liveblog
NOS VoetbalAangepast

AZ rolt Feyenoord op en rekent af met uit-complex tegen topdrie

liveblog gesloten

Reactie Berghuis

Berghuis na veelbesproken tackle: ‘Rood had gekund’

Samenvatting Feyenoord-AZ

Bekijk de samenvatting van Feyenoord-AZ

Ook de samenvattingen van PSV-FC Groningen en Ajax-Fortuna Sittard bekijken?

Samenvatting om 22.33 uur op NPO 1

De samenvatting van Feyenoord-AZ begint straks om 22.33 uur op televisie en internet.

Wedstrijdverslag

Feyenoord is na zeven wedstrijden in de eredivisie niet meer dan een middenmoter. In De Kuip kreeg de formatie van trainer Jaap Stam flink klop van AZ: 0-3.

AZ juicht bij de 1-0 van Myron Boadu

84' Goal AZ!

Idrissi kan er simpel 0-3 van maken, omdat Botteghin niet staat op te letten. De Braziliaan krijgt de bal aangespeeld van Vermeer en lijdt vervolgens knullig balverlies, waar Idrissi van profiteert.

Feyenoord-AZ 0-3

Eric Botteghin baalt na de 0-3 van AZ

Fans zijn Clasie niet vergeten

Jordy Clasie is terug in De Kuip. De middenvelder van AZ krijgt tegen zijn voormalige club nog speelminuten van trainer Slot. Clasie, die erin komt voor Fredrik Midtsjø, speelde vorig seizoen op huurbasis voor Feyenoord.

Ook bij Feyenoord een wissel: Naoufal Bannis krijgt nog speelminuten ten koste van Sinisterra.

68' Feyenoord probeert het, maar oogt tandeloos

Jaap Stam haalt Kokcü en Tapia naar de kant voor Larsson en Burger, maar het biedt Feyenoord vooralsnog weinig soelaas.

Nog een opvallend moment: de vermoeide Jens Toornstra had graag naar de kant gewild, maar moet nog even blijven staan.

Feyenoord-AZ 0-2

Wat een comeback van Eibar!

Met Luuk de Jong als bankzitter is Sevilla op bezoek bij Eibar tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Julen Lopetegui verloor met 3-2, na een 2-0 voorsprong.

Sevilla-trainer Julen Lopetegui

50' Goal AZ!

AZ komt op 0-2 in De Kuip! Wat een heerlijke treffer van Calvin Stengs. De aanvaller haalt uit van een meter of twintig uit en laat Vermeer volstrekt kansloos.

Feyenoord-AZ 0-2

AZ juicht bij de 0-2 van Calvin Stengs

Rust

Het is rust in De Kuip.

39' Goal AZ!

Feyenoord en AZ ogen gevaarlijk voor de doelen en maken er een boeiende wedstrijd van. Maar daar is dan toch de 0-1 voor AZ! Myron Boadu tikt van dichtbij de 0-1 binnen op aangeven van Owen Wijndal.

Feyenoord-AZ 0-1

Myron Boadu (midden) juicht na zijn 0-1 voor AZ in De Kuip

Cocu waarschuwt team na dronkemansacties: 'Er komen consequenties'

Een aantal spelers van Derby County wist zich niet in te houden tijdens een teamuitje. De aanvoerder van de ploeg van Phillip Cocu blesseerde zich zelfs tijdens die avond en is de rest van het seizoen uitgeschakeld.

Cocu waarschuwt team na dronkemansacties: 'Er komen consequenties'

Fer en Jørgensen kijken toe bij Feyenoord-AZ

Leroy Fer en Nicolai Jørgensen op de tribune tijdens Feyenoord-AZ

18' Feyenoord krijgt iets meer de controle

Hoewel AZ nog steeds dominant oogt, meldt Feyenoord zich ook bij het doel van Marco Bizot. Dat levert ineens kansen op voor Steven Berghuis, Luciano Narsingh en Jens Toornstra, die met een verwoestende uithaal de lat raakt.

Feyenoord-AZ 0-0

Aanvoerder Nicaragua: verkeerde stem bij Wereldvoetballer van het Jaar

Gesjoemel bij de verkiezing tot Wereldvoetballer van het Jaar? Juan Barrera, de aanvoerder van het nationale team van Nicaragua, zou volgens de FIFA op de uiteindelijke winnaar Lionel Messi hebben gestemd. Barrera zelf ontkent.

Dat liet hij dinsdag al weten via social media. Zijn werkgever, Real Estelí, liet vervolgens een persbericht (zie de onderstaande tweet) uitgaan waarin wordt gemeld dat Barrera geen enkele stem heeft uitgebracht.

Zijn tweede en derde keus, Sadio Mané en Cristiano Ronaldo, kloppen blijkbaar dus ook niet. De FIFA heeft nog niet gereageerd.

7' AZ begint lekker in De Kuip

Feyenoord wordt in de openingsfase naar achteren gedrongen door AZ. Calvin Stengs is gevaarlijk met een schot van net buiten de zestien en enkele momenten later mist Sugawara de controle om de bal binnen te schieten.

Ook Myron Boadu krijgt een schietkans, maar zijn inzet wordt gekraakt.

Feyenoord-AZ 0-0

Sevilla leidt met 2-0, De Jong op de bank

De Andalusiërs staan er halverwege goed voor in de uitwedstrijd tegen Eibar: 0-2. Bij Sevilla zit Luuk de Jong op de bank.

Aftrap!

Aftrap in de Kuip! AZ brengt de wedstrijd in de inmiddels wat drogere Kuip op gang.

Stam gebruikte al 19 spelers

Lutsharel Geertruida maakt zijn basisdebuut bij Feyenoord. Ook Jens Toornstra staat voor het eerst in de basis dit seizoen. In totaal gebruikte Jaap Stam dit seizoen 19 verschillende basisspelers, alleen ADO Den Haag (20) startte met meer verschillende spelers.

Ron Vlaar tijdens de warming-up van Feyenoord-AZ

Jubileum voor Steven Berghuis: nummer 100!

Steven Berghuis gaat zijn honderdste eredivisieduel voor Feyenoord spelen. Sinds zijn transfer naar de club in 2016 was alleen Hakim Ziyech (80) direct betrokken bij meer goals in de eredivisie dan Berghuis (71 keer: 40 goals en 31 assists).

Steven Berghuis

Een natte avond in De Kuip

Het komt met bakken uit de hemel in Rotterdam. Trainers Jaap Stam en Arno Slot doen hun voorbeschouwing op televisie onder een paraplu.

Via het twitteraccount van AZ is duidelijk te zien dat het ontzettend nat weer is:

Ook onze dienstdoende commentator Jeroen Elshoff heeft het niet drooggehouden.

'Legioen geeft Stam nog het voordeel van de twijfel'

Joep Schreuder blikt vanuit Rotterdam vooruit op Feyenoord-AZ. "Het legioen geeft Stam nog het voordeel van de twijfel", aldus de verslaggever.

'Legioen geeft Stam nog het voordeel van de twijfel'

Aanpassingen bij Feyenoord en AZ

Aankoop Marcos Senesi moet geduld hebben voor zijn eerste basisplaats bij Feyenoord. De Argentijn begint op de bank. De 19-jarige Lutsharel Geertruida maakt zijn debuut in de basis van de Rotterdammers.

Er zijn meerdere afwezigen bij Feyenoord. Naast Rick Karsdorp en Leroy Fer, ontbreekt ook Nicolai Jørgensen. De Deen is nog onvoldoende hersteld van een ribblessure die hij maandag tijdens een wedstrijd van Jong Feyenoord opliep. Hij was net hersteld van een pittige knieblessure.

Bij AZ begint de Japanse aankoop Yukinari Sugawara ten koste van die andere aankoop, Dani de Wit.

Stam wil vanavond stabieler Feyenoord zien

Feyenoord-trainer Jaap Stam uitte woensdag op de persconferentie zijn ongenoegen over het grillige presteren van zijn team. Na zeges in de eredivisie en Europa kwam tegen Rangers (1-0 verlies) en met name bij FC Emmen (3-3) de klad er in.

Bekijk hieronder de reactie van Stam op de persconferentie:

Stam: 'Had verwacht dat Feyenoord constanter zou zijn'
Ook Kuijt en Troost zijn voor Stam belangrijke klankborden

Tegenvaller voor Luuk de Jong

Luuk de Jong begint vanavond in de competitiewedstrijd bij Eibar voor het eerst op de reservebank. De spits van Sevilla kreeg tot nu toe telkens een basisplaats in de vijf La Liga-duels van de club.

300 euro boete voor Barcelona

De bedragen van de boetepot van Barcelona zullen ongetwijfeld hoger zijn. De Catalanen zijn door de Spaanse voetbalbond bestraft voor het te vroeg benaderen van Antoine Griezmann.

Al lijkt het woord 'straf' amper van toepassing op de boete die de bond heeft opgelegd. De Catalaanse club hoeft namelijk slechts 300 euro te betalen voor het overtreden van de regels. Atlético had 80 miljoen euro geëist.

Antoine Griezmann tijdens zijn presentatie bij FC Barcelona

Bizar incident bij het Derby County van Phillip Cocu

In welke slechte Netflix-serie ben ik nu terechtgekomen? Dat moet Derby County-trainer Phillip Cocu hebben gedacht na een alcoholgerelateerd auto-ongeluk met drie van zijn spelers.

Cocu's aanvoerder Richard Keogh raakte door het ongeluk van woensdagavond zwaar geblesseerd aan zijn knie en komt dit seizoen niet meer in actie.

Keogh zat na een teamuitje achterin de auto met ploeggenoten Mason Bennett en Tom Lawrence, die beiden door de politie zijn gearresteerd nadat zij met drank op achter het stuur waren gekropen.

Derby County, dat onder Cocu achttiende staat in het Championship en een van de acht duels competitieduels won, heeft een onderzoek ingesteld.

Phillip Cocu

Clasie, waar blijf je?

Jordy Clasie is nog niet de belangrijke man van AZ. En dat terwijl de middenvelder als een routinier met WK-ervaring deze zomer bij de Alkmaarse club arriveerde.

Een trainingsachterstand en een ongelukkige timing blijken onder meer de redenen te zijn waarom de 28-jarige Clasie nog weinig in actie is gekomen. Maar er is hoop: "Ik heb me nog nooit zo fit gevoeld als nu", aldus de oud-jeugdspeler van Feyenoord.

Clasie en Slot op het trainingsveld van AZ

Goed nieuws uit Alkmaar!

AZ hoopt nog voor de winterstop weer in het eigen stadion in Alkmaar te kunnen voetballen. Dat heeft de club bekendgemaakt tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

"Medio december 2019 hoopt AZ met de nodige aanpassingen weer in het AFAS Stadion te kunnen spelen", staat in het jaarverslag. Voor zowel de materiële schade als de vervolgschade is AZ verzekerd. "De totale omvang van de schade is nog niet vast te stellen."

Begin augustus stortte een deel van de dakconstructie van het AFAS-stadion in. Sindsdien speelt AZ z'n thuiswedstrijden in Den Haag.

Het ingestorte dak van het AFAS-stadion in Alkmaar van voetbalclub AZ

Hoe ging het gisteren?

Zowel PSV als Ajax haalde woensdagavond de drie punten binnen. Bekijk hieronder de samenvattingen:

Bekijk de samenvatting van PSV-FC Groningen
Bekijk de samenvatting van Ajax-Fortuna Sittard

Welkom!

Na PSV-FC Groningen (3-1) en Ajax-Fortuna Sittard (5-0) is Feyenoord-AZ de derde inhaalwedstrijd van deze week.

De drie duels werden in augustus naar deze plek op de kalender verschoven zodat PSV, Ajax, Feyenoord en AZ zich optimaal konden voorbereiden op de returns in het Europese voetbal, en met succes.