Feyenoorder Jean-Paul Boëtius reageert met een cynisch applausje op de gele kaart
NOS Voetbal

Boëtius uit selectie Feyenoord gezet en krijgt opnieuw geldboete

Het wangedrag van Feyenoorder Jean-Paul Boëtius wordt hem zwaar aangerekend door de club. De buitenspeler, die afgelopen zondag in het met 2-0 verloren duel met De Graafschap tegen een onnodige rode kaart opliep, is buiten de selectie gehouden voor de Europese wedstrijd van morgen tegen AS Trencín en heeft ook een geldboete opgelegd gekregen.

Maar daarmee is de kous nog niet af, zo liet trainer Giovanni van Bronckhorst weten tijdens de persconferentie in de aanloop naar de return tegen de Slowaakse ploeg in de derde voorronde van de Europa League. "Het wordt een heel moeilijk verhaal voor Jean-Paul", waarschuwde de coach de 24-jarige Boëtius, zonder overigens in details te treden.

Van Bronckhorst: 'Het wordt een heel moeilijk verhaal voor Boëtius'

Tegen De Graafschap kreeg Boëtius na een overtreding een gele kaart van scheidsrechter Pol van Boekel. De zondaar reageerde met een cynisch applausje waarvan de arbiter niet gediend bleek. Opnieuw geel en dus rood was het gevolg. Feyenoord stond op dat moment door de wegzending van Eric Botteghin al met tien man op het veld en keek bovendien tegen een 1-0 achterstand aan.

Jean-Paul Boëtius druipt af met rood, aanvoerder Jordy Clasie is woedend

Het was niet het eerste incident dit seizoen rond de aanvaller, die afgelopen zomer naar Rotterdam werd teruggehaald nadat hij in 2015 naar FC Basel was vertrokken. In de voorbereiding weigerde Boëtius na de oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe een korte training af te werken. Die oefensessie was bedoeld voor de spelers die niet in actie waren gekomen tijdens het duel in Istanbul.

Boëtius werd daarop teruggezet naar het beloftenteam, kreeg een geldboete en was een week niet welkom bij de selectie. Hij miste daardoor de seizoensopening in De Kuip tegen Levante. Daar veranderden de aangeboden excuses niets aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl