Adam Maher
NOS Voetbal

Speler zoekt club: Maher, Velthuizen en Nelom zitten in de wachtkamer

Dan mag je interlands voor Oranje achter je naam hebben staan. Of bij een buitenlandse topclub onder contract hebben gestaan. Een paar magere jaren later en je hebt de clubs niet voor het uitzoeken. Laat staan de grote clubs.

Meerdere Nederlandse spelers met een behoorlijke staat van dienst zijn nog clubloos. Een selectie.

Adam Maher (25)

Vorige clubs: AZ, PSV, Osmanlispor (verhuurd), FC Twente. Clubloos sinds: 1 juli 2018.

Een grote aankoop was Adam Maher in 2013 voor PSV. Hij was verkozen tot Talent van het Jaar, had AZ ten koste van PSV naar winst in de finale van de KNVB-beker geleid en had als 19-jarige zijn debuut in Oranje gemaakt. Hij tekende een contract voor vijf jaar in Eindhoven.

Dat contract is in januari van dit jaar ontbonden. Maher kon zijn belofte bij PSV niet inlossen. De vonk tussen hem en de club uit Eindhoven sloeg nooit over. Aan belangstelling nog steeds geen gebrek. Maar de topclubs staan niet meer voor hem in de rij.

Piet Velthuizen (31)

Vorige clubs: Vitesse, Hércules Alicante, Hapoel Haifa, Omonia Nicosia. Clubloos sinds: 1 januari 2018.

Piet Velthuizen dook deze maand op bij AZ. De 31-jarige doelman nam op de training de plaats in van de geblesseerde reservekeeper Rody de Boer. Of er een vervolg komt aan de trainingsstage is nog niet duidelijk.

Piet Velthuizen in Oranje in 2009

Negen jaar geleden stond Velthuizen in een oefenduel met Japan nog in Oranje, aan de zijde van Wesley Sneijder en Robin van Persie. Een buitenlands avontuur bij Hércules Alicante werd geen succes en drie jaar na zijn terugkeer in Arnhem werd hij door Eloy Room verdrongen uit de basis.

Miquel Nelom (27)

Vorige clubs: Excelsior, Feyenoord, Sparta (verhuur). Clubloos sinds: 1 juli 2018.

Nog een werkloze ex-international. Miquel Nelom, verzamelde in 2013 twee interlands tijdens de trip van Oranje naar Azië. Zijn jaren bij Feyenoord werden geen onverdeeld succes. Alleen in het seizoen 2014/2015 was hij een vaste basisspeler.

Miquel Nelom als speler van Sparta

Ruud Boymans (28)

Vorige clubs: Fortuna Sittard, VVV-Venlo, AZ, NEC, Willem II, FC Utrecht, Al-Shabab. Clubloos sinds: 1 juli 2018.

In februari haalde FC Utrecht Ruud Boymans terug uit de woestijn om bij Jong FC Utrecht weer helemaal blessurevrij en fit te worden. Die missie mislukte. De spits is nog steeds niet fit en het kan nog wel enige maanden duren.

Ard van Peppen (33)

Vorige clubs: De Graafschap, Excelsior, RKC Waalwijk, Roda JC. Clubloos sinds: 1 juli 2018

De linksback is in de herfst van zijn carrière beland en hoopt op een buitenlands avontuur. Het Russische Amkar Perm toonde ooit interesse, maar dat zag de cultheld niet zitten. Vorig jaar werd ineens Leeds United genoemd, maar dat bleek niet meer dan een gerucht.

Ard van Peppen met zijn dochtertje

Werd veelvuldig op televisie afgezeken door Johan Derksen en René van der Gijp en kon daar achteraf smakelijk om lachen. Vorig seizoen begon Van Peppen als aanvoerder van Roda JC om vervolgens op de bank te belanden. Na de degradatie gingen beide partijen uit elkaar.

Bilal Ould-Chikh (21)

Vorige clubs: FC Twente, Benfica, FC Utrecht. Clubloos sinds: 6 augustus 2018

Hij was een groot talent, dat zag Benfica ook toen de Portugese topclub de destijds 18-jarige aanvaller in 2015 overnam van FC Twente. De Portugese jaren liepen uit op een deceptie. Geen speeltijd in het eerste en zelfs maar weinig wedstrijden voor Benfica B.

Meer in het nieuws voor zaken buiten dan binnen het veld. Zo werd hij om disciplinaire redenen weggestuurd bij Oranje onder-19. FC Utrecht verloste hem vorig jaar en bood hem een nieuwe kans. Die kans pakte hij niet. Zijn contract werd deze maand ontbonden.

Kijk voor een volledig overzicht van spelers zonder club op dit overzicht van transfermarkt.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl