NOS Voetbal

'Project Brands' wordt steeds serieuzer bij Everton: 'Hier is alles om succesvol te zijn'

Everton is tevreden over het werk dat Marcel Brands tot nu toe heeft geleverd. De club uit de Premier League beloonde de technisch directeur daarom met een nieuw driejarig contract tot en met de zomer van 2024.

Brands werkt sinds medio 2018 voor Everton en kreeg het voor elkaar om in december 2019 toptrainer Carlo Ancelotti te contracteren. De Italiaan, die onder meer bij Juventus, Chelsea, Real Madrid en Bayern München heeft gewerkt, was zo enthousiast over de plannen van Brands dat hij een verbintenis tot en met medio 2024 tekende.

'Uitstekende werkrelatie'

Brands trad in januari 2019 eveneens toe tot het bestuur van Everton. "Marcel is niet alleen uitstekend in zijn werk, hij heeft ook een uitstekende werkrelatie met Ancelotti, de bestuursvoorzitter en mij", lichtte Everton-voorzitter Bill Kenwright toe.

"Het was belangrijk om de structuur en stabiliteit die we de afgelopen jaren hebben neergezet te behouden", aldus Kenwright. Ook grootaandeelhouder Farhad Moshiri gaf zijn fiat over de contractverlening van Brands.

Een van de wapenfeiten van Marcel Brands: het transfervrij binnenhalen van James Rodríguez in september 2020

De 59-jarige Brands, die in Nederland bij PSV, AZ en RKC Waalwijk eveneens de rol van technisch directeur bekleedde, stelt zich nu onder meer ten doel om de kloof tussen de jeugdopleiding en de A-selectie van Everton te verkleinen.

"We boeken progressie en ik geloof erin dat hier bij Everton alles aanwezig is om succesvol te zijn", liet Brands in een reactie weten.

Sportief nog niet zaligmakend

De sportieve resultaten van Everton, dat in de zomer van 2024 heeft gepland om Goodison Park te verlaten voor een gloednieuw stadion (van ruim 50.000 toeschouwers), zijn onder het bewind van Brands nog wel voor verbetering vatbaar.

De club is sinds jaar en dag een stabiele middenmoter in de Premier League, met hier en daar een uitschieter, maar wil in de toekomst meedoen om de landstitel en structureel Europees voetbal halen.

Everton staat momenteel achtste in de Premier League en reikte in de FA Cup en de EFL Cup (de voormalige League Cup) tot de kwartfinales.

In mei 2020 vertelde Marcel Brands in een interview hoe hij bij Everton met de coronacrisis is omgegaan:

Brands: 'Het werk gaat door, maar op een heel andere manier'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl