Man United naar vierde ronde FA Cup, maar mag niet klagen na zege op Villa

Met een beetje geluk en wat steun van de VAR bekert Man United verder

Manchester United heeft zich als laatste club bij de laatste 32 gevoegd van de FA Cup. De Red Devils moesten op Old Trafford aan de bak om de 1-0 winst tegen Aston Villa over de streep te trekken. United treft in de vierde ronde Middlesbrough en speelt dan opnieuw een thuisduel.

Het wisselvallig presterende United (twee zeges in de laatste vijf wedstrijden) begon de wedstrijd onder anderen zonder Cristiano Ronaldo, die volgens interim-trainer Ralf Rangnick last heeft van lichte spierklachten.

Scott McTominay liet de immer volle thuishaven van United na acht minuten al juichen toen hij een voorzet van de Braziliaanse middenvelder Fred uitstekend binnenkopte.

Ollie Watkins verzuimde daarna om de 1-1 voor Aston Villa te maken na een prachtige actie: hij stuurde eerst met een mooie beweging Victor Lindelof het bos in, om vervolgens de bal op de lat te schieten.

Het moment waarop Scot McTominay de 1-0 voor United maakt

Vlak na rust dacht Villa wel de gelijkmaker te maken dankzij Jacob Ramsey. De treffer ging uiteindelijk niet door nadat de VAR had geconstateerd dat voorafgaand aan het doelpunt een overtreding op United-aanvaller Edinson Cavani was gemaakt.

Van de Beek en El Ghazi

Daarna had Manchester United de zaakjes aardig onder controle en stelde het zonder veel moeite de winst veilig.

Donny van de Beek mocht bij de thuisploeg na 72 minuten invallen. Aan de andere kant kreeg Anwar El Ghazi nog speelminuten; hij kwam in de 79ste minuut het veld in.