Matchwinner Marcus Rashford en zijn ploeggenoten door het dolle heen

Man United dompelt Paris SG in rouw met late strafschop

Een late strafschop van Marcus Rashford, toegekend na ingrijpen van de VAR, heeft Manchester United een sensationele 3-1 zege bij Paris Saint-Germain en een plaats in de kwartfinales van de Champions League opgeleverd. Het heenduel op Old Trafford had PSG met 2-0 gewonnen.

Nog nooit was een ploeg in de Champions League verdergegaan na het eerste duel thuis met twee goals verschil verloren te hebben. PSG hielp United in het Parc des Princes echter in het zadel met twee cadeautjes, die door Romelu Lukaku gretig uitgepakt werden.

Foutjes bedankt

In de tweede minuut ontving de Belgische spits een terugspeelbal van Thilo Kehrer. Hij omspeelde Gianluigi Buffon en schoot binnen. En in de dertigste minuut was Lukaku alert toen Buffon een schot van Marcus Rashford losliet.

Romelu Lukaku is blij met zijn snelle goal

Juan Bernat maakte tussendoor op aangeven van Kylian Mbappé de 1-1. De Fransen domineerden en kregen genoeg kansen, een prachtige stiftgoal van Ángel Di María werd afgekeurd, maar ze scoorden verder niet. Sterspeler Mbappé had zijn dag niet en had zelfs regelmatig ruzie met de bal. Desondanks leek PSG met de hakken over de sloot door te gaan.

Sensationele wending

In blessuretijd kreeg het duel alsnog een sensationele wending. Nadat een schot van Diogo Dalot via de arm van de opspringende Presnel Kimpembe was afgeketst, kreeg arbiter Damir Skomina een seintje van de VAR.

De scheidsrechter, die bij Ajax-Real Madrid nog een Ajax-goal afkeurde na ingrijpen van de VAR, ging de beelden persoonlijk bekijken en oordeelde dat het een strafschop voor Manchester United was. Rashford ging achter de bal staan en schoot United in extremis naar de volgende ronde.

Tahith Chong deelde in de feestvreugde van Manchester United, dat de geschorste Paul Pogba miste en ook met talloze blessuregevallen kampte. De 19-jarige Nederlandse aanvaller maakte als invaller voor Andreas Pereira in de 80ste minuut zijn debuut in de Champions League.