.

Feyenoord-vrouwen verslaan PSV en klimmen naar tweede plaats Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Op Varkenoord kwam Feyenoord, dat twee weken geleden met 4-1 afrekende met Ajax, al vroeg op voorsprong. In de vierde minuut kopte Romée van de Lavoir de 1-0 binnen.

PSV had grote moeite met de druk van de thuisploeg, die na een klein half uur spelen opnieuw scoorde. Maxime Bennink schoot raak na een aanval die was opgezet door Van de Lavoir.

PSV knokt zich terug, maar komt tekort

Na rust was PSV vaker in de buurt van het Rotterdamse doel te vinden, maar dankzij reddingen van Jacintha Weimar bleef de aansluitingstreffer lange tijd uit. Ruim een kwartier voor het einde kwam de 2-1 er toch door een fraai afstandsschot van Naomi Pattiwael.

In de slotfase bleef PSV aandringen, maar tot de gelijkmaker kwam het niet.

Twente en ADO scoren acht keer

Regerend landskampioen FC Twente maakte er een spektakelstuk van tegen ADO Den Haag. Beide ploegen kwamen twee keer op voorsprong, maar zagen de tegenstander net zo vaak langszij komen. Het duel in Den Haag eindigde in 4-4.

De stand aan kop in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen

1. PEC Zwolle 7-13 (14-9)
2. Feyenoord 6-11 (12-8)
3. FC Twente 6-10 (22-11)
4. Ajax 6-10 (15-7)
5. PSV 6-10 (13-8)

STER reclame