Anwar El Ghazi in het shirt van Aston Villa tijdens een Premier League-duel met Brentford Pro Shots

Anwar El Ghazi komt de rest van het seizoen uit voor Everton. De 26-jarige vleugelaanvaller wordt gehuurd van Aston Villa.

De tweevoudig international kwam sinds 2019 uit voor Aston Villa, maar kon sinds de komst van trainer Steven Gerrard in november niet meer op een basisplaats rekenen.

"Everton is een grote club, ik kan niet wachten om er te beginnen", aldus El Ghazi. "Ik ga hard werken, vechten voor mijn plek in het team en met de jongens ervoor zorgen dat Everton terugkeert waar het hoort. En dat is een stuk hoger op de ranglijst." The Toffees staan vijftiende in de Premier League. Aston Villa staat een plaatsje hoger.

El Ghazi verruilde in 2017 Ajax voor Lille OSC. Een jaar later verhuisde hij naar Aston Villa, waar hij in 3,5 jaar tot 26 doelpunten in 119 duels kwam. Bij Everton is Rafael Benítez de trainer.

Voor het EK van vorig jaar behoorde El Ghazi tot de voorselectie van toenmalig bondscoach Frank de Boer, maar hij viel op het laatste moment af. Bondscoach Louis van Gaal liet in september weten El Ghazi in de gaten te houden.

STER reclame