Arsenal verslikt zich in tweedeklasser, Liverpool en Spurs komen goed weg

Ook zondag werd er, zoals het goede tradities betaamt, gestunt in de FA cup. Gisteren knikkerde Cambridge United, dat uitkomt op het derde niveau, Premier League-club Newcastle United uit de derde ronde en zondag leed Arsenal een 1-0 nederlaag bij de roemruchte tweedeklasser Nottingham Forest.

Arsenal speelde matig en kreeg tien minuten voor tijd het deksel op de neus. Lewis Grabban gleed de bal binnen en tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Vier jaar geleden was Nottingham Arsenal ook al de baas in de derde ronde van de FA Cup. Op 7 januari 2018 werd het 4-2 in Nottingham.

Liverpool en Tottenham

Liverpool en Tottenham Hotspur hadden het in eigen huis lange tijd - ook al doen de uitslagen anders vermoeden - lastig met derdeklassers. Liverpool versloeg Shrewsbury Town FC met 4-1 en Tottenham won met 3-1 van Morecambe en bekeren wel door.

Doelpuntenmaker Kaide Gordon van Liverpool

Liverpool doet deze maand geen jasje, maar een dikke winterjas uit. Het coronavirus heeft ook in de selectie van trainer Jürgen Klopp toegeslagen en door de Afrika Cup mist de club ook nog eens sterspelers Sadio Mané en Mohamed Salah.

Daarom speelde Liverpool tegen Shrewsbury Town FC met veel jongens uit de 'academy'. Het onervaren team, dat werd aangevuld met vaste waarden als Virgil van Dijk, Fabinho en Andrew Robertson kwam na een klein halfuur op achterstand. Daniel Udoh reageerde veel attenter dan de Liverpool-verdedigers op een voorzet (1-0).

Liverpool creëerde weinig, maar wist na ongeveer 35 minuten wel Kaide Gordon in het strafschopgebied te bereiken. Het 17-jarige talent nam de bal aan, speelde zich goed vrij en schoot beheerst binnen (1-1). Hij is nu de op een na jongste doelpuntenmaker ooit voor Liverpool.

De opvallende actie van Ebanks-Landell in beeld

In Shrewsbury is de bekende film A Christmas Carol opgenomen, maar in tegenstelling tot het hoofdpersonage uit die film toonde de voetbalploeg zich niet bepaald 'vrekkig'. Aanvoerder Ethan Ebanks-Landell sloeg op een merkwaardige manier om zich heen en maakte hands. Fabinho benutte de toegekende penalty (2-1).

In de tweede helft bleef Shrewsbury Town hopen op een stunt en niet onterecht. De ploeg kreeg mogelijkheden, maar de stootkracht ontbrak. Uiteindelijk besliste Roberto Firmino de wedstrijd door een goal met de hak (3-1) en maakte Fabinho in de blessuretijd ook nog zijn tweede goal (4-1)

Tottenham komt ook goed weg

Tottenham Hotspur hield het in eigen huis ook lang spannend tegen een derdeklasser. Antony O'Connor zette Morecambe in de 33ste minuut op voorsprong. Een kwartier voor tijd scoorde Harry Winks pas de gelijkmaker. Vlak voor tijd beslisten Lucas Moura en Harry Kane de wedstrijd in het voordeel van de Londenaren.