Vreugde bij de spelers van Eibar

Bankzitter De Jong ziet Sevilla schutteren bij Eibar

Met Luuk de Jong als bankzitter is Sevilla op bezoek bij Eibar tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Julen Lopetegui verloor met 3-2, na een 2-0 voorsprong.

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht met treffers van Lucas Ocampos en Oliver Torres. Na rust kantelde het duel echter op wonderbaarlijke wijze.

Halverwege de tweede helft benutte Fabian Orellana een penalty en tien minuten later profiteerde Pedro León van een misverstand in de defensie van Sevilla.

Vrije trap

Het werd nog erger voor de Andalusiërs, want Sevilla-doelman Tomás Vaclík liet zich in de korte hoek verrassen door een vrije trap van José Ángel.

Sevilla had met een zege kunnen klimmen naar de tweede plek in de Spaanse competitie, maar vindt zichzelf na de tweede nederlaag op rij nu terug op de zevende plaats.

Real Sociedad klom door een 3-0 zege op Deportivo Alavés, met Ajax-huurling Lisandro Magallan als debutant, naar de derde positie op de ranglijst. Celta de Vigo-Espanyol eindigde in 1-1.