NOS Nieuws

Wekdienst 25/1: Chinees Nieuwjaar en er worden weer tuinvogels geteld

Goedemorgen! In veel tuinen worden vandaag weer vogels geteld voor de Nationale Tuinvogeltelling en in Thialf in Heerenveen wordt er geschaatst: de NK allround en de NK sprint staan op het programma.

Het blijft op de meeste plaatsen bewolkt. Met name in het noorden kan motregen vallen. Bij een zwakke tot matige zuidenwind wordt het 3 tot 6 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is vandaag Chinees Nieuwjaar en dat wordt ook in verschillende steden in Nederland gevierd.
  • Dit weekend wordt weer de Nationale Tuinvogeltelling gehouden. Deelnemers tellen een half uur lang de vogels in hun tuin of op hun balkon en melden de resultaten vervolgens bij de organisatie.
  • In muziekcentrum Tivoli in Utrecht wordt een Beethovenmarathon gehouden. Alle tien vioolsonates worden uitgevoerd op één dag. Zoiets gebeurt zelden.
  • En in Thialf wordt er weer geschaatst; de NK allround en de NK sprint staan op het programma. Lees hier hoe je het schaatsweekend bij de NOS kunt volgen.

Wat heb je gemist?

Een Nederlandse Trumpaanhanger klaagt een Republikeins politicus aan na aantijgingen van spionage. Congreskandidaat Robert Hyde beweerde dat Anthony de Caluwé hem informatie over de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne had gestuurd.

Medestanders van Trump verstuurden berichten die erop duiden dat de kritische ambassadeur in dat land, Yovanovitch, werd gevolgd. Toen de berichten door het impeachmentonderzoek openbaar werden, betoogde Hyde dat De Caluwé erop had aangedrongen zijn boodschappen door te sturen naar het team van Trump. De Caluwé zegt dat het om een grap ging en dat hij nooit heeft gevraagd de berichten door te sturen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Chinese stad Wuhan is vanwege de recent opgedoken nieuwe variant van het coronavirus verworden tot een spookstad; behalve in supermarkten en ziekenhuizen. Mensen pogen massaal nog voorraden in te slaan of wachten in ellenlange rijen op artsen, omdat ze vrezen het virus te hebben opgelopen. Zoals te zien op onderstaande foto, gemaakt in een Rode Kruis-ziekenhuis in de miljoenenstad:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl