NOS Nieuws

Wekdienst 29/3: Onderscheiding voor Koopmans en Gommers • Michelingids komt uit

Goedemorgen! Vandaag wordt duidelijk welke Nederlandse restaurants een Michelinster verliezen. Verder worden Marion Koopmans en Diederik Gommers - in Nederland beroemd sinds de coronacrisis - onderscheiden voor hun communicatie over het coronavirus.

Eerst het weer: in de ochtend schijnt op veel plaatsen de zon, in het noorden komen nog wolkenvelden voor. Later wordt het vrijwel overal zonnig bij 14 tot lokaal 20 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je verwachten?

  • Twee dagen nadat al uitlekte welke restaurants dit jaar Michelinsterren krijgen, wordt vandaag duidelijk welke restaurants een ster verliezen. Michelin presenteert aan het begin van de middag de jaarlijkse Michelingids. Je kunt hier zien welke restaurants al zijn onderscheiden.
  • De rechtbank doet uitspraak in de zaak van een 23-jarige man die waarschijnlijk per ongeluk werd doodgeschoten in een woning in Amsterdam. Waarschijnlijk was een groepje vrienden aan het spelen met een vuurwapen waarvan ze dachten dat het ongeladen was.
  • De Machiavelli-prijs wordt uitgereikt aan hoogleraar virologie Marion Koopmans en Diederik Gommers, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. De twee krijgen de prijs omdat ze volgens de jury de wetenschap over het coronavirus toegankelijk maken voor een breed publiek.

Wat heb je gemist?

10.000 tot 15.000 mensen die in de bijstand zitten en schulden hebben, zijn gedupeerd door rekenfouten van gemeenten. Er werd op meer geld beslag gelegd dan wettelijk mag. Het ging om tientallen euro's per maand die te veel werden ingehouden.

Dat blijkt uit een document van de Vereniging van Nederlandse gemeenten en de beroepsorganisatie van deurwaarders. De beroepsorganisatie roept deurwaarders op om het te veel geïnde geld terug te storten naar de gedupeerden, maar in veel gevallen kan dat niet, omdat het geld al is doorbetaald aan schuldeisers.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Voor de A-merken in de supermarkt was 2020 een heel goed jaar. Vooral dankzij de hamsterwoede in de eerste maand van de coronapandemie, vlogen de omzetcijfers van fabrikanten als Unox, Hak, Aviko, Iglo en Page omhoog.

Dat blijkt uit de nieuwe Top 100 van A-merken. Ook is er een heuse Hamster top 10 gemaakt. Daarin staan rijst, macaroni en vis in blik op plek 1 tot en met 3.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl