Alex Oxlade-Chamberlain (l) viert zijn goal met Roberto Firmino
NOS Voetbal

Zonder Salah en Mané wint Liverpool soepel van Brentford

Zonder steraanvallers Mohamed Salah en Sadio Mané en ook zonder middenvelder Naby Keïta heeft Liverpool een eenvoudige zege geboekt op Brentford in de Premier League: 3-0. Het drietal is afwezig vanwege verplichtingen op de Afrika Cup voor respectievelijk Egypte, Senegal en Guinee.

De laatste keer dat Liverpool speelde zonder zowel Salah als Mané was in mei 2017. Met Alex Oxlade-Chamberlain, Roberto Firmino en Diogo Jota in de aanval begon de thuisploeg geduldig op Anfield.

Vlak voor rust op voorsprong

Al snel schakelden de Reds een tandje bij, maar het was even wachten op een goal. Brentford, met veel lengte achterin, was verdedigend bij de les en gaf weinig weg. Toen de bal vlak voor rust een keer niet werd weggekopt bij een hoekschop, werd dat via Fabinho ook gelijk genadeloos afgestraft.

Bryan Mbeumo rook na de rust aan de 1-1, maar na Oxlade-Chamberlains 2-0 was het duel beslist. De Japanse invaller Takumi Minamino maakte er na knullig balverlies in het hart van de Brentford-verdediging nog 3-0 van.

Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd voor Liverpool.

Virgil van Dijk tegen Brentford

Liverpool was de afgelopen maand achterop geraakt in de Engelse titelstrijd en won voor het eerst sinds 16 december vorig jaar (3-1 tegen Newcastle United) een competitieduel. Door de zege nam de ploeg van coach Jürgen Klopp de tweede plek weer over van Chelsea, dat een dag eerder had verloren van koploper Manchester City.

Dankzij een hattrick van Jack Harrison won Leeds United zondag met 3-2 bij West Ham United.

Stand Premier League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl