NOS Voetbal

Kelderkraker levert Sparta en FC Groningen slechts één punt op

Samenvatting Sparta Rotterdam - FC Groningen

De kelderkraker in de eredivisie tussen Sparta en FC Groningen heeft beide clubs weinig opgeleverd. De twee ploegen hielden elkaar in Rotterdam in evenwicht en schoten uiteindelijk met de 1-1 weinig op.

Voor Sparta en FC Groningen stond er zondag wel wat op het spel. Beide ploegen verzamelden de eerste acht eredivisiewedstrijden slechts zes punten en bezetten respectievelijk de zeventiende en zestiende plaats op de ranglijst. Een zege zou ze wat lucht verschaffen.

Sparta pakte alleen een maand geleden thuis tegen Fortuna Sittard (3-1) de volle buit. FC Groningen begon de competitie half augustus met een uitzege bij Cambuur (1-2), maar kon daarna geen wedstrijd meer in winst omzetten.

Binnen een minuut bijna raak

Sparta begon goed, met grote mogelijkheid in de eerste minuut. Lennart Thy had de thuisclub na 48 seconden een oppepper kunnen geven, maar zijn schot uit kansrijke positie belandde via een Groningse voet naast.

Groningen was echter de ploeg die het eerste het doel van de tegenstander vond. Niemand dekte in de 27ste minuut Cyril Ngonge. De Belgische clubtopscorer tekende met zijn vijfde treffer van het seizoen voor de 0-1. Lang konden de Groningers niet genieten van de voorsprong. Zes minuten later schoot Bryan Smeets onberispelijk raak, na een voorzet van de Luxemburger Laurent Jans.

Balende gezichten bij Sparta en Groningen: 'Kwartje valt nog steeds niet'

Zowel Henk Fraser als collega Danny Buijs zag geen aanleiding in de rust iets te veranderen aan de elftallen. Sparta, dat voor hert laatst in 2017 thuis van Groningen wist te winnen, kreeg wel de eerste mogelijkheid op de 2-1.

Na een hoekschop knalde Bart Vriends na een kluts de bal richting doel. Damil Dankerlui redde zijn ploeg op de lijn. Michaël Heylen kreeg een tweede kans, maar diens schot ging hoog over.

Fraser bracht na een uurtje Tom Beugelsdijk, die de tegenvallende Mohammed Osman verving. Sparta wilde wat meer risico's nemen en Groningen moest wisselen. Spits Michael de Leeuw, al niet okselfris aan het duel begonnen, ging erbij zitten en kon niet verder. Daleho Irandust was zijn vervanger.

Spitsen eraf

Vanuit het niets kreeg Sparta vervolgens de kans op 2-1. Sven Mijnans slaagde er echter niet in de uitgespeelde aanval af te ronden. Fraser haalde vervolgens zijn clubtopscorer eraf, Thy moest plaatsmaken voor Emmanuel Emegha. FC Groningen moest het het laatste kwartier stellen zonder doelpuntenmaker Ngonge.

Aan het spelbeeld veranderde weinig. Sparta kreeg nog twee kansen op de zege. De eerste uit een vrije trap van Mijnans, die door doelman Peter Leeuwenburgh met de voet werd gekeerd. Daarna mocht Emegha nog vrij inkoppen, maar dat deed de invaller niet al te best.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl