NOS Voetbal

Ten Hag looft 'temperamentvolle' Antony en zijn 'karakterploeg' Ajax

Ten Hag zat 'er doorheen', maar looft zijn ploeg: 'Hebben karakter getoond'

Voor de derde keer op rij zegevierde Ajax met een benauwde 3-2 zege in de eredivisie. Na twee keer billenknijpen tegen SC Cambuur en RKC Waalwijk werd zondag de Klassieker opnieuw in de slotfase beslist in Amsterdams voordeel.

En dat in de week waarin de ploeg werd uitgeschakeld in de Champions League door Benfica. Het noopte trainer Erik ten Hag tot het maken van een groot compliment voor zijn ploeg. "Als je na zo'n wedstrijd op deze manier reageert en Feyenoord in het laatste half uur wegvaagt, moet ik de ploeg een groot compliment maken."

Ten Hag zat "er doorheen" na het verlies tegen Benfica. "Het voelde zo onrechtvaardig en onnodig. Je bent zoveel beter dan de tegenstander, maar dan ga je zo de bietenbrug op. Dan moet je daarna recupereren en de rug rechten. Dat hebben we vandaag gedaan op karakter en hebben dan ook verdiend gewonnen."

'Temperament heb je nodig'

De oefenmeester ging kort in op de rode kaart van matchwinnaar Antony, die voor de 3-2 zorgde. De Braziliaan kreeg twee keer geel voor het uittrekken van zijn shirt en opzichtig theater. "Onnodig, dat moet hij nog leren. Maar ik ben ook blij om spelers met temperament te hebben. Die heb je ook nodig. Hij is nog jong, maar vergeet niet dat hij ook een ongelooflijke schop kreeg," sloot de Ajax-trainer af.

Hoofdrolspeler Antony op krukken voor camera: 'Tweede kaart ongegrond'

Na afloop stond Antony dan ook op krukken voor de camera's, zij het weer gekalmeerd na de hectische wedstrijd. "Het is de Klassieker, we vechten voor onze club tegen Feyenoord. Zo'n club staat niet zomaar voor. Als je zo'n wedstrijd met 3-2 wint en je maakt ook nog het winnende doelpunt, dat is reden voor veel emotie. Vooral als je al die supporters ziet.", verklaarde de buitenspeler de emoties na zijn treffer waarvoor hij de gele kaart kreeg.

De tweede prent was onterecht in zijn ogen. "Ik zwikte m'n voet na een duel met Malacia en stond buiten het veld. De scheidsrechter wilde dat ik het veld weer op ging. Tadic duwde mij omver, ik deed het niet uit mezelf. In mijn optiek was die tweede kaart ongegrond."

Wat rest is vanavond bijkomen en uitrusten voor de international, die zich aankomende week moet melden voor interlands tegen Chili en Bolivia. "Maar we moeten het ook vieren. Het was een zwaarbevochten zege."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl