Jordy Bruijn is blij met zijn treffer tegen RKC Waalwijk in de play-offs Pro Shots

NEC is de play-offs begonnen met een thuiszege op RKC Waalwijk. Het is een klein wonder dat het slechts 2-0 bleef in De Goffert.

De Nijmegenaren kwamen in de openingsfase makkelijk aan twee treffers. Zowel Mike Trésor Ndayishimiye als Jordy Bruijn schoot na een scrimmage hard in het dak van het doel. Na nog geen kwartier spelen leek een monsterscore in de maak.

RKC had namelijk via Dylan Seys al een grote kans gemist en kreeg daarna ook via Anas Tahiri en Mario Bilate nog de mogelijkheid om een doelpunt te maken. Invaller Darren Maatsen zag nog een voorzet tegen de lat belanden.

Tweemaal goal afgekeurd

De VAR, die debuteerde in de play-offs, liet zich meteen gelden in het nadeel van NEC door treffers van Bruijn en Anthony Musaba (tweemaal buitenspel van Ferdy Druijf) na uitgebreide inspectie af te keuren.

Jonathan Okita en invaller Joey van den Berg kregen de grootste kansen om de voorsprong uit te bouwen voor de ploeg van Ron de Groot, die sinds zijn aanstelling zes van de zeven duels won.

De winnaar van de tweekamp neemt het op tegen de nummer zestien van de eredivisie, met nog twee speelronden te gaan is dat De Graafschap. De return is dinsdag om 18.30 uur in Waalwijk.

Schema promotie-degradatie 2019 NOS

STER reclame