NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 18/5: bewijs tegen Holleeder gepresenteerd en Blok naar VS

Goedemorgen! Het Openbaar Ministerie laat met geluidsfragmenten nieuw bewijs tegen Willem Holleeder horen. En minister Blok ontmoet in Washington zijn nieuwe Amerikaanse collega Mike Pompeo.

De dag begint op veel plaatsen bewolkt. Later breekt voorzichtig de zon door, maar hier en daar is bewolking hardnekkig. Het wordt 14 tot 18 graden bij een matige noordwestenwind.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Minister Blok van Buitenlandse Zaken gaat in Washington langs bij zijn nieuwe Amerikaanse collega Mike Pompeo. Ook de pasbenoemde veiligheidsadviseur John Bolton is erbij. Ze zullen het onder meer hebben over Iran, Rusland en het Midden-Oosten.
  • Het getuigenverhoor van Astrid Holleeder gaat verder. Het Openbaar Ministerie zegt dat het geluidsfragmenten met nieuw bewijs tegen Willem Holleeder laat horen.
  • De Friese elf steden onthullen elf nieuwe fonteinen, in elke stad één. De fonteinen zijn gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld. Het is onderdeel van Leeuwarden, Culturele hoofdstad.
  • De raadsheren die moeten beoordelen of PVV-leider Wilders het gerechtshof in zijn strafzaak terecht heeft gewraakt, doen om 16.00 uur uitspraak. Dan wordt duidelijk of het hoger beroep over de 'minder Marokkanen'-uitspraak kan doorgaan met dezelfde rechters.

Wat heb je gemist?

Horecaondernemers dreigen met een schadeclaim van tientallen miljoenen euro's als het kabinet de plannen doorzet om binnen twee jaar alle rookruimtes in restaurants en cafés te sluiten. Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil volgens De Telegraaf een overgangsperiode van minimaal vijf jaar.

De Braziliaanse politie met de in beslag genomen computers

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Hoor je Laurel of Yanny? Dat was woensdag de grote vraag op het internet. De een was overtuigd dat hij Laurel hoorde in een geluidsfragment, de ander vond juist dat het onmiskenbaar Yanny was. Nu heeft ook het Witte Huis zich in de discussie gemengd. President Trump denkt zijn beroemde woord covfefe te horen:

Wil je weten hoe het kan dat niet iedereen hetzelfde hoort? Neurowetenschapper Lars Riecke legt uit dat het allemaal om perceptie draait.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl