NOS Voetbal

'Dit is ongelooflijk', baalt Tadic van uitschakeling Ajax, Ten Hag opvallend positief

Ten Hag zag uitstekend Ajax: 'Maar op dit niveau moet alles meezitten'

Ajax-trainer Erik ten Hag had opmerkelijk genoeg vooral positieve woorden voor zijn team na de 0-1 nederlaag tegen Benfica en de uitschakeling in de achtste finales van de Champions League. "We hebben de hele wedstrijd uitstekend positiespel gespeeld, totaal gedomineerd", zei Ten Hag. "Maar op dit niveau moet alles meezitten."

Na een overtreding van Edson Álvarez kreeg Benfica een vrije trap, waarna Darwin Núñez mede dankzij een mistastende Ajax-keeper André Onana in de 77ste minuut kon scoren.

"Het zat niet mee", zei Ten Hag. "Kleine dingen hebben grote consequenties. Ik vond het geen vrije trap, het was te zwaar bestraft. Daarna was er miscommunicatie tussen twee spelers. We weten hoe gevaarlijk Benfica kan zijn. We hebben ze totaal geneutraliseerd, op één momentje na."

Een teleurgestelde Dusan Tadic bedankt het publiek na de nederlaag tegen Benfica

Ten Hag wachtte lang met wisselen, tot na het doelpunt van Benfica. "Het was wachten op een geniaal moment van Berghuis of Antony", verklaarde de trainer. "De individuele kwaliteit moet de doorslag geven, maar dat was vanavond niet zo."

'Verdienden het niet te verliezen'

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic kon dinsdag maar moeilijk geloven dat zijn elftal was uitgeschakeld. "Dit is erg zwaar, het is moeilijk hier over te praten. Ik heb hier geen woorden voor", zei de Serviër. "We domineerden de wedstrijd en hebben alles gedaan om te winnen."

Tadic na uitschakeling: 'Samen blijven en twee prijzen pakken'

"We verdienden het niet om te verliezen, dit is ongelooflijk", aldus Tadic. "Benfica speelde op de counter, dat wisten we. Maar zij maken het doelpunt, wij niet. Eén kans, één doelpunt. Wij wisten dat ze gevaarlijk waren bij standaardsituaties en counters. Daar stelden wij ons goed op in, maar dan scoren zij uit één vrije trap."

Ten Hag en Tadic zien de deceptie niet als voorbode van een teleurstellend einde van het seizoen. "Als we op dit niveau blijven spelen en leren van onze fouten, wordt het een mooi slot", zei Ten Hag. "Het is belangrijk om samen te blijven en twee prijzen te pakken", sprak Tadic, doelend op het landskampioenschap en de KNVB-beker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl