PSV wervelt niet, maar wint wel van FC Groningen

Bekijk de samenvatting van PSV-FC Groningen

PSV heeft woensdagavond geen averij opgelopen tegen FC Groningen. Het elftal van Mark van Bommel versloeg in eigen huis FC Groningen met 3-1.

In het elftal van PSV was er ruimte voor de teruggekeerde Daniel Schwaab, die zijn jongere landgenoot Timo Baumgartl verving. Daarnaast begon Ritsu Doan tegen zijn oude club voor het eerst in de basis bij de Eindhovenaren. Mohamed Ihattaren, die de laatste weken in de schijnwerpers van Marokko en Oranje staat, begon niet in de basis, maar viel na een uur spelen in voor Donyell Malen.

Rosario en Dumfries

Na twaalf minuten stond de thuisploeg al op 1-0, door een treffer van Pablo Rosario. Het was zijn eerste treffer in 52 eredivisieduels voor PSV. Voor rust verdubbelde Denzel Dumfries, na een aanval over tien schijven, de marge.

Pablo Rosario na zijn goal voor PSV

Met een mooie knal tegen de paal liet Ramon Lundqvist al zien dat FC Groningen nog niet was verslagen en nadat er na rust lang niets gebeurd was, vond hij met een van richting veranderd schot wel het net.

Het werd even spannend, maar de Groningers konden het PSV daarna niet moeilijk genoeg maken om een punt uit Eindhoven mee te nemen. Bruma bepaalde in blessuretijd de eindstand op 3-1.

'Zaterdag moet het beter'

Rosario was blij met zijn eerste eredivisietreffer. "Ik had al eens eerder gescoord in de competitie, maar dat doelpunt werd afgekeurd. Het was fijn dat ik met mijn treffer kon bijdragen aan de drie punten voor het team."

Bekijk hier de reactie van Rosario, Van Bommel en Danny Buijs na afloop:

Van Bommel vond dat zijn elftal in de tweede helft te nonchalant speelde. "We maakten daardoor de tegenstander sterker. Ik zat niet goed op mijn stoel, zeker niet na de tegentreffer. Als je een 2-0 voorsprong hebt, moet je simpel blijven spelen. Dat deden we niet en daardoor maakten we het onszelf onnodig moeilijk."

De trainer van FC Groningen, Danny Buijs, vond dat zijn elftal de tegendoelpunten te makkelijk weggaf. "We maakten bij de eerste twee doelpunten van PSV fouten. Topclubs, zoals PSV, straffen zulke fouten af. Daar moeten we van leren, want zaterdag, tegen Ajax, moet het beter."