NOS Voetbal

Keeper Coremans blundert, maar Sparta pakt toch nog punt bij Cambuur

Bekijk de samenvatting van SC Cambuur - Sparta Rotterdam

SC Cambuur en Sparta Rotterdam hebben aan hun onderlinge duel een punt overgehouden: 1-1. Tot opluchting van Sparta-doelman Tim Coremans, die opviel door een enorme flater.

De vervanger van Afrika Cup-ganger Maduka Okoye en de nog niet fitte Benjamin van Leer voegde zich dit weekend in het rijtje met blunderende keepers in de eredivisie. Na ruim een halfuur plukte Coremans een voorzet van huurling Patrick Joosten uit de lucht, maar hij liet de bal vervolgens los en via zijn been rolde deze over de doellijn.

Een fikse tegenvaller voor Sparta, dat op dat moment de betere ploeg was en ook kansen had gekregen op een voorsprong. Nieuweling Younes Namli en tot twee keer toe Lennart Thy stuitten echter op doelman Sonny Stevens.

Pro Shots
Sparta-keeper Tim Coremans ziet de bal in het eigen doel verdwijnen

Ook na de pauze maakten de Rotterdammers aanspraak op een treffer, maar na een uur was de grootste mogelijkheid toch voor Cambuur. Nick Doodeman schoot in kansrijke positie voorlangs het doel van Coremans.

Sparta gaf niet op en kwam in de slotfase verdiend langszij. Na goed doorzetten van Laurent Jans belandde de bal bij Adrián Dalmau, die knap afrondde. Dalmau kwam deze winter over van FC Utrecht en beleefde zo een geslaagd debuut voor zijn nieuwe werkgever.

Redding Coremans

De Rotterdammers wilden meer en Cambuur nam ook geen genoegen met een gelijkspel. In blessuretijd kopte spits Roberts Uldrikis nog bijna de 2-1 tegen de touwen, maar dit keer onderscheidde Coremans zich met een knappe redding.

Bij Cambuur keerde Henk de Jong terug op de bank. Bij de trainer werd begin december een cyste ontdekt in zijn hoofd. Na onderzoek is gebleken dat de cyste vooralsnog kan blijven zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl