Nasser El Khayati viert zijn eerste treffer tegen Fortuna Sittard

ADO speelt frustratie van zich af met klinkende zege op Fortuna

ADO Den Haag heeft de frustratie van twee opeenvolgende nederlagen van zich afgespeeld. De Haagse club won in eigen stadion afgetekend met 3-1 van Fortuna Sittard.

Nadat er in het rommelige begin over en weer al wat kansen waren gemist, scoorde Melvyn Lorenzen. Het lobje van de Oegandese Duitser was aardig, maar vooral de opbouw van de aanval was het vermelden waard.

Tom Beugelsdijk stond namelijk aan de basis met een 'zeehondenact': hij onderbrak een Limburgse aanval, hield de bal vervolgens drie keer hoog op het hoofd om hem vervolgens blind naar voren te roeien. Zo zette hij Lorenzen vrij voor de Moldavische doelman van Fortuna Aleksej Koselev.

VAR

Nasser El Khayati maakte er nog voor rust uit een makkelijk gegeven penalty 2-0 van. Vorige week had ADO-trainer Fons Groenendijk geen goed woord over voor de rol van de video-arbitrage bij de 4-2 nederlaag tegen Heracles, maar dit keer had hij over het oordeel van de VAR niet te klagen.

Scheidsrechter Dennis Higler zag een lichte overtreding op Elson Hooi in het Limburgse strafschopgebied, ging desondanks te rade bij de videoscheidsrechter en bleef na enkele minuten van beraad bij zijn beslissing. Nasser El Khayati maakte geen fout vanaf elf meter.

Fortuna gaf na de rust ruimte weg en kreeg de kous op de kop via El Khayati, die een voorzet van uitblinker Hooi in de hoek plaatste.

Fortuna-doelman Aleksej Koselev stopt de inzet van Nasser El Khayati vanaf de strafschopstip

El Khayati liep vervolgens nog wel een hattrick mis. Hij mocht een tweede keer uithalen van elf meter, maar dit keer tikte Koselev de bal knap uit de hoek.

Vijf minuten voor tijd maakte Lisandro Semedo nog de eretreffer voor Fortuna, maar dat bleek slechts een doekje voor het bloeden.