NOS Voetbal

Van Bommel verwacht mentale gevolgen voor Ajax: 'Dit verwerk je niet zo 1, 2, 3'

Van Bommel over dreun Ajax: 'Dit verwerk je niet zo 1,2,3'

Ruim twee weken was het land in de ban van de wonderlijke Europese avonturen van Ajax en lag de eredivisie stil. In Eindhoven volgden ze de halve finale tegen Tottenham Hotspur met extra belangstelling.

PSV heeft in de resterende twee competitiewedstrijden een misstap van de Amsterdammers nodig om nog kans te maken op de titel. Zo'n dramatische nederlaag als Ajax leed tegen de Spurs kan invloed hebben op de titelstrijd, denkt Mark van Bommel. "Zij moeten dit verwerken en dat doe je niet zo 1, 2, 3."

De PSV-trainer spreekt uit eigen ervaring en refereert aan 2005, toen hij met PSV op vergelijkbare wijze de finale van de Champions League misliep door toedoen van AC Milan. De verloren eindstrijd met Bayern München en Oranje op het WK (beiden in 2010) passen ook in dat rijtje.

Drempel finale

Van Bommel, op de persconferentie in aanloop naar AZ-uit als vanouds scherp ("volgens mij staat de airco nog aan, hebben de journalisten daar geen last van?"), benadrukt dat PSV zich vooral moet focussen op het winnen van de eigen wedstrijden, maar neemt tegelijkertijd uitgebreid de tijd om na te praten over de horroravond van de concurrent.

"Als je op de drempel staat van de finale en je verliest op deze manier, dan zeg je niet een dag later: we zijn er overheen."

PSV speelde in de eredivisieloze periode een gewonnen oefenwedstrijd tegen Vitesse en benutte de 'vrije' dagen om "de jongens fris te houden en aan de speelwijze te werken", aldus Van Bommel.

Ajax en PSV staan in punten gelijk, maar de Amsterdammers zijn dankzij een beter doelsaldo (+81 om +71) favoriet voor de titel.

"Je kan pas opgeven als je niet meer kunt. Zolang als je kunt, blijven wij vechten voor de titel." Ajax gaat woensdag op de slotdag op bezoek bij De Graafschap, PSV speelt dan thuis tegen Heracles.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl