PSV en Ajax slaan gaatje met Feyenoord, terwijl keepersmalaise aanhoudt

Tot volgende week!

We houden ermee op hier in Hilversum. Komend weekeinde staat speelronde 20 op het programma, met de topper tussen de nummers 1 en 2: PSV-Ajax. Tot dan!

De stand in de eredivisie

Trainer Bosz leidt Lyon naar eerste zege sinds eind november

Trainer Peter Bosz heeft met Olympique Lyon de eerste zege behaald sinds eind november. De uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Troyes leverde een benauwde overwinning op: 0-1. Na ruim een halfuur kwam Moussa Dembélé tot scoren uit een strafschop.

Vorige week verspeelde Lyon in de thuiswedstrijd tegen koploper Paris Saint-Germain in de slotfase nog een kleine voorsprong (1-1). De ploeg van Bosz staat met 28 punten uit twintig duels op de tiende plaats.

De uitslagen van de negentiende speelronde

FOR-AZ | Afgelopen in Sittard, AZ wint

Het is klaar in Sittard. AZ wint met 2-1 en neemt drie punten mee naar Alkmaar.

FOR-AZ | 85' DOELPUNT FORTUNA SITTARD

AZ-doelman Vindahl laat een schot van Rienstra glippen en Fortuna Sittard maakt de aansluitingstreffer: 1-2. Wordt het dan toch nog spannend?

Zeg dat wel, want een minuut stormt Noslin alleen op het AZ-doel af, maar de invaller profiteert niet van alle ruimte en produceert een afzwaaier.

Fortuna Sittard-AZ 1-2

FOR-AZ | 78' AZ lijkt buit binnen te hebben

Sinds de tweede goal lijkt er geen vuiltje meer aan de lucht voor AZ. De Alkmaarders hebben al kansjes gehad op de 3-0, via Karlsson en invaller Evjen en via een poeier van Midtsjø.

Fortuna Sittard-AZ 0-2

FOR-AZ | 61' DOELPUNT AZ

Na knullig balverlies van Janssen kan Sugawara zonder problemen de 2-0 binnenschieten tegen Fortuna Sittard.

Eerst was er een hachelijk moment rond de niet soepel ingrijpende keeper Verrips, vervolgens verspeelt Janssen de bal onhandig aan De Wit en kan Sugawara scoren.

Yukinari Sugawara is de gevierde man na zijn goal tegen Fortuna Sittard

FOR-AZ | 58' Nog weinig bijzonders na rust

Het eerste kwartier na rust heeft nog weinig bijzonders opgeleverd. AZ heeft het balbezit en stichtte één keer gevaar bij een lange bal op Karlsson. Fortuna Sittard speculeert nog op mogelijkheden, die - gezien het spelbeeld in de eerste helft - vermoedelijk nog wel zullen komen.

Fortuna Sittard-AZ 0-1

Haller scoort voor Ivoorkust

Terwijl Brian Brobbey met twee goals tegen FC Utrecht de honneurs bij Ajax waarnam, maakt Sébastien Haller de 1-0 voor Ivoorkust tegen Sierra Leone in de Afrika Cup.

Sébastien Haller juicht na zijn doelpunt tegen Sierra Leone

FOR-AZ | Tweede helft in Sittard

Bij Fortuna Sittard is Pinto in de ploeg gekomen voor de geblesseerd geraakte Samaris. AZ leidt met 1-0, hoewel Fortuna in de eerste helft de nodige kansen heeft gehad.

Schmidt: 'Het was niet perfect, maar we hebben de drie punten'

De reactie van PSV-trainer Roger Schmidt na het gewonnen uitduel met FC Groningen (0-1) in de eredivisie.

Interview Schmidt

FOR-AZ | Rust in Sittard

De spelers van Fortuna Sittard en AZ zoeken de kleedkamers op voor een bekerthee en een praatje van de trainer. AZ leidt met 1-0 door een goal van Beukema.

Betis verslaat Sevilla in tweede deel bekerduel na staafincident

Real Betis heeft zich ten koste van stadgenoot Sevilla geplaatst voor de kwartfinales van de Copa del Rey. Beide teams moesten vandaag terugkomen nadat de derby gisteren in de 40ste minuut was gestaakt. Toen stond het 1-1. Een doelpunt van aanvoerder Sergio Canales besliste het immer beladen duel: 2-1.

Het duel tussen beide ploegen uit Sevilla werd gisteren stilgelegd nadat Sevilla-middenvelder Joan Jordán op zijn achterhoofd was geraakt door een vanuit het publiek gegooide staaf.

Zonder Salah en Mané wint Liverpool soepel van Brentford

Zonder steraanvallers Mohamed Salah en Sadio Mané en ook zonder middenvelder Naby Keïta heeft Liverpool een eenvoudige 3-0 zege geboekt op Brentford in de Premier League. Het drietal is afwezig vanwege verplichtingen op de Afrika Cup voor respectievelijk Egypte, Senegal en Guinee.

Alex Oxlade-Chamberlain (l) viert zijn goal met Roberto Firmino

Veerman verklaart transfer: 'PSV pakte gewoon door, heb hier lang op gewacht'

Joey Veerman (23) voelt zich al snel thuis bij PSV. De middenvelder, deze winter voor zo'n 6 miljoen euro overgekomen van Heerenveen, maakte in de uitwedstrijd tegen FC Groningen na ruim een uur spelen als invaller zijn debuut.

FOR-AZ | 35' Fortuna Sittard tegen de lat

Ruim een half uur gespeeld in Sittard, waar AZ met 1-0 leidt. Veel kansen hebben we sinds de Alkmaarse voorsprong niet meer gezien, maar in de 34ste minuut is het toch bijna raak voor Fortuna. Een corner van Seuntjens wordt door Flemming tegen de lat gekopt. AZ komt goed weg.

Een paar minuten later weer een prima kans voor Fortuna. Seuntjens komt tot een schot, Vindahl redt.

Wijnaldum enkele weken buitenspel door enkelblessure

Georginio Wijnaldum is waarschijnlijk enkele weken niet beschikbaar voor Paris Saint-Germain. De Oranje-international heeft last van een enkelblessure. Hij werd gisteren tijdens de rust van de thuiswedstrijd tegen Stade Brest (2-0) gewisseld.

De middenvelder ondergaat maandag nader onderzoek aan zijn gekwetste enkel. Volgens de Franse sportkrant L'Équipe houdt Paris SG er rekening mee dat de absentie van de Nederlander ongeveer drie weken kan gaan duren.

Georginio Wijnaldum vergaat van de pijn tijdens het duel met Brest

FOR-AZ | 14' DOELPUNT AZ

Wijndal bedient Beukema en die werkt de 1-0 binnen tegen Fortuna Sittard bij de eerste de beste kans voor AZ. En dat terwijl er tot nu toe nog geen vuiltje aan de lucht was voor de Limburgers.

Het is alweer de zevende assist van het seizoen voor Wijndal. Voor Beukema is het zijn eerste goal, voor AZ zijn 2.500ste in de eredivisie.

Jubileumgoals bij AZ worden vaak door grote namen gemaakt. Zo was Kees Kist goed voor de 100ste en de 500ste, David Loggie voor de 1000ste en Shota Arveladze voor de 1.500ste. De eerste AZ-goal in de eredivisie was van Dick Twisk.

Sam Beukema schreeuwt het uit na zijn goal tegen Fortuna Sittard

FOR-AZ | 9' Eerste gevaar van Fortuna

Het eerste gevaar in de beginfase kwam van Fortuna Sittard. Flemming schoot een vrije trap langs de muur, maar niet langs AZ-keeper Vindahl.

Fortuna Sittard-AZ 0-0

FOR-AZ | Aftrap in Sittard

De bal rolt in Sittard, het duel tussen Fortuna en AZ is begonnen.

De opstellingen van Fortuna Sittard en AZ (aftrap: 16.45 uur)

De eredivisiezondag wordt afgesloten met het duel tussen Fortuna Sittard en AZ. Dit zijn de opstellingen.

GRO-PSV | Afgelopen in Groningen, PSV wint

PSV is goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. De Eindhovenaren haalden weliswaar met moeite de drie punten op bij FC Groningen, maar de winst was uiteindelijk verdiend: 0-1.

Bekijk de samenvatting van FC Groningen-PSV

CAM-SPA | Afgelopen in Leeuwarden: 1-1

Het is afgelopen in Leeuwarden. SC Cambuur en Sparta Rotterdam hebben aan hun onderlinge duel een punt overgehouden: 1-1. Tot opluchting van Sparta-doelman Tim Coremans, die opviel door een enorme flater.

Bekijk de samenvatting van SC Cambuur - Sparta Rotterdam

GRO-PSV | 78' Teleurstellend schouwspel

Nog een klein kwartier te spelen in Groningen, waar het duel tussen Groningen en PSV is uitgelopen op een teleurstellend schouwspel. In de tweede helft is er nauwelijk een goedlopende aanval gezien. Maar spannend blijft het wel, aangezien de stand 'slechts' 1-0 voor PSV is en Groningen dus nog altijd meedoet.

FC Groningen-PSV 0-1

CAM-SPA | 77' DOELPUNT SPARTA

Het is eindelijk raak voor Sparta. Dalmau schiet knap de gelijkmaker binnen tegen Cambuur: 1-1.

De Spanjaard neemt knap aan op een aangeraakte voorzet van Jans en schiet de bal vervolgens beheerst langs keeper Stevens.

SC Cambuur-Sparta 1-1

Adrián Dalmau begroet de kijkers van Studio Sport na zijn gelijkmaker tegen SC Cambuur

Benítez de laan uitgestuurd bij Everton

Rafael Benítez is ontslagen als trainer van Everton. De club uit Liverpool verloor gisteren met 2-1 bij Norwich City en staat op een teleurstellende vijftiende plaats in de Premier League.

GRO-PSV | 63' Veerman debuteert bij PSV

Groningen liet in de beginfase van de tweede helft eindelijk iets zien, inmiddels voert PSV de druk weer een beetje op. Met wat halve kansjes tot gevolg. De Eindhovenaren leiden nog altijd met 1-0.

En dan zien we het debuut van Joey Veerman in het PSV-shirt. Hij vervangt Van Ginkel. Verder komt Bruma in de plaats van Doan en Vertessen vervangt Romero. Wissels bij Groningen: Van Kaam wordt vervangen door Postema, Ngonge maakt plaats voor Abraham.

Joey Veerman vervangt Marco van Ginkel en maakt zijn debuut bij PSV

CAM-SPA | 60' Sparta prima, kans voor Cambuur

In Leeuwarden gaat het er na rust hetzelfde aan toe als in de eerste helft. Sparta speelt prima en is op zoek naar de gelijkmaker, maar de grootste kans is voor Cambuur: een schot van Doodeman gaat maar net voorlangs het doel van Coremans.

SC Cambuur-Sparta 1-0

GRO-PSV | 49' Groningen op de lat

Vroeg in de tweede helft is daar bijna de gelijkmaker van Groningen. Na een enigszins overbodige overtreding van Teze op De Leeuw (goed voor geel) volgt een vrije trap op ruim 20 meter van het doel, die door Duarte tegen de lat wordt geschoten.

Groningen had voor rust geen enkele kans, maar is nu wel heel dichtbij.

CAM-SPA | GRO-PSV | Tweede helft

De bal rolt weer bij Cambuur-Sparta, met een 1-0 op het scorebord.

Zes minuten later begint ook in Groningen de tweede helft. PSV leidt met 1-0.

Meer reacties na FC Utrecht-Ajax

Daarnet zagen we Brian Brobbey al, hier zijn de andere reacties na FC Utrecht-Ajax (0-3).

GRO-PSV | Rust in Groningen

Ook bij FC Groningen-PSV is het rust. PSV begon sterk, kwam al snel op een 1-0 voorsprong, maar daarna werd het allemaal toch een stuk minder. En dat terwijl FC Groningen ook maar weinig laat zien. "De beide doelen staan er als decorstukken bij", aldus commentator Frank Snoeks.

CAM-SPA | Rust in Leeuwarden

Cambuur en Sparta zoeken de kleedkamers op met een 1-0 voorsprong voor de Leeuwarders. Schlemiel van de middag is tot nu toe Sparta-keeper Coremans, die zelf de 1-0 verzorgde.

GRO-PSV | 34' PSV beter, Groningen loert

Het spelbeeld in Groningen is ongewijzigd. PSV heeft de overhand en zag onder meer een schot van Doan rakelings naast suizen. Groningen loert nog altijd op de counter, deelt af en toe een speldenprikje uit, maar echte kansen zijn er nog niet geweest.

CAM-SPA | 33' DOELPUNT CAMBUUR

Sparta was de betere ploeg, maar na een enorme blunder van doelman Coremans komt Cambuur op 1-0.

Een voorzet van Joosten wordt door Coremans (die de in de Afrika Cup actieve Okoye vervangt) uit de lucht geplukt, maar vervolgens laat de keeper de bal los. De bal rolt in het doel, eigen doelpunt Coremans.

Sparta-keeper Tim Coremans ziet de bal in het eigen doel verdwijnen

CAM-SPA | 29' Kansen voor Sparta bij Cambuur

Sparta speelt tot nu toe een prima wedstrijd in Leeuwarden en heeft al een handvol kansen gehad om op voorsprong te komen, via Dalmau, Namli en Thy. Maar het staat nog 0-0 in het duel met Cambuur.

SC Cambuur-Sparta 0-0

Brobbey: 'Heerlijk als je twee goals maakt bij je comeback'

De reactie van Brian Brobbey na de gewonnen competitiewedstrijd bij FC Utrecht. De teruggekeerde spits had met twee treffers een belangrijk aandeel in de 3-0 zege.

GRO-PSV | 10' DOELPUNT PSV

Götze maakt zijn eerste eredivisiegoal van het seizoen. Hij tikt simpel binnen op aangeven van Gakpo. Op 21 februari vorig jaar scoorde de Duitser voor het laatst in de eredivisie.

PSV leidt met 1-0 bij FC Groningen en is nu virtueel weer de koploper in de eredivisie.

Mario Götze en Cody Gakpo vieren de 1-0

GRO-PSV | 9' PSV heeft de bal

PSV heeft het heft in handen in de beginfase tegen FC Groningen. Dat moet ook wel, willen de Eindhovenaren de koppositie weer heroveren op Ajax.

Gakpo was even in de buurt van een goal met een halve omhaal. Groningen loert op de counter, maar is nog niet verder gekomen dan loeren.

FC Groningen-PSV 0-0

De halve omhaal van Cody Gakpo

CAM-SPA | GRO-PSV | Aftrap in Leeuwarden en Groningen

Met trainer Henk de Jong terug op de bank is SC Cambuur begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Sparta. Bij FC Groningen-PSV is de aftrap verricht door Maxi Romero, die eindelijk eens in de basis staat bij de Eindhovenaren.

FC Groningen vraagt tijdens de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft tegen PSV aandacht voor gedupeerden van de gaswinning en aardbevingsschade. Dat gebeurt onder meer door speciale vlaggen en een speciale aanvoerdersband.

Speciale vlaggen in het stadion van FC Groningen

Vrouwen FC Twente na ruime overwinning bij PEC klaar voor topper tegen PSV

In Zwolle begonnen de vrouwen van PEC Zwolle en FC Twente het voetbaljaar 2022 onstuimig: in de eerste vijf minuten vielen al drie goals. Toen de storm van de beginfase was gaan liggen op het kunstgras in Overijssel, bleek Twente, de nummer twee in de eredivisie vrouwen, verreweg de sterkste.

De vrouwen uit Enschede bouwden de 1-2 voorsprong in de tweede helft uit naar een gemakkelijke 1-4 overwinning.

Bekijk hier de samenvatting van PEC Zwolle-FC Twente uit de eredivisie vrouwen

Buijs nooit twee-eenheid met Fledderus: 'Hij had voorkeur voor andere trainer'

FC Groningen besloot vorige maand het contract met Danny Buijs aan het einde van het seizoen niet te verlengen. Voor aanvang van het duel met PSV werpt Buijs zijn licht op de gang van zaken.

Honderdste eredivisiezege met Ajax van Ten Hag

Nog nooit kwam een trainer zo snel tot honderd overwinningen bij één club dan Erik ten Hag met Ajax. Het vorige record was in handen van Louis van Gaal, die begin jaren negentig 137 wedstrijden nodig had om tot honderd zeges te komen, eveneens bij Ajax.

UTR-AJA | Afgelopen: Ajax wint van Utrecht

Het is afgelopen in Utrecht. Ajax boekt een overtuigende 3-0 zege op FC Utrecht.

Samenvatting FC Utrecht - Ajax

UTR-AJA | 83' Ajax speelt de wedstrijd uit met debutant

Het duel in de Galgenwaard kabbelt rustig naar het eindsignaal. FC Utrecht had niets in de melk te brokkelen tegen het oppermachtige Ajax, dat de wedstrijd rustig uitspeelt.

Van Hag ruimt in de slotfase nog een plaatsje in voor debutant Amourricho van Axel Dongen, die in de plaats komt van Antony.

Opstellingen FC Groningen en PSV (aftrap 14.30 uur)

Na de (waarschijnlijke) zege van Ajax heeft PSV de koppositie (in ieder geval voor even) afgestaan. Bij een overwinning op Groningen hebben de Eindhovenaren de eerste plaats weer terug.

Bij PSV zit aanwinst Joey Veerman op de bank. Bij Groningen zit Hoffenheim-huurling Melayro Bogardo voor het eerst bij de selectie.

UTR-AJA | 70' Frisse krachten bij Ajax

Ajax-trainer Erik ten Hag brengt frisse krachten in met de 3-0 voorsprong op zak. Brobbey, Gravenberch en Martínez worden vervangen door Klaassen, Taylor en Schuurs.

De Amsterdammers doen het offensief een stuk rustiger aan, hoewel Antony net nog rakelings naast schoot.

FC Utrecht-Ajax 0-3

Opstellingen SC Cambuur-Sparta (aftrap 14.30 uur)

De opstellingen van SC Cambuur (nummer 8 in de eredivisie) en Sparta (nummer 16), die vanaf 14.30 uur de degens kruisen.

UTR-AJA | Lelijke botsing Timber en Maher

De tweede helft gaat verder zoals de eerste helft is geëindigd. Even is er opschudding na een lelijke botsing tussen Timber en Maher, waarbij de Utrechter met de noppen naar voren het onderbeen van de Ajacied raakt. De Ajax-spelers maken zich boos, maar na een klein opstootje lijkt de schade al met al mee te vallen.

Maher, die al geel had, komt er zonder kaart vanaf en wordt door trainer Hake meteen gewisseld. Van Overeem is zijn vervanger.

UTR-AJA | Tweede helft in Utrecht

Mahi heeft namens FC Utrecht de tweede helft op gang gebracht. Misschien scoren de Domstedelingen wel snel en kan het nog spannend worden. Ajax leidt in ieder geval met 3-0.

UTR-AJA | 45+3' DOELPUNT AJAX

In blessuretijd maakt Brobbey zijn tweede van de middag. Op aangeven van opnieuw Tadic kan de huurling van RB Leipzig simpel binnenwerken.

Ajax leidt bij rust met 3-0 bij FC Utrecht. Van enige spanning zal in de Galgenwaard vermoedelijk geen sprake meer zijn in de tweede helft.

Brian Brobbey viert de 3-0, met Ryan Gravenberch in de achtervolging

UTR-AJA | 41' Eerste serieuze kans Utrecht

De eerste serieuze kans voor Utrecht zien we vlak voor rust. Douvikas kopt in kansrijke positie van dichtbij over.

Het krachtsverschil is desondanks nog steeds groot. Even eerder was er nog een beste kans voor Ajax, dat Utrecht telkens verrast met onverwachte demarrages. Dit keer voorkwam De Keijzer met zijn vingertoppen dat Brobbey de bal kon binnenwerken.

FC Utrecht-Ajax 0-2

UTR-AJA | 32' Douvikas wel/niet buitenspel

Het spelbeeld in de Galgenwaard is nog hetzelfde, met nog een klein kwartier tot de rust. Toch had de spanning misschien terug kunnen worden gebracht toen Douvikas leek te zijn ontsnapt en alleen op keeper Pasveer afging.

De assistent-scheidsrechter vlagde echter voor buitenspel, hoewel daar in de herhaling geen sprake van lijkt te zijn. Pech voor Utrecht.

UTR-AJA | 19' DOELPUNT AJAX

De verloren zoon bekroont zijn terugkeer bij Ajax na 18 minuten met een goal: Brobbey kopt de 2-0 binnen tegen FC Utrecht, op aangeven van Tadic.

De goal kon niet uitblijven want Ajax is heer en meester in Utrecht. Voor de teruggekeerde Brobbey is het natuurlijk extra feestelijk. Hij scoorde op 31 oktober 2020 bij zijn debuut, tegen Fortuna Sittard, en doet het nu dus ook bij zijn rentree.

Brian Brobbey kopt Ajax op 2-0

UTR-AJA | 13' Ajax heerst, exit Maeda

Het loopt in de beginfase als een trein bij Ajax, terwijl bij FC Utrecht veel misgaat.

In de achtste minuut was het al bijna 2-0, maar de inzet van Tadic op aangeven van Berghuis belandde op de paal. Even later was er nog een beste kans voor Gravenberch: naast.

En er is meer onheil voor Utrecht: de Japanse nieuweling Maeda heeft al na tien minuten het veld verlaten met een op het oog zware blessure. Boussaid is zijn vervanger.

FC Utrecht-Ajax 0-1

UTR-AJA | 5' DOELPUNT AJAX

Antony is het eindstation van een vloeiende Ajax-aanval en de Braziliaan schiet de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong bij FC Utrecht.

De aanval begon met een prachtige opening van Berghuis op Blind, vervolgens wordt de bal als een Zwitsers precisie-uurwerk rondgetikt en scoort Antony.

Antony viert zijn snelle goal

UTR-AJA | Aftrap in Utrecht!

De bal rolt, het duel tussen FC Utrecht en Ajax is begonnen.

Begin oktober versloeg FC Utrecht in de Johan Cruijff Arena de Amsterdammers met 1-0.

Heracles-fans niet blij met rentree Vloet, spelersbus opgewacht bij stadion

Een aantal fans van Heracles Almelo is niet te spreken over de onverwachte rentree van Rai Vloet, gisteravond tegen NEC. Zo'n zestig supporters verzamelden zich na dat duel voor het stadion in Almelo en wachtten de spelersbus op, meldt RTV Oost. Ze vinden de rentree van Vloet, twee maanden na het dodelijke ongeval waarbij hij betrokken was, veel te snel.

Supporters wachten spelersbus Heracles op bij het stadion

De opstelling van FC Utrecht, zonder Paes

Bij FC Utrecht staat Fabian de Keijzer, de doelman van de beloftes, voor het eerst onder de lat, nu Maarten Paes op een zijspoor is beland en onderweg lijkt naar een keepersklus in de Verenigde Staten.

Ook de Japanse aanvaller Naoki Maeda, deze winter in Utrecht gearriveerd, debuteert in de basis.

De opstelling van Ajax, met Brobbey

Om 12.15 uur gaan we beginnen met het altijd interessante duel tussen FC Utrecht en Ajax. Bij de Amsterdammers staat de teruggekeerde Brian Brobbey meteen in de basis, als vervanger van de bij de Afrika Cup actieve Sébastien Haller.

Voor de rest heeft trainer Erik ten Hag geen verrassingen in petto.

Deze Utrechters wonnen in 2015 van Ajax, maar raakten volledig in de vergetelheid

Ze zijn inmiddels geruisloos met pensioen gegaan, organiseren een festival in Amsterdam-Noord of voetballen op het vierde niveau in Duitsland. In december 2015 werden het voor de uitzinnige fans in de Galgenwaard helden voor het leven na winst op aartsrivaal Ajax.

Het is de laatste keer geweest dat het FC Utrecht lukte om thuis in de eredivisie van de club uit Amsterdam te winnen. Yassin Ayoub maakte vlak voor tijd de beslissende 1-0.

Maar waar zijn al die Utrechters toch gebleven? Nou: hier.

2015: Ayoub laat Utrechtse Galgenwaard en Ten Hag juichen tegen Ajax

Van een miskoop is Doan ineens de aanvaller die PSV net wat extra's geeft

Ritsu Doan viert een treffer voor PSV

Minstens zo opmerkelijk als zijn tweede leven bij PSV, is de eerste zin in het Nederlands die Ritsu Doan uitspreekt. Nog ietwat onzeker klinkt het, als de Japanner ineens zegt dat hij moe is.

Een beetje moe, bij die woorden gaan de gedachten in Eindhoven al snel terug naar Romário. Maar dat is dan ook de enige overeenkomst met de illustere Braziliaan.

Stand van zaken in de eredivisie

Keepersblunders en keepersassist: samenvattingen eredivisie

Bekijk hier de samenvattingen van de al gespeelde wedstrijden in de negentiende speelronde van de eredivisie, met onder meer Feyenoord tegen Vitesse.

Verloren zoon Brobbey is terug bij Ajax: 'Ik ben ready om mijn ding te doen'

Welkom!

Vandaag vier wedstrijden in de eredivisie: FC Utrecht - Ajax (12.15 uur), FC Groningen - PSV (14.30 uur), SC Cambuur - Sparta Rotterdam (14.30 uur) en Fortuna Sittard - AZ (16.45 uur). Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog!

Uitslagen en programma in de 19de speelronde van de eredivisie.