liveblog
NOS VoetbalAangepast

Play-offs: Cambuur en Almere in evenwicht, NEC verslaat RKC

  • In dit liveblog volgen we laatste ontwikkelingen richting het voetbalweekend.
  • Zondag de 33ste speelronde van de eredivisie. Wat staat er allemaal op het spel?
  • We spreken in Eindhoven met Mark van Bommel, in Utrecht met Dick Advocaat en in Alkmaar met John van den Brom.
  • De voorselectie van 28 spelers voor de Nations League is bekend: geen verrassingen.
  • De play-offs om promotie zijn begonnen: NEC-RKC Waalwijk (2-0) en SC Cambuur Leeuwarden-Almere City (2-2)
liveblog gesloten

Tot zondag!

Zondag zijn we terug met de voorlaatste speelronde in de eredivisie. Bedankt voor het volgen en graag tot zondag!

Afgelopen

SC Cambuur verloor in de reguliere competitie twee keer van Almere City. Nu blijft het bij een remise. Toch zal Almere City-coach Ole Tobiasen vermoedelijk het meest tevreden zijn met de 2-2.

Dinsdag is de return in Almere. Lees hier het wedstrijdverslag.

Andrejs Ciganiks (voorgrond) baalt na de 2-1 van Almere City

FIFA neemt schorsing Raiola over

Mino Raiola is door de wereldvoetbalbond FIFA voor drie maanden geschorst. Daarmee neemt de wereldvoetbalbond de straf over die eerder deze week door de Italiaanse bond aan de Nederlandse voetbalmakelaar was opgelegd. Raiola behartigt onder anderen de belangen van Ajacied Matthijs de Ligt, die in de belangstelling staat van tal van Europese topclubs.

Lees verder.

Zaakwaarnemer Mino Raiola is voor drie maanden geschorst door de FIFA

Doelpuntenmakers

Doelpuntenmakers Andrejs Ciganiks (links) en Stijn Meijer vechten om de bal

68' Doelpunt Cambuur

En het is alweer 2-2! Andrejs Ciganiks is de maker. De Let is net iets alerter dan de Almeerse verdedigers en kopt de bal achter Etemadi.

61' Doelpunt Almere City

Net nu Cambuur een stuk beter is gaan voetballen, slaat Almere City toe. Stijn Meijer is de boeman in Leeuwarden.

41' Doelpunt Cambuur

Cambuur speelt een bijzonder stroeve eerste helft, maar komt vijf minuten voor rust wel op gelijke hoogte met Almere City. Verdediger Matthew Steenvoorden, net als doelman Mous een twifelgeval vooraf, kopt hard op de lat. De rebound is voor de in Kameroen geboren Duitser Emmanuel Mbende: 1-1.

Emmanuel Mbende

Etemadi, waar kennen we die naam van?

Ook aan de kant van Almere City wordt geblunderd door de doelman, maar Agil Etemadi komt ermee weg. Etemadi speelde dit seizoen trouwens nog drie duels in de eredivisie bij De Graafschap. Bij zijn eerste basisplaats kreeg hij meteen acht goals om de oren in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax (8-0).

Vorig jaar zat hij trouwens op de bank bij De Graafschap, toen de Achterhoekers zich in de finale van de play-offs naar de eredivisie knokten. De tegenstander toen? Almere City.

Agil Etemadi kan als doelman van De Graafschap een van de drie doelpunten van Daley Blind niet voorkomen

Doelpunt Almere City

Ai, wat een pijnlijke misser van Cambuur-doelman Pieter Bos. De keeper, die op het laatste moment Xavier Mous moest vervangen, verkijkt zich op de stuit in een ongevaarlijk ogend schot van Anwar Bensabouh. Almere City heeft nu al de belangrijke uitgoal te pakken.

David Luiz langer bij Chelsea

David Luiz blijft langer bij Chelsea. De Braziliaanse verdediger (32) verlengde zijn contract bij de nummer 3 van de Premier League tot 2021. De international kwam in 2011 bij Chelsea, maar vertrok in 2014 wel voor twee jaar naar Paris Saint-Germain. Daarna keerde hij terug in Londen. Luiz plaatste zich deze week met Chelsea voor de finale van de Europa League.

"Ik houd van deze club", aldus Luiz, "en ben nog even ambitieus als in mijn begintijd als speler."

David Luiz

Late wissel Cambuur

Over een dik kwartier beginnen Cambuur Leeuwarden en Almere City aan hun duel in de eerste ronde van de nacompetitie. Een tegenvaller voor de Friezen: doelman Xavier Mous probeerde het in de warming-up, maar blijkt niet fit genoeg om te spelen. Hij wordt vervangen door Pieter Bos.

De 22-jarige Bos maakte in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Twente zijn debuut voor Cambuur. Hij verving de geblesseerd geraakte Mous tien minuten voor tijd.

Afgelopen in De Goffert

NEC houdt stand en begint de play-offs met een 2-0 zege op RKC Waalwijk. Dinsdag is de return in Brabant.

Waar hebben we dat eerder gezien?

De geschiedenis herhaalt zich in De Goffert: nu is het Anthony Musaba die zijn vreugdesprint halverwege moet onderbreken. Opnieuw staat Druif hinderlijk buitenspel, zo constateert de VAR.

De Nijmegenaren verdedigen nog altijd een 2-0 voorsprong, maar RKC legt zich er niet bij neer. Beide ploegen krijgen grote kansen, maar die worden vakkundig (of minder vakkundig) om zeep geholpen.

Witte pakken

Het waren overigens niet de fans uit Waalwijk, maar de eigen harde kern van NEC in de witte pakken.

Fans van NEC hebben een speciale outfit aangetrokken voor de play-offs tegen RKC Waalwijk

2-0 bij rust

NEC en RKC Waalwijk gaan met 2-0 de rust in. De Nijmeegse fans dachten even aan 3-0, maar de goal van Heerenveen-huurling Jordy Bruijn (zijn tweede) werd na bestudering door de VAR afgekeurd. Ferdy Druif stond hinderlijk buitenspel.

Werk aan de winkel dus voor de Waalwijkers, die wel kansen hebben gehad in de eerste helft.

Jordy Bruijn is blij met zijn treffer tegen RKC Waalwijk in de play-offs

In een oogopslag

Schema promotie-degradatie 2019
Schema promotie-degradatie 2019

De missie van Almere City

Later vanavond, om 20.45 uur, begint het ambitieuze Almere City in Leeuwarden aan de play-offs. Binnen twee jaar willen de Almeerders in de eredivisie spelen.

Lees hier een uitgebreid verhaal over de stoute plannen van de club van interim-trainer Ole Tobiasen, technisch directeur Robert Maaskant en vrijwilliger Dennis Bergkamp.

Dromen van de eredivisie

In de eredivisie zijn nog twee speelronden te gaan, maar een treedje lager in de Keuken Kampioen Divisie beginnen vanavond al de play-offs om promotie. Om 18.30 uur trappen NEC (nummer 9 in de reguliere competitie) en RKC Waalwijk (nummer 8) af in de Nijmeegse Goffert.

De meegereisde fans uit Waalwijk zijn vermoedelijk iets van plan.

Wijnaldum weer aan het werk

Na zijn twee goals tegen FC Barcelona en de plaatsing voor de finale van de Champions League zijn Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum weer aan het trainen voor de volgende klus. Zondag spelen de Reds hun laatste competitiewedstrijd thuis tegen Wolverhampton Wanderers. Op 1 juni is Tottenham Hotspur de tegenstander in de CL-finale in Madrid.

Bloodworth maakt droomtransfer

Een toptransfer voor Dominique Bloodworth. De verdediger van Arsenal en de Oranjevrouwen heeft getekend bij Wolfsburg in Duitsland en laat Arsenal na dit seizoen achter zich.

Ze filmde haar transfer speciaal voor ons.

Van den Brom: 'De laatste wedstrijd is bijzonder, net als de eerste'

Als AZ vierde wordt, is de wedstrijd tegen PSV van zondag het laatste thuisduel van trainer John van den Brom in Alkmaar. "Ik kan terugkijken op vijf geweldige jaren", zegt de trainer "Dat gevoel neem ik mee." Van den Brom vertrekt na dit seizoen naar FC Utrecht.

Van den Brom: 'De laatste wedstrijd is bijzonder, net als de eerste'

PvdA-leider Asscher start petitie: Ziyech moet blijven

PvdA-leider Lodewijk Asscher is Ajax-fan en mengt zich nu op wel heel bijzondere wijze met de gang van zaken bij de Amsterdamse club. Hij wil dat Hakim Ziyech behouden blijft voor Ajax en is daarvoor een petitie gestart. De naam van de petitionaris is 'Lodewijk A.' en navraag van de Amsterdamse zender AT5 leert dat het inderdaad om de PvdA-leider gaat.

"De tovenaar. The imagination of Ajax (NY Times). Harde werker en geniaal technicus. Voor wie je naar de Arena gaat. Die kinderen laat dromen. Ziyech hoeft niet naar een topclub, hij zit al bij een topclub. Oproep aan Ajax en Hakim Ziyech: Laat Ziyech blijven en geef ons meer seizoenen als 18/19", valt te lezen op de petitie-pagina.

De petitie is al door meer dan duizend mensen ondertekend. De 26-jarige Ziyech heeft een contract tot medio 2021 bij Ajax. Vorig jaar maakte hij al geen geheim van zijn wens een grote transfer te maken.

Hakim Ziyech na zijn treffer in het thuisduel met Real Madrid

Cillessen in beeld bij Benfica

Jasper Cillessen staat op het punt om over te stappen naar het Portugese Benfica, zo meldt de Portugese sportkrant A Bola. Na drie jaar als tweede keus achter Marc-André ter Stegen bij FC Barcelona wil en mag de 30-jarige doelman van Oranje weg. Bij Benfica zou hij de concurrentie aan moeten gaan met de Griek Odisseas Vlachodimos.

Ajax huurt momenteel een reservedoelman van Benfica, Bruno Varela. De Amsterdammers hebben een optie tot koop.

Jasper Cillessen tijdens de warming-up van Barcelona

PSV treft 'superfit' AZ

Waar Ajax een verzwakt Utrecht treft, werkt AZ met een volledig fitte selectie toe naar de thuiswedstrijd zondag tegen PSV. Trainer John van den Brom beschikt naar eigen zeggen over "een superfitte" groep spelers.

AZ heeft in principe aan een gelijkspel genoeg om zich te verzekeren van de vierde plaats in de eredivisie en daarmee rechtstreekse plaatsing voor de voorrondes van de Europa League.

John van den Brom

Ajax treft verzwakt Utrecht

Ajax hoeft niet te vrezen voor een Utrecht op volle oorlogssterkte. De ploeg van Dick Advocaat moet het in Amsterdam stellen zonder de geblesseerden Michiel Kramer, Urby Emanuelson (ex-Ajax), Joris van Overeem en Simon Makienok. Jean-Christophe Bahebeck en Leon Guwara zijn ziek.

'Als ik hier vanaf het begin was geweest, waren er een paar gesneuveld'

Advocaat ziet even geen lachebekjes bij Ajax

Vormt FC Utrecht het struikelblok voor Ajax in de titelrace? Het antwoord op die vraag volgt zondagmiddag, maar Utrecht-trainer Dick Advocaat wil het de Amsterdammers in ieder geval zo moeilijk mogen maken. "Wij kunnen vrijuit spelen, want we zijn al zeker van de play-offs. Dat was onze doelstelling. De druk zit er op bij Ajax, zij móeten... Voor ons begint het pas over twee wedstrijden", zegt Advocaat.

Advocaat: de druk ligt bij Ajax, zij móeten

Klopp prijst Ajax: 'Talentrijkste ploeg eruit'

Jürgen Klopp gaat Liverpool voorbereiden op de finale tegen Tottenham Hotspur. Geen Ajax. "De talentrijkste ploeg vloog er in de halve finales uit", zei de Duitser over Ajax. "Ajax heeft zoveel prachtige spelers rondlopen. Maar ze betaalden de prijs voor de goede beslissingen die Mauricio Pochettino in de rust maakte."

"Het inbrengen van Fernando Llorente was een meesterzet en veranderde de wedstrijd. Mijn zoon zei in de rust: de fans van Ajax zullen nu al hun reis gaan boeken, dat scheelt in de prijs. Maar de reactie van de Spurs na rust was briljant."

Jürgen Klopp

'Zolang als we kunnen, blijven we vechten'

"Je kan pas opgeven als je niet meer kunt", zegt PSV-coach Mark van Bommel. "Zolang als je kunt, blijven wij vechten voor de titel."

Ajax en PSV staan in punten gelijk, maar de Amsterdammers zijn dankzij een beter doelsaldo (+81 om +71) favoriet voor de titel. PSV moet zaterdag naar AZ en ontvangt woensdag Heracles Almelo, terwijl Ajax zondag thuis tegen FC Utrecht speelt en woensdag afsluit bij De Graafschap.

Mark van Bommel tijdens de persconferentie

Van Bommel over dreun Ajax: 'Dit verwerk je niet zo 1, 2, 3'

Van Bommel over dreun Ajax: 'Dit verwerk je niet zo 1,2,3'

Van Persie fit voor afscheid, maar niet naar Sittard

Robin van Persie is fit genoeg om zijn afscheid als speler op het veld mee te maken, zo laat Van Bronckhorst weten. De 35-jarige Van Persie moest het laatste duel met NAC Breda op 24 april nog laten schieten. "Robin is fit en kan zondag spelen.", zegt Van Bronckhorst. "Daar heeft hij zelf ook veel energie in gestopt."

Het duel met ADO is meteen zijn laatste profwedstrijd. Van Bronckhorst neemt hem woensdag niet op in de selectie voor het treffen met Fortuna. "Hij kan zondag genieten van het moment, een prachtige afsluiting van zijn carrière", zegt de trainer.

Robin van Persie

Van Bronckhorst kijkt uit naar afscheid

Feyenoord neemt zondag na de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag afscheid van Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie. De trainer laat tijdens de persconferentie weten uit te kijken zondag. Van Bronckhorst stopt na vier seizoenen als hoofdtrainer van Feyenoord. Hij pakte vijf prijzen, waaronder de landstitel in 2017.

Salah terug bij Liverpool

Liverpool kan zondag in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen rekenen op Mohamed Salah. De Egyptische topschutter van de Premier League (22 doelpunten) traint weer mee met de selectie van manager Jürgen Klopp, nadat hij dinsdag de return tegen FC Barcelona in de halve finales van de Champions League had moeten overslaan vanwege een hersenschudding.

Liverpool gaat de laatste speelronde in met één punt achterstand op Manchester City, dat uit tegen Brighton & Hove Albion speelt. De 'Reds' ontvangen Wolverhampton Wanderers.

Mohamed Salah

Zoet jaloers op Ajax: 'Liever ook zo veel duels gespeeld'

Zestien dagen heeft PSV geen duel meer gespeeld als het komende zondag tegen AZ aantreedt in de eredivisie, terwijl titelconcurrent Ajax dankzij de Champions League en de KNVB-bekerfinale het wedstrijdritme op peil heeft gehouden.

Dat zorgt, uiteraard, ook voor vermoeidheid bij de spelers van Ajax, "maar ik had liever gehad dat wij ook zo veel hadden gespeeld. Als je in een bepaalde flow zit, blijf je maar doorgaan", weet PSV-doelman Jeroen Zoet.

Zoet hoopt opnieuw op een wonder: 'Maar vooral naar onszelf kijken'

Kluivert in voorselectie Jong Oranje

Bondscoach Erwin van de Looi heeft 33 spelers opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje voor de oefenwedstrijd tegen Mexico op 31 mei op De Vijverberg. In de selectie onder anderen Justin Kluivert (AS Roma), Tahith Chong (Manchester United) en Kik Pierie (sc Heerenveen).

'Transfer De Ligt naar Barcelona nog niet rond door eisen Raiola'

De Spaanse krant Marca weet te melden dat een definitief groen licht voor de transfer van Matthijs de Ligt van Ajax naar FC Barcelona ontbreekt vanwege de eisen van Mino Raiola. De zaakwaarnemer van De Ligt zou een commissie van 20 procent van de transfersom eisen, hoger dan de gebruikelijke 5 tot 10 procent. Die 20 procent betekent 14 miljoen op een transfersom van naar verluidt 70 miljoen euro. Ajax is het daar niet mee eens, zo valt te lezen.

Matthijs de Ligt viert de 1-0

Ranieri stopt na dit seizoen bij AS Roma

Trainer Claudio Ranieri vertrekt na dit seizoen weer bij AS Roma. Volgens de 67-jarige Romein is een langer verblijf geen optie. Ranieri keerde in maart terug bij de club uit zijn geboortestad, als opvolger van de ontslagen Eusebio Di Francesco. Hij ondertekende toen als interim-trainer een contract tot het einde van het seizoen.

Met nog drie duels te gaan, staat de club van Rick Karsdorp en Justin Kluivert op de zesde plaats in de Serie A, drie punten verwijderd van een plek die recht geeft op deelname aan de Champions League. Onder leiding van Ranieri wonnen de Romeinen vier keer, twee wedstrijden gingen verloren en drie eindigden in een gelijkspel.

Claudio Ranieri

Blije moeder

Blije vader

Contract voor zoon Gullit

Maxim Gullit, de 17-jarige zoon van Ruud Gullit en Estelle Cruijff, heeft zijn eerste profcontract te pakken. Hij tekende een contract tot medio 2022 bij AZ. Maxim Gullit maakte op 22 april op bezoek bij FC Twente (0-0) namens Jong AZ zijn debuut in het betaalde voetbal.

Voorselectie Nations League

Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorselectie voor de finale van de Nations League bekend gemaakt. De selectie bevat geen verrassingen.

In vergelijking met zijn voorselectie van 30 spelers voor de laatste interlands tegen Wit-Rusland en Duitsland ontbreken Daryl Janmaat (Watford) en Ruud Vormer (Club Brugge). Ook Hans Hateboer is absent.

Neymar drie wedstrijden geschorst voor slaan supporter

De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond heeft Neymar een schorsing van vijf wedstrijden opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk, voor het slaan van een supporter na de Franse bekerfinale. Hij mist door de schorsing, die 13 mei ingaat, de laatste twee competitiewedstrijden tegen Dijon en Stade de Reims.

Neymar verloor de finale met Paris Saint-Germain op 27 april na het nemen van strafschoppen van Stade Rennais. Bij het ophalen van zijn medaille in het Stade de France in Parijs kreeg hij ruzie met een fan, waarna de Braziliaan een tik uitdeelde.

Een dag voor de bekerfinale kreeg Neymar ook al een schorsing van de Europese voetbalbond UEFA. Hij moet drie Europese wedstrijden toekijkenvanwege forse kritiek op de arbitrage na de wedstrijd tegen Manchester United (1-3 verlies) in de Champions League.

'Koeman en Ten Hag kandidaat bij Barcelona'

FC Barcelona wil komend seizoen een Nederlandse coach als vervanger van Ernesto Valverde, zo meldt het Spaanse voetbalpraatprogramma Jugones. Bondscoach Ronald Koeman zou kandidaat nummer één zijn en Ajax-trainer Erik ten Hag is het alternatief.

Onder leiding van Valverde werd FC Barcelona afgelopen week uitgeschakeld door Liverpool na een sensationeel duel op Anfield (4-0). Valverde verlengde zijn contract bij Barcelona in februari van dit jaar nog tot medio 2020.

Hazard hoopt Chelsea met prijs te verlaten

Met een rake trap vanaf 11 meter schoot Eden Hazard zijn ploeg Chelsea naar de finale van de Europa League in Bakoe. De kans is groot dat de Belgische dribbelaar op woensdag 29 mei in de hoofdstad van Azerbeidzjan zijn laatste wedstrijd voor Chelsea speelt.

"Als dat mijn laatste wedstrijd voor deze club wordt, dan ga ik er alles aan doen om een prijs te pakken", zei hij na afloop.

De 28-jarige Belg wordt al geruime tijd in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid. Hazard heeft openlijk aangegeven dat hij een transfer naar de Spaanse grootmacht wel ziet zitten.

Eden Hazard

Arsenal boos op UEFA over aantal kaartjes

Het Olympisch Stadion van Bakoe biedt plaats aan bijna 70.000 toeschouwers, maar toch zijn op 29 mei bij de finale van de Europa League slechts 6000 fans van de finalisten Arsenal en Chelsea welkom. Veel te weinig, zo vinden de Engelse clubs. Het overgrote deel van de toegangsbewijzen is bedoeld voor commerciële en lokale partijen.

Arsenal heeft al protest aangetekend. "Dit teleurstellende aantal zorgt ervoor dat het voor ons extreem moeilijk wordt om te bepalen hoe we de kaartjes gaan toewijzen aan jullie, onze trouwe fans", schrijft Arsenal op de website.

Almere City maakt zich op voor de eredivisie, met steun van Ali B

Over Bergkamp gesproken. We spraken hem donderdag in Almere, waar hij zoon Mitchel traint. Zien we die Bergkamp junior ooit nog in de hoofdmacht? "Misschien", zegt zijn vader over de middenvelder van het beloften, die er volgens hem nog niet wekelijks uithaalt wat erin zit. "Maar zoals ik hem vandaag zag trainen..."

Meer over Almere City. Een dag voor het eerste kwartfinaleduel met SC Cambuur sluiten de spelers van Almere City zich na de afsluitende training op in de kleedkamer. Ali B, kind van de stad, neemt het woord. Ook trainer Ole Tobiasen luistert aandachtig naar de onaangekondigde peptalk van de rapper.

De spelers van Almere City vieren feest na het behalen van de periodetitel

Bergkamp 50

Dennis Bergkamp viert vandaag zijn 50ste verjaardag.

Onderstaand een fraai portret van Bergkamp door Frank Heinen in Studio Voetbal. En een selectie van zijn goals voor Arsenal. Het ene na het andere pareltje komt voorbij. Genieten.

62 jaar betaald voetbal: Dennis Bergkamp

Barcelona bevestigt: einde seizoen Suárez

Luis Suárez kan dit seizoen niet meer in actie komen voor FC Barcelona. De Uruguayaanse aanvaller is geopereerd aan een meniscus en wacht een revalidatie van vier tot zes weken.

Luis Suárez

Primeur: vier finalisten Europese clubvoetbal allemaal uit hetzelfde land

Een primeur in het Europese clubvoetbal: voor het eerst komen alle finalisten uit de Champions League en de Europa League uit hetzelfde land.

Tottenham Hotspur en Liverpool strijden op 1 juni om de Champions League. Drie dagen eerder staan Arsenal en Chelsea tegenover elkaar in de finale van de Europa League. Drie van die Engelse clubs komen ook nog uit dezelfde stad, namelijk Londen.

Vreugde bij de spelers van Chelsea na het behalen van de finale

Dit staat er nog allemaal op het spel in de eredivisie

Voor Feyenoord en AZ staan de laatste twee duels volledig in het teken van afscheid: zondag zwaait De Kuip Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst uit en in Alkmaar zit John van den Brom voor het laatste op de bank bij een thuisduel van AZ.

Feyenoord kan zich een afscheidsfeestje permitteren, want voor de Rotterdammers staat helemaal niets meer op het spel in de eredivisie. Daarmee zijn zij, opmerkelijk genoeg, de enigen zonder belangen. De zeventien overige clubs gaan daarentegen nog twee enerverende speelronden tegemoet.

Programma speelronde 33

Zoals gebruikelijk in de laatste speelrondes worden alle wedstrijden zondag tegelijkertijd gespeeld. Eigenlijk was dit overigens speelronde 34, de laatste dus, maar om Ajax meer rust te geven voor de wedstrijden in Europa werd speelronde 33 door de KNVB verplaatst naar aanstaande woensdag 15 mei.

Waar zijn we?

We spreken in Eindhoven met PSV-coach Mark van Bommel. Hoe staan ze er in Eindhoven voor? En hoe hebben ze daar naar de aftocht van Ajax in Europa gekeken? In Alkmaar treffen we John van den Brom en in Utrecht Dick Advocaat. Met hen praten we onder meer over de rol van AZ en FC Utrecht in de titelstrijd.

Mark van Bommel tijdens de persconferentie

Welkom!

Welkom bij ons liveblog Warming-up. Zoals elke vrijdag houden we de laatste ontwikkelingen en wetenswaardigheden richting het voetbalweekend bij. Na de dramatische uitschakeling in de Champions League moet Ajax zondag weer aan de bak tegen FC Utrecht en neemt PSV het in Alkmaar op tegen AZ.