liveblog
NOS VoetbalAangepast

Eerste zege ADO Den Haag, Robben helpt winnend Bayern


Robben helpt winnend Bayern

Bayern München heeft de opening van de Bundesliga met 3-1 een overwinning op Hoffenheim ingeluid. Arjen Robben, die vanaf het begin van de tweede helft meedeed, maakte de vierde treffer voor de landskampioen.

Robben dacht eerder in de wedstrijd al te hebben gescoord toen hij uit de rebound scoorde na een gemiste penalty van Robert Lewandowski. De VAR besliste echter dat Robben te vroeg was ingelopen, waardoor de strafschop opnieuw moest worden genomen. Lewandowksi faalde dit keer niet.

Thomas Müller nam voor rust de openingstreffer voor zijn rekening. Bij Hoffenheim zat Joshua Brenet de hele wedstrijd op de bank.

Arjen Robben in het duel met HSV

Uitslagen eerste divisie

Sparta Rotterdam-FC Volendam 2-0
FC Den Bosch-RKC Waalwijk 2-3

SC Cambuur-Jong AZ 2-1
FC Eindhoven-Go Ahead Eagles 1-2

Helmond Sport-FC Twente 2-2
Telstar-MVV Maastricht 0-1

TOP Oss-Jong PSV 4-1
Jong Ajax-FC Dordrecht 5-1
Almere City FC-Roda JC 1-2

ADO verslaat Fortuna met 3-1

ADO Den Haag heeft de frustratie van twee opeenvolgende nederlagen van zich afgespeeld. De Haagse club won in eigen stadion afgetekend met 3-0 van Fortuna Sittard.

Nasser El Khayati viert zijn eerste treffer tegen Fortuna Sittard

Bayern leidt seizoensopener

Bayern is goed begonnen aan het nieuwe Bundesligaseizoen. De ploeg van Arjen Robben gaat halverwege met 1-0 aan de leiding in de thuiswedstrijd tegen Hoffenheim. Thomas Müller is de doelpuntenmaker.

Robben begon op de bank, maar is na rust in het veld gekomen.

84' GOAL Fortuna!

Semedo redt na een goede loopactie de eer voor Fortuna. ADO leidt nog met 3-1.

ADO Den Haag-Fortuna Sittard 3-1

Barcelona zonder Cillessen naar Valladolid

FC Barcelona gaat zonder Jasper Cillessen naar Valladolid. De Nederlandse reservekeeper heeft deze week een spiertje tussen zijn ribben gescheurd.

Barcelona liet vrijdag weten dat Cillessen ontbreekt in de selectie van trainer Ernesto Valverde voor de uitwedstrijd zaterdag tegen Real Valladolid. Onduidelijk is wanneer hij weer beschikbaar is.

Jasper Cillessen

73' ADO mist strafschop

El Khayati verzuimt zijn derde van de avond te maken door een strafschop te missen. Doelman Koselev duikt de goede hoek in en redt stijlvol. Het blijft 3-0 voor ADO Den Haag.

54' GOAL ADO!

De thuisploeg zet goed door. El Khayati maakt na matig verdedigen van Fortuna zijn tweede van de avond: 3-0.

ADO Den Haag-Fortuna Sittard 3-0

Het feest is compleet voor de spelers van ADO Den Haag

Tweede helft

We zijn weer onderweg in Den Haag, waar ADO op weg is naar zijn eerste competitiezege van het seizoen.

ADO Den Haag-Fortuna Sittard 2-0

Ruststanden eerste divisie

Sparta Rotterdam-FC Volendam 0-0
FC Den Bosch-RKC Waalwijk 1-1

SC Cambuur-Jong AZ 1-0
FC Eindhoven-Go Ahead Eagles 1-1

Helmond Sport-FC Twente 0-0
Telstar-MVV Maastricht 0-0

TOP Oss-Jong PSV 2-1
Jong Ajax-FC Dordrecht 2-1
Almere City FC-Roda JC 0-0

Rust

Rust in Den Haag. ADO zit op rozen met een 2-0 voorsprong.

42' GOAL ADO!

ADO komt vlak voor rust op een ruimere marge. El Khayati schiet de thuisploeg op 2-0 uit een strafschop.

ADO Den Haag-Fortuna Sittard 1-0

Nasser El Khayati schiet uit met een penalty op 2-0 tegen Fortuna Sittard

Excuses van Lloris voor dronken rijden

De Franse doelman Hugo Lloris heeft zijn excuses aangeboden nadat hij achter het stuur werd betrapt met te veel alcohol op.

"Ik neem alle verantwoordelijkheid op me. Dit is niet het voorbeeld dat ik wil zijn. Vanuit de grond van mijn hart bied ik mijn verontschuldigingen aan aan mijn familie, mijn teamgenoten, de manager en alle fans", aldus de keeper van Tottenham Hotspur en wereldkampioen Frankrijk.

Hugo Lloris met de wereldbeker

21' GOAL ADO!

Lorenzen scoort met een lopbje na een heerlijke 'voorzet' van Beugelsdijk. De verdediger rost de bal na een hoogstandje naar voren en ziet de bal pardoes bij Lorenzen belanden.

ADO Den Haag-Fortuna Sittard 1-0

Spelers van ADO Den Haag vieren de eerste treffer

Geen verbinding met VAR

Er is in Den Haag vooralsnog geen verbinding mogelijk met de VAR. Afgelopen week waren er ook al verbindingsproblemen bij een andere wedstrijd van Fortuna: de thuiswedstrijd tegen PSV.

De VAR

Aftrap

De bal rolt bij ADO Den Haag-Fortuna Sittard. Beide ploegen wachten nog op hun eerste zege.

Doelman Jensen terug bij Utrecht

Keeper David Jensen keert zondag terug on der de lat bij FC Utrecht. De sluitpost miste door ziekte de gewonnen thuiswedstrijd (2-0) tegen PEC Zwolle en werd toen vervangen door Marten Paes.

Doelman David Jensen viert de 1-0

Robben en Brenet op de bank

Arjen Robben start op de bank in de seizoensopener van Bayern München. De landskampioen speelt thuis tegen Hoffenheim, waar oud-PSV'er Joshua Brenet eveneens als reserve begint. Justin Hoogma ontbreekt.

De aftrap in de Allianz Arena is om 20.30 uur.

FC Emmen #3: klaar voor de eerste thuiswedstrijd?

Dit seizoen speelt FC Emmen voor het eerst in de geschiedenis in de eredivisie. De NOS volgt de ontwikkelingen bij de club op de voet in de YouTube-serie FC Emmen: Hier kom ik weg. Vandaag in deel drie: de eerste thuiswedstrijd in de eredivisie tegen AZ. Maanden heeft de club er naartoe geleefd. Maar er zijn ook zorgen. Is stadion De Oude Meerdijk wel klaar voor de competitiestart?

Radiocommentator Jan Vincent van Zuiden blikt vooruit

Radiocommentator Jan Vincent van Zuiden blikt vanuit Den Haag vooruit op het duel tussen ADO en Fortuna.

Boëtius, Amrabat en sc Heerenveen: kopzorgen voor Feyenoord

Boëtius, Amrabat en sc Heerenveen: kopzorgen voor Feyenoord

Van Bommel: 'Luuk scoort niet, maar is heel belangrijk'

Van Bommel: 'Luuk scoort niet, maar is heel belangrijk'

Tweede speelronde Keuken Kampioen Divisie

In de Keuken Kampioen Divisie begint vrijdag de tweede speelronde. Onderstaand het programma (alleen Jong FC Utrecht-NEC wordt maandag gespeeld).

Go Ahead Eagles, TOP Oss, Almere City FC, FC Den Bosch, FC Twente, Jong PSV, Roda JC Kerkrade en RKC Waalwijk begonnen vorige week met een overwinning.

Tweede speelronde Keuken Kampioen Divisie

Almere City FC Roda JC Kerkrade
FC Den Bosch RKC Waalwijk
FC Eindhoven Go Ahead Eagles
Helmond Sport FC Twente
Jong Ajax FC Dordrecht
SC Cambuur Jong AZ
Sparta Rotterdam FC Volendam
Telstar MVV Maastricht
TOP Oss Jong PSV
Jong FC Utrecht NEC

Aftellen naar ADO-Fortuna

Over twee uur gaat de 3de speelronde van de eredivisie van start met ADO Den Haag-Fortuna Sittard. Onderstaand nog een keer het volledige programma en de stand.

Zwitserse spits voor Cocu bij Fenerbahçe

Trainer Phillip Cocu krijgt bij Fenerbahçe de beschikking over de Zwitserse spits Michael Frey. De 24-jarige aanvaller komt over van FC Zürich, waarvoor hij afgelopen jaar twaalf doelpunten maakte in de Zwitserse competitie. Frey, die eerder voor Young Boys speelde en een kortstondig Frans avontuurtje bij Lille beleefde, ondertekende een contract voor vier jaar bij Fenerbahçe.

Cocu beleeft een moeizame start bij zijn nieuwe club. Fenerbahçe werd door Benfica uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League. In de competitie begon de club uit Istanbul met een zege op Bursaspor (2-1), maar daarna volgde een nederlaag bij Yeni Malatyaspor (1-0).

Michael Frey middelpunt feestvreugde bij FC Zürich

Lucius terug bij PSV

PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldt dat Theo Lucius twee maanden na zijn vertrek als jeugdtrainer terugkeert bij PSV. Van de inmiddels vertrokken hoofd jeugdopleiding Pascal Jansen moest hij vertrekken, maar van de nieuwe hoofd jeugdopleiding Ernest Faber mag hij weer terugkeren als stagiair-jeugdtrainer bij PSV onder 16.

De 41-jarige Lucius speelde van 1998 tot 1999 en van 2000 tot 2006 voor PSV. Hij blijft ook jeugdcoach van FC Eindhoven.

Race tegen de klok voor Neres

Zoals bekend doet David Neres vanwege zijn hamstringblessure niet mee tegen FC Emmen. Ten Hag hoopt dat de Braziliaan in de return dinsdag tegen Dinamo Kiev kan meedoen. "Of hij het gaat redden staat in sterren geschreven", aldus Ten Hag.

David Neres raakt geblesseerd

Ten Hag: 'Deze spelers zijn tot veel in staat'

Ajax-trainer Erik ten Hag geniet vrijdag in een interview met Ajax-TV nog na van het Champions League-duel met Dinamo Kiev. "Deze spelers zijn tot veel in staat en het wordt nu steeds meer een team. Dan kunnen we tot grote hoogte stijgen en dat hebben we woensdag gezien en dat willen we regelmatig herhalen."

Met twee topaankopen, Dusan Tadic en Daley Blind, moet Erik ten Hag zich allereerst plaatsen voor de Champions League

Zaterdag: confrontatie coaches Van Nistelrooij en Kuijt

Ruud van Nistelrooy debuteert zaterdag als trainer van PSV onder 19 in de strijd om de Supercup tegen Feyenoord onder 19, getraind door jawel, Dirk Kuijt. Het duel wordt gespeeld op De Herdgang in Eindhoven.

Besiktas bereidt komst Karius voor

Besiktas lijkt zich al te hebben versterkt met doelman Loris Karius. De Twitter-header-foto van de doelman prijkt al op het account van de Turkse topclub. Karius blunderde in de finale van de Champions League en deze zomer haalde Liverpool Alisson van AS Roma als vervanger.

Loris Karius

Van Weert: 'Had meer krediet verwacht'

Tom van Weert reageert in gesprek met Stefan Bleeker van RTV Noord op zijn plaats op de bank bij FC Groningen zaterdag tegen De Graafschap. De afgelopen twee wedstrijden had hij een basisplaats, maar nu wordt hij geslachtofferd door trainer Danny Buijs. De van Ajax gehuurde Mateo Cassierra speelt. Van Weert zinspeelt op een vertrek.

"Ik had meer krediet verwacht", aldus Van Weert. "Ik moet nadenken of het wel verstandig is te blijven of misschien voor een frisse start ergens anders te gaan. Maar ik wil absoluut niks forceren." Het contract van de 28-jarige aanvaller loopt medio 2019 af.

Mourinho is journalisten te snel af

Altijd leuk, persconferentie van José Mourinho. Vandaag waren maar weinig journalisten present bij de persconferentie van de coach van Manchester United, omdat hij een half uur eerder dan gepland, verscheen. Zijn humeur was na de 3-2 nederlaag bij Brighton & Hove Albion van afgelopen weekend niet best. Volgens de Portugees is zijn relatie met Manchester United-voorzitter Ed Woodward nog steeds in orde.

FIFA schorst voorzitter Palestijnse bond vanwege oproep shirts Messi te verbranden

De voorzitter van de Palestijnse voetbalbond, Jibril Rajoub, is door de FIFA voor 12 maanden verboden om zich bezig te houden met voetbalgerelateerde activiteiten. Rajoub krijgt de straf omdat hij vorig jaar opriep om alle shirts van Messi te verbranden als Argentinië naar Israël zou komen voor een oefenduel.

Tot woede en verdriet van Israël ging het oefenduel uiteindelijk niet door. De FIFA beoordeelde de uitspraken als aanzetten tot haat en geweld. Hij kreeg ook nog een boete van 20.000 Zwitserse Frank (17.500 euro).

Lionel Messi

Van Bronckhorst over duel met Heerenveen: 'We moeten winnen'

Feyenoord verloor de eerste wedstrijd met 2-0 bij De Graafschap en won de tweede met 3-0 van Excelsior. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft er alle vertrouwen in dat zijn team zondag in staat is om de drie punten mee te nemen uit Friesland.

Van Bronckhorst: 'We moeten winnen'

Op bezoek bij Rodney Kongolo

NOS-verslaggever Angelo Terwiel was in Heerenveen voor een ontmoeting met Rodney Kongolo. De 20-jarige middenvelder, deze zomer door sc Heerenveen overgenomen van Manchester City, kreeg allerlei uiteenlopende onderwerpen voorgelegd. Het resultaat is zondag te zien en te lezen bij de NOS.

Interview met Rodney Kongolo

Blaswich twijfelgeval na "ongelukkige beet"

Het is onduidelijk of Janis Blaswich tegen Willem II kan keepen bij Heracles. Hij kampt met hand- en schouderklachten na een botsing met Lerin Duarte in het duel met ADO Den Haag. "Janis is een soort van per ongeluk gebeten", zegt trainer Frank Wormuth tegen Tubantia. "Lerin had zijn mond open, Blaswich maakte op dat moment een beweging met zijn hand. We moeten zaterdag afwachten."

Janis Blaswich

Friday en Bel Hassani mogen weg bij AZ

"Fred Friday en Iliass Bel Hassani hebben te horen gekregen dat ze mogen uitkijken naar een andere club," zei AZ-trainer Van den Brom op de persconferentie. "Ze hebben nu nog een week om binnen de transferperiode een club te vinden. Lukt dat niet, dan gaan ze met Jong AZ meetrainen."

NEC legt aanvaller vast

NEC heeft zich versterkt met de aanvaller 22-jarige Jonathan Okita. Hij komt over van MVV Maastricht en tekent voor vier seizoenen in Nijmegen. Okita kan naamdag al meedoen in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. De Nijmegenaren speelden de eerste wedstrijd thuis met 2-2 gelijk tegen SC Cambuur.

Marseille wil Strootman

Olympique Marseille wil ver gaan om Kevin Strootman over te nemen van AS Roma, zo meldt de Gazzetta dello Sport. De Fransen zouden bereid zijn een groot deel van de transfersom voor André Zambo Anguissa (33 miljoen euro van Fulham) in de 28-jarige Strootman te willen investeren. Rudi Garcia, oud-coach van Strootman bij Roma, is trainer van Marseille.

Kevin Strootman en Rudi Garcia in 2014 op de training van Roma

De 'ideale' 11 van PSV

Mark van Bommel geeft toe dat hij een coach is die van vastigheid in de basiself houdt en zal naar alle waarschijnlijkheid zaterdag uit tegen PEC Zwolle weer met dezelfde elf starten als in de eerste twee eredivisiewedstrijden en de wedstrijd tegen BATE Borisov.

Vermoedelijk opstelling PSV tegen PEC Zwolle: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño; Rosario, Pereiro, Hendrix; Lozano, Luuk de Jong, Bergwijn.

Van Bommel: 'Tevreden over basiselftal'

Van Bommel over blessure Thomas: 'Niet best'

PSV kan lange tijd niet beschikken over middenvelder Ryan Thomas, maar verder kan trainer Mark van Bommel vanwege de strengere privacy-regelgeving niets over de ernst van de blessure van de aanwinst zeggen.

Van Bommel kan niks zeggen over ernst blessure Thomas

Van Bommel: 'Luuk de Jong is heel belangrijk'

Nog geen goals dit seizoen, maar PSV-trainer Mark van Bommel is heel tevreden over spits en aanvoerder Luuk de Jong. "Luuk is hartstikke belangrijk voor ons."

Van Bommel: 'Luuk de Jong is heel belangrijk'

PSV mist naast Thomas ook Romero tegen PEC

PSV heeft, op Romero na, een fitte selectie voor het duel met PEC van zaterdag. Romero heeft een lichte blessure. De Argentijnse aanvaller, die in januari aan de selectie van de Eindhovenaren werd toegevoegd, maakte in de eerste wedstrijd tegen FC Utrecht zijn eredivisiedebuut.

Ook aanwinst Ryan Thomas, lang uitgeschakeld door een zware knieblessure, is er natuurlijk nog niet bij.

Haps en Jørgensen niet inzetbaar

Behalve Ridgeciano Haps en Nicolai Jørgensen kan Feyenoord over een fitte selectie beschikken, zondag tegen sc Heerenveen. De Deense spits liet zich donderdag sinds lange tijd weer zien op het trainingsveld. Hij is herstellende van een voetblessure.

"Natuurlijk missen we hem", aldus Van Bronckhorst. "Hij is voor mij een basisspeler. Zeker de samenwerking met Robin van Persie was goed. Maar hij heeft sinds het WK niet meer meegetraind met de groep. Hij staat weer op het veld, dat is positief. De medische staf is ook positief." Meer kon de trainer niet zeggen over het verwachte herstel van de Deen.

'Moeilijk verhaal voor Boëtius'

Het gaat in Rotterdam ook over de buitenspelers. Bijvoorbeeld Sam Larsson, de Zweed die in dienst van sc Heerenveen nog weleens kon toveren, maar bij Feyenoord amper wat van zijn klasse heeft laten zien. Toch houdt Van Bronckhorst vertrouwen in 'Samba Sam'. "Ik zie wat hij er allemaal instopt en ik denk dat hij beter kan."

Ook de naam van Jean-Paul Boëtius kwam langs. Zijn tijd bij Feyenoord leek erop te zitten, maar de deur staat toch op een kier. Van Bronckhorst: "Hij wil het liefst blijven. Het wordt voor hem een moeilijk verhaal, maar je weet het nooit."

Van Bronckhorst: 'Boëtius wordt moeilijk verhaal'

Van Bronckhorst betreurt vertrek Amrabat

Ook Giovanni van Bronckhorst is aangeschoven voor zijn wekelijkse persconferentie. Allereerst gaat hij in op het vertrek van Sofyan Amrabat. Nadat hij een transferverzoek had ingediend, tekende hij vanmorgen bij Club Brugge. "Jammer, maar ik zie het niet als een nederlaag", stelt Van Bronckhorst. "Ik had hem hier liever zien blijven, maar wel met de volledige focus op Feyenoord. Die was weg."

Giovanni van Bronckhorst

Persconferenties in Eindhoven en Rotterdam

In Eindhoven en Rotterdam beginnen de persconferenties van Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst. We houden jullie op de hoogte!

Mark van Bommel bij de persconferentie bij PSV

Sporting presenteert Gudelj

Sporting heeft Nemanja Gudelj gepresenteerd. Hij blaast zijn loopbaan nieuw leven in bij Sporting Portugal. De club, waar Bas Dost ook speelt, huurt de middenvelder een seizoen van het Chinese Guangzhou Evergrande.

De 26-jarige Gudelj was op een zijspoor geraakt bij de Chinese topclub. Hij kreeg minder kans op speelminuten na de komst van de Brazilianen Paulinho en Talisca. Chinese clubs mogen maar een beperkt aantal buitenlanders inschrijven voor de competitie. Gudelj debuteerde negen jaar geleden voor NAC Breda in het betaalde voetbal en speelde later voor AZ en Ajax in de eredivisie.

Van den Brom wil Maher

Vanochtend stonden Adam Maher en Piet Velthuizen nog in ons artikel over voetballers zonder club. Mogelijk komt er snel een einde aan hun status van werkloze voetballer. Als het aan AZ-trainer John van den Brom ligt, keert Maher terug naar Alkmaar en ook Velthuizen is welkom.

"Ik ben onder de indruk van Adam, hij heeft andere kwaliteiten dan de middenvelders die we nu hebben", zegt Van den Brom tegen het Eindhovens Dagblad. "Adam is creatief en kan iemand voor de keeper zetten. Guus Til en Teun Koopmeiners zijn toch meer van het aanpakken. Piet is nog niet fit, maar het zou goed zijn om hem zo snel mogelijk aan de groep toe te voegen."

Adam Maher viert de 2-0 van Michaël Maria met de supporters

Van der Werff speelt ondanks blessure

Vitesse-aanvoerder Maikel van der Werff zal, ondanks een lichte blessure, wel gewoon aan de aftrap staan. Dat is een meevaller, want na het wegvallen van Rasmus Thelander (enkelbreuk) en de nog altijd niet fitte Arnold Kruijswijk (rug) zit Vitesse opeens krap in de centrumverdedigers. Met Van der Werff, Chelsea-huurling Jake Clarke-Salter en de van Jong Ajax overgenomen Danilho Doekhi heeft Sloetski nog maar drie opties voor beide posities.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Eduardo; Karavajev, Van der Werff, Clarke-Salter, Büttner; Serero, Bero, Foor; Beerens, Matavz, Linssen.

Training Vitesse

Ødegaard begint op de bank

Fans van Vitesse zullen nog even geduld moeten opbrengen met de nieuwste aanwinst Martin Ødegaard. Zondag tegen AZ zal de Noorse middenvelder op de bank beginnen, zo vertelde coach Leonid Sloetski na de training op Papendal.

Woensdag stond Ødegaard voor het eerst op het trainingsveld bij de Arnhemmers. "Hij is wel fit, maar nog niet wedstrijdfit", aldus Sloetski, die de Noor wel speelminuten wil geven in Alkmaar. Maar nog geen 90 minuten, want hij heeft maar amper wedstrijden gespeeld in de voorbereiding."

Ødegaard blij met zijn overstap naar Vitesse

Keeperssoap in Breda

Met de 19-jarige Karol Niemczycki staat bij NAC Breda een derde doelman in drie wedstrijden onder de lat, zaterdag thuis tegen Excelsior. NAC moest deze week afscheid nemen van keeper Arijanet Muric, de huurling van Manchester City die tegen De Graafschap speelde. Muric keert terug naar Engeland, omdat City's reservekeeper Claudio Bravo door een gescheurde achillespees maandenlang langs de kant staat. Daarnaast heeft Mark Birighitti, na zijn zwakke optreden tegen AZ (5-0 verlies) geen vertrouwen.

Yuning Zhang terug naar Den Haag

ADO kon deze competitie nog niet beschikken over de Chinese aanwinst Yuning Zhang. Dit weekend keert de spits echter terug naar Den Haag, omdat hij met China Onder-23 in de achtste finales van de Aziatische Spelen is uitgeschakeld.

Yuning Zhang

Koploper AZ ongewijzigd

John van den Brom laat het elftal van AZ dat de eerste twee wedstrijden won, staan. "De ploeg is fit", zegt hij.

De opstelling voor zondag tegen Vitesse luidt: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Ron Vlaar, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Mats Seuntjens, Myron Boadu, Oussama Idrissi.

Onrustig bij FC Groningen

FC Groningen speelt zaterdag in een andere samenstelling dan in de afgelopen twee wedstrijden tegen Vitesse (5-1 verlies) en Willem II (0-1 verlies). Naast Mimoun Mahi ("niet wedstrijdfit") worden ook Jesper Drost en spits Tom van Weert geslachtofferd door coach Danny Buijs.

De van Ajax gehuurde Mateo Cassierra (in de eerste duels nog niet fit) speelt. Voor Tom van Weert is zijn plek op de bank reden om te vertrekken. "Ik heb me al twee keer teruggevochten in dit elftal", zegt Van Weert tegen Fox Sports. "Ik heb geen zin om dat nog een keer te moeten doen." Ook Jesper Drost wil nu weg.

Opvallend is dat de trainer tegen RTV Noord nog dit zei na de wedstrijd tegen Vitesse: "Je moet niet gelijk na elke wedstrijd jongens slachtofferen. Als jongens de kans krijgen, moeten ze ook het vertrouwen voelen."

De Bundesliga begint: wie klopt Bayern?

Vanavond (20.30 uur) opent Bayern München, onder leiding van de nieuwe trainer Niko Kovac, het Bundesliga-seizoen tegen Hoffenheim. Dat Bayern München de zevende landstitel op rij gaat behalen, lijkt op voorhand klip en klaar. Opvallend is dat Der Rekordmeister deze zomer nog geen enkele euro besteedde.

Arjen Robben op de training

Geen Mahi bij Groningen

Mahi stond de afgelopen twee wedstrijden tegen Vitesse (5-1 verlies) en Willem II (0-1 verlies) nog in de basis. De Graafschap is zaterdag in Doetinchem de derde tegenstander voor de ploeg van coach Danny Buijs.

Van Overeem moet een duel toekijken

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Joris van Overeem voor twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. De middenvelder van FC Utrecht mist daardoor alleen het thuisduel met VVV-Venlo van zondag. Dat is minder dan de eis van de aanklager (drie duels onvoorwaardelijk).

Joris van Overeem

De Ligt en Real...

De belangstelling van FC Barcelona voor Frenkie de Jong is bekend, maar hier een nieuw Spaans gerucht over interesse van Real Madrid in Matthijs de Ligt.

Van het immer betrouwbare (ahum) okdiaro.com.

Matthijs de Ligt in actie tijdens het trainingskamp in Ajax

Speler zoekt club: Maher, Velthuizen en Nelom zitten in de wachtkamer

Dan mag je interlands voor Oranje achter je naam hebben staan. Of bij een buitenlandse topclub onder contract hebben gestaan. Een paar magere jaren later en je hebt de clubs niet voor het uitzoeken. Laat staan de grote clubs.

Meerdere Nederlandse spelers met een behoorlijke staat van dienst zijn nog clubloos. Neem Adam Maher, Bilal Ould-Chikh of Piet Velthuizen.

Adam Maher

Geen Boer bij PEC

Doelman Diederik Boer ontbreekt zaterdag bij PEC in de thuiswedstrijd tegen PSV, zo meldt PEC Zwolle-watcher Jurriën Schuiringa van De Stentor. Hij heeft een knieblessure. Mickey van der Hart is zijn vervanger.

Nieuwe doelen bij PSV

Op voorspraak van trainer Mark van Bommel heeft PSV de doelen in het Philips-stadion veiliger gemaakt. De traditionele doelstangen verdwijnen onder de grond, waardoor de spelers zich hieraan niet meer kunnen blesseren.

Groenendijk voelt geen druk

ADO-coach Fons Groenendijk voelt ondanks de slechte start geen druk. "Druk? Met die kreten kan ik niet veel", zegt hij. "Toen ik hier binnenkwam, was er pas druk. Toen hadden we dertien wedstrijden om onze kloten te redden. Dat is gebeurd. Vorig jaar fantastisch seizoen. Dat schept verwachtingen. Van druk is geen sprake als je de wedstrijd van vorige week heb gezien. Ik kan niet meer vragen van mijn team in een uitwedstrijd."

Fons Groenendijk

ADO nog puntenloos

De druk ligt bij ADO na twee nederlagen in de eerste wedstrijden, tegen FC Emmen (1-2) en Heracles Almelo (4-2). Fortuna Sittard heeft één punt, na de 1-1 bij Excelsior en de 2-1 thuisnederlaag tegen PSV.

Programma: ADO-Fortuna

Met Bouy, Amrabat en Van der Maarel zijn de voornaamste transfer- en contractnieuwtjes van de vroege vrijdag genoemd. Even verder kijken naar vanavond en het weekend. De derde speelronde van de eredivisie staat op het programma, met om 20.00 uur ADO Den Haag-Fortuna Sittard.

"Spijtig", noemt Van Geel het vertrek van Amrabat

Sofyan Amrabat houdt het na ruim een jaar al voor gezien bij Feyenoord. De middenvelder zet zijn carrière voort bij Club Brugge, dat naar verluidt 2,5 miljoen voor hem betaalt.

Technisch directeur Martin van Geel noemt het vertrek van Amrabat "spijtig".

Sofyan druipt af

Bouy voor de derde keer op huurbasis naar PEC Zwolle

Ouasim Bouy gaat voor de derde keer op huurbasis aan de slag bij PEC Zwolle. De 25-jarige middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van Leeds United.

Ouasim Bouy

Van der Maarel langer bij Utrecht

De nieuwe Mister FC Utrecht zou hij weleens kunnen worden, de 29-jarige Mark van der Maarel. Hij heeft zijn contract met de club opengebroken en verlengd tot medio 2021.

Welkom bij Warming-up

Welkom bij de derde Warming-up van dit seizoen. Via dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen van het komend voetbalweekend. Video's, interviews, reacties, foto's en transfers. Alles komt voorbij.