NOS Voetbal

Brands vertrekt na rampweek bij Everton: 'Moeilijkste besluit uit carrière'

Marcel Brands vertrekt na ruim drie jaar als 'director of football' bij de Engelse Premier League-club Everton. Een verschil van inzicht over de te varen koersen is volgens de officiële lezing de voornaamste oorzaak voor het vertrek van de 59-jarige Brands.

Everton heeft al sinds september niet meer gewonnen en afgelopen week werd in de Merseyside-derby, tegen stadgenoot Liverpool, het dieptepunt bereikt. De club ging in eigen huis roemloos ten onder (1-4).

"Het besluit nam enige tijd in beslag, het was een van de moeilijkste in mijn carrière", stelt Brands in een persverklaring over zijn vertrek. "Het bestuur en ik verschillen van visie en daarop heb ik mijn besluit gebaseerd."

Brands werkte sinds de zomer van 2018 in Engeland en verlengde in april zijn contract nog tot 2024, maar na die tijd werd het onrustig rondom de technisch directeur. Tegen de zin van Brands in werd afgelopen zomer coach Rafael Benitez aangesteld als opvolger van Carlo Ancelotti.

Bij het aantrekken van nieuwe spelers werd Brands buitenspel gezet, doordat de nieuwe trainer rechtstreeks zaken deed met grootaandeelhouder Farhad Moshiri.

Woedende supporters

Na het verlies tegen Liverpool richtten de woedende supporters zich niet alleen tot de spelers en de trainer, maar ook tot Brands.

Oud-voetballer Brands was eerder technisch directeur bij RKC Waalwijk, AZ en PSV. Everton staat op dit moment op een vijftiende plek na veertien wedstrijden. Morgenavond speelt de club thuis tegen Arsenal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl