Antoine Griezmann tijdens zijn presentatie bij FC Barcelona

Geen 80 miljoen, maar 300 euro boete voor Barcelona

FC Barcelona is door de Spaanse voetbalbond bestraft voor het te vroeg benaderen van Antoine Griezmann, al lijkt het woord straf amper van toepassing op de boete die de bond heeft opgelegd. De Catalaanse club hoeft namelijk slechts 300 euro te betalen voor het overtreden van de regels.

Barcelona had Atlético Madrid, de vorige club van Griezmann, eerst om toestemming moeten vragen, voordat ze met de Fransman om de tafel gingen zitten. In plaats daarvan was Barça al enige tijd in gesprek met de Franse aanvaller alvorens Atlético officieel op de hoogte te brengen.

De minimale boete is een streep door de rekening van Atlético. De Madrileense club had een klacht ingediend bij de Spaanse bond over de werkwijze van Barcelona. Atlético meende recht te hebben op een transfersom van 200 miljoen euro, in plaats van de 120 miljoen die Barcelona de voorbije zomer betaald heeft.

Voor of na 1 juli

Griezmann maakte al op 14 mei bekend te zullen vertrekken bij Atlético. Op dat moment gold een gelimiteerde transfersom van 200 miljoen euro. Op 1 juli ging dat bedrag omlaag naar 120 miljoen euro. Barcelona maakte de transfer van Griezmann op 12 juli wereldkundig.

Volgens Atlético was de deal tussen Barcelona en Griezmann voor 1 juli al rond en zou Barca dus 200 miljoen moeten betalen. De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond oordeelde anders en deelde alleen een schamele boete van 300 euro uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl