Maxi Romero scoort in leeg Gelredome Pro Shots

PSV heeft een ingelaste oefenwedstrijd tegen Vitesse met ruime cijfers gewonnen. Mede dankzij twee doelpunten van spits Maxi Romero werd het in Arnhem 0-5.

PSV-trainer Mark van Bommel liet vorige week na de competitiezege op Willem II al weten dat hij serieus nadacht over een oefenwedstrijd.

PSV speelt door de bekerfinale op 5 mei (Ajax-Willem II) en een aanpassing van het speelschema pas op 12 mei weer zijn volgende wedstrijd tegen AZ. "Je kan niet zeventien dagen zonder wedstrijd, denk ik", zei Van Bommel.

Uitzonderlijke en rare situatie

"Ongelooflijk dat we in deze fase van de competitie tweeënhalve week geen wedstrijden spelen", aldus een balende Van Bommel. "Dit heeft invloed op elke club. Dit is een uitzonderlijke en rare situatie."

De oefenwedstrijd tegen Vitesse werd in het geheim afgewerkt. Trent Sainsbury, Cody Gakpo, Romero (twee keer) en Mohammed Ihattaren kwamen tot scoren.

De wedstrijd was met name voor Romero een opsteker. De Argentijnse spits kwam afgelopen zomer voor 11 miljoen euro over CA Vélez Sarsfield, maar kwam door blessureleed nauwelijks in actie.

STER reclame