Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - SC Cambuur Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het gepromoveerde SC Cambuur blijft verbazen in de eredivisie. Na de 4-0 zege bij Sparta Rotterdam staat de formatie van trainer Henk de Jong stevig in het linkerrijtje. Issa Kallon eiste de hoofdrol op met twee goals en een assist.

De 9-0 pandoering bij Ajax lijkt voor Cambuur alweer een eeuwigheid geleden. Want na de midweekse 2-1 overwinning op Heracles Almelo ging het ook op het kunstgras in Rotterdam crescendo.

Geen spektakel

De eerste helft in Spangen was wel lange tijd een saaie vertoning. Beide ploegen hadden weliswaar goede bedoelingen, maar van vermaak was geen sprake.

Dat veranderde na ruim een halfuur. Emanuel Emegha kreeg het op zijn heupen, passeerde enkele Cambuur-verdedigers en schoot de bal voorlangs. Het Sparta-publiek kon eindelijk een keer opveren.

Een minuut later zaten zij in zak en as, want Cambuur nam plots de leiding. Na een lepe bal van Issa Kallon rondde de mee opgekomen Alex Bangura af. Kort voor rust knalde Michael Breij nog over.

Bekijk hieronder de reacties van Issa Kallon en trainers Henk de Jong en Henk Fraser.

Cambuur-uitblinker Kallon: 'Dit was de perfecte wedstrijd' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De 2-0 voor Cambuur kwam er na rust alsnog. Na een uitstekende dieptepass van Marco Tol rondde Kallon beheerst af. Sparta moest zo nog meer risico's nemen om terug te komen in het duel.

De pas 18-jarige Emegha liet zich daarbij gelden, al had hij het vizier tot twee keer toe niet op scherp staan. Zijn laatste poging belandde op de paal.

Goal en rode kaart

Aan de andere kant gaf de pijlsnelle Kallon wel weer zijn visitekaartje af. Uit een pass van Breij gooide de aanvaller de wedstrijd definitief in het slot.

Vlak voor tijd kreeg Aaron Meijers nog rood wegens natrappen van Tom Boere, die vervolgens voor het slotakkoord zorgde: 0-4.

Cambuur heeft na zeven duels reeds twaalf punten verzameld. Sparta blijft op zes punten staan en moet naar beneden kijken.

Statistieken Sparta Rotterdam - SC Cambuur

STER reclame