Rafael Benítez
NOS Voetbal

Na Brands, nu ook trainer Benítez weg bij Everton

Everton heeft trainer Rafael Benítez zondag ontslagen. De nederlaag tegen Norwich City (2-1) gisteren bleek de spreekwoordelijke druppel voor het bestuur.

De supporters van Everton waren de trainer, die ook een verleden heeft bij de aartsrivaal Liverpool, al langer zat. In de wedstrijd tegen Norwich City stormde een fan het veld op om zijn onvrede aan Benítez duidelijk te maken. Voordat hij bij de trainer aankwam werd hij tegengehouden door een steward.

Everton-supporters vragen om het vertrek van Benítez

Benítez werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Carlo Ancelotti, die naar Real Madrid vertrok. De Spaanse oefenmeester begon sterk bij Everton met vier zeges in zijn eerste zes competitieduels.

Daarna kwam er echter zand in de motor. Van de laatste dertien duels won Everton er slechts één. Op dit moment staat de club uit Liverpool, die de rest van het seizoen Anwar El Ghazi huurt, op een teleurstellende zestiende plaats in de Premier League.

Brands

De Nederlandse technisch directeur Marcel Brands vertrok in december al bij Everton. De club en Brands hadden een verschil in inzicht over de te varen koers,

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl